Bezienswaardigheden Filipijnen

Pagina 2 van 3 met 24 resultaten

Rijstterrassen van Banaue (Luzon)

Rijstterrassen van Banaue
Rijstterrassen van Banaue

De Filipijnen hebben veel rijstterrassen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, zo ook de rijstterrassen op Luzon. Er zijn in de Filipijnen vijf soorten rijstterrassen: de Bangaan, de Mayoyao, de Batad, de Nagacadan en de Hundugan. Bijzonder is dat ze 2000 jaar geleden zijn gebouwd en dat het eigenaarschap doorgegeven werd van vader op zoon. Daarnaast is het panoramazicht over de rijstterrassen prachtig en er zijn veel authentieke dorpjes gelegen in de buurt van de rijstterassen. In deze dorpjes wonen verschillende stammen, onder andere de lfugao stam.

Mestizo District (Luzon)

Mestizo District
Mestizo District

Het Mestizo District bestaat uit vele straatjes waarin mooie oude huisjes staan uit de koloniale tijd van de Filipijnen. De Filipijnen zijn een kolonie van Spanje en China geweest en de huisjes zijn daarom in deze stijl gebouwd. De stenen benedenverdieping dient als werk- of opslagruimte, terwijl de eerste verdieping het woongedeelte is. Daarnaast zijn er nog enkele huizen ingericht als hotel of museum.

San Pedro Kathedraal (Mindanao)

De San Pedro Kathedraal is Rooms-Katholiek en gebouwd in het jaar 1949. Opvallend zijn de gele muren en pilaren. De decoratie bestaat uit met de hand bewerkte houten beelden en religieuze schilderijen van de heiligen. Verder is de kathedraal opgedragen aan de heilige Peter. Ook zijn er twee bombardementen geweest op de kathedraal, één in 1981 en één in 1993. Hierbij zijn 24 mensen om het leven gekomen.

Divine Mercy Shrine (Mindanao)

Divine Mercy Shrine
Divine Mercy Shrine

Het Divine Mercy Shrine is een katholiek monument, het is een ongeveer 15 meter hoog beeld van Jezus dat je kunt bezoeken als je om vergiffenis vraagt. Uit het beeld komen namelijk 'stralen' die al je zonde doen vergeven. Het gebied rondom het monument dient dan ook voor pelgrims om te vragen om vergiffenis. Daarnaast kun je in de tuin rondom het Divine Mercy Shrine genieten van de prachtige bloemen.

Mount Apo (Mindanao)

Mount Apo
Mount Apo

Mount Apo is een slapende vulkaan, de vulkaan is 2.954 meter hoog en vormt het hoogste gedeelte van de Filipijnen. De naam betekent 'grootvader der berger', de Filipijnen beschouwen de vulkaan dan ook als heilig. In het jaar 1936 werd de vulkaan en het gebied eromheen door de toenmalige president Manuel Quezon benoemd tot nationaal park. Op de vulkaan zijn er verschillende warmwatermeren en -bronnen. De laatste uitbarsting is niet bekend, maar er kan nog steeds elektrische energie uit de vulkaan worden ingewonnen. De flora en fauna rondom de Mount Apo zijn prachtig. Zo groeit de zeldzame orchidee de 'waling-waling' er en leeft de muis 'Tarsomys apoensis' er. Daarnaast zijn er 270 soorten volgens waaronder de bijna uitgestorven Filipijnse apenarend.

Mount Kitanglad Range Natural Park (Mindanao)

Mount Kitanglad Range Natural Park
Mount Kitanglad Range Natural Park

Het Mount Kitanglad Range Natural Park ligt op het eiland Mindanao. Het park is gesticht in 1990 en was toen 30.650 ha groot. Sinds 1996 is er nog eens 14.480 ha aan het park toegevoegd, wat een bufferzone is geworden. In het park komen een aantal zeldzame diersoorten voor zoals de Filippijnse pygmee eekhoorns en Mindanao vliegende eekhoorns. Ook leven er herten, varkens, vleermuizen en apen.

Davao Museum (Davao City)

Davao Museum
Davao Museum

Het Davao Museum is een van de grootste publieke musea in de Filipijnen, de toegang tot dit museum is gratis. Je kunt in Davao Museum het cultureel erfgoed van Davao zien; van de indrukwekkende stammen die in Davao leefden tot objecten en informatie over de historie van Davao. Ook heeft het museum een galerij die ieder maand verandert van tentoonstelling. In deze galerij mogen lokale kunstenaars en investeerders iets plaatsen over de kunst, cultuur, handel en industrie van Davao City. In de souvenirwinkel kun je souvenirs kopen die handgemaakt zijn door de lokale kunstenaars.

Crocodile Park (Davao City)

Crocodile Park
Crocodile Park

Het Crocodile Park is een natuurpark waar je alles over krokodillen te weten kan komen. Daarnaast kun je er ook andere wilde dieren bekijken als apen, slangen, exotische vogels en 'beerkatten'. Voor de echte waaghalzen is het voeren van sommige krokodillen toegestaan. De grootste krokodillen die aanwezig zijn in het park zijn de 'Pangil' krokodillen, deze krokodillen kunnen wel 6 meter groot worden.

Philippine Eagle Center (Davao City)

Philippine Eagle Center
Philippine Eagle Center

In het Filipijnse Eagle Center kun je 36 verschillende soorten arenden/adelaars bewonderen. Daarnaast zijn er nog tien andere vogelsoorten, twee soorten reptielen en vier soorten zoogdieren. Het park heeft een tropisch regenwoud klimaat, en naast dat er veel toeristen komen dient het park ook voor het bewust maken van de Filipijnse bevolking over het behoudt van hun mooie flora en fauna. De Philippine Eagle is de nationale vogel van het land en wordt beschouwd als de grootste arend ter wereld.

People's Park (Davao City)

People's Park
People's Park

People's Park is een publiek park, er zijn meer dan 1.000 wilde planten soorten van over de hele wereld in dit park te zien. Daarnaast staat het park bekend om zijn sculpturen van de inheemse bevolking, ontworpen door de locale kunstenaar Kublai Milan. Ook kun je er iedere dag een dansende fonteinshow bijwonen. Verder zijn er verschillende soorten bamboo aanwezig in het park. People's Park wordt dan ook wel een van de schoonste en groenste openbare parken van de Filipijnen genoemd.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende