Bezienswaardigheden Finland

Pagina 1 van 4 met 32 resultaten

Nationaal Park Archipel

Het Nationaal Park Archipel bestaat sinds 1983 en is 500 km² groot. Het park is gelegen in de provincie West-Finland in de Archipel Zee. In het park komen veel verschillende diersoorten voor, namelijk de Amerikaanse nerts, zeearend, zwarte apollovlinder en de reuzenstern. Vroeger waren er echter veel meer (broedende) vogels. Dit aantal is helaas verminderd sinds er nertsen leven in het gebied. Unesco heeft sinds 1994 dit gebied uitgeroepen tot Archipelago Sea Biosphere Reserve.

Linnanmäkipretpark

Linnanmäkipretpark
Linnanmäkipretpark
Kaart met locatie Linnanmäkipretpark

Het Linnanmäkipretpark in de buurt van Helsinki is echt fantastisch. Het park bestaat sinds 1950 en is sindsdien flink groter geworden. Er zijn veel attracties maar de topattractie is wel de oude houten achtbaan. Ook zijn er speelhallen, waterglijbanen en een wildwaterbaan. De kraampjes met snoep en reusachtige teddyberen vallen ook bij veel kinderen in de smaak. Je kunt ook naar het lunapark waar je uren kunt gamen.

Markt in Finland

Markt in Finland
Markt in Finland

In heel Finland worden verschillende markten gehouden. De Kauppatori markt in Helsinki is een typische buitenmarkten. Vooral in de zomer is er veel bedrijvigheid op de markt. Je kunt er echt van alles kopen en de lokale bevolking gebruikt de markt voor de dagelijkse boodschappen. Zo verkopen ze er groenten, maar ook zalm en rendiervlees. De markt is gevestigd op het marktplein en biedt de bezoekers geweldig eten en prachtige uitzichten in een mooi centrum.

Amusement en theater

Finnen zijn gek op amusement en theater. Daarom zie je in heel Finland veel concerten, tentoonstellingen, theatervoorstellingen en culturele manifestaties. Doordat de Finnen een stijlvolle smaak hebben voor architectuur en praktisch design, zie je dit overal terug in het culturele Finse plaatje. Een mooi voorbeeld hiervan is de Finse Nationale Opera aan de baai van Töölönlahti. Dit gebouw komt uit 1986 en heeft een prachtige glazen hoofdfoyer. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht over het Hesperiapark en de baai. Er vinden hier jaarlijks zo'n 110 balletvoorstellingen en 140 operavoorstellingen plaats.

Winkelen in Finland

Winkelen in Finland
Winkelen in Finland

Je kunt in Finland waarschijnlijk het beste winkelen in Helsinki. Hier heb je bekende warenhuizen als Aleksi 13, Stockmann en Sokos. Je vind hier onder andere dure merken maar ook in de kleinere winkels zijn leuke dingen te koop. Zo zijn er veel enthousiaste en jonge designers aan het werk in Helsinki met een eigen winkeltje. Er zijn ook verschillende winkelcentra in Helsinki en in de rest van het land.

De openingstijden van de meeste winkels zijn van 9.00 uur tot 20.00 uur. Hier kunnen sommige winkels iets van afwijken. Op zaterdag zijn de winkels vaak open van 9.00 uur tot 15.00 uur of 18.00 uur. Ook zijn er winkels die elke zondag open zijn. In grote steden en winkelcentra zijn de winkels doorgaans geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 20.00 uur en op zaterdagen van 09.00 tot 18.00 uur.

Wintersport in Finland

Wintersport in Finland
Wintersport in Finland

Finland is een perfect land voor wintersporters. Doordat het land een goede ligging heeft en strenge winters ligt er vaak veel sneeuw. Er zijn verschillende winterse activiteiten die je kunt ondernemen in Finland. Zo kun je er skiën, snowboarden, een rit met de hondenslee of op een sneeuwscooter maken. De pistes in Finland zijn al prachtig maar met het Noorderlicht erbij is het helemaal een plaatje.

Kamperen in Finland

Kamperen in Finland
Kamperen in Finland

In Finland kun je perfect kamperen, doordat er meer dan 350 campings zijn. Al deze campings zijn prachtig gelegen aan zee, beekjes, rivieren of bossen. Activiteiten als vissen en kanoën zijn hier zeer populair. Ook is het aan te raden om tijdens je kampeervakantie een wandeling of fietstocht te maken door de prachtige natuur. De campings in Finland zijn minder luxe dan die in Duitsland of Denemarken. Hier gaat de natuur boven perfectionisme en hoogstaande technieken.

Fins Nationaal Museum (Helsinki)

In het Nationaal Museum in Helsinki wordt de geschiedenis van Finland beschreven vanaf het begin tot aan nu. Dit is allemaal verzameld in verschillende collecties. Er zijn 5 departementen met iedere een eigen onderwerp uit de geschiedenis van Finland. Ook zijn er een aantal tijdelijke tentoonstellingen en archeologische vondsten die erg interessant zijn. In het museum vind je verder een restaurant en een souvenirwinkel waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Schoolmuseum (Helsinki)

Het Schoolmuseum in Helsinki is een leuk museum, gevestigd in 3 houten huizen. Het is een museum waar je niet gelijk aan zou denken als je op reis gaat, maar toch is het erg interessant. De gebouwen zijn in 1998 voor het laatst gerenoveerd. Deze huizen staan, als een van de weinige, nog op hun oorspronkelijke plaats. In het museum wordt er ook echt les gegeven op de manier van vroeger.

Korkeasaari Zoo (Helsinki)

Korkeasaari Zoo
Korkeasaari Zoo
Kaart met locatie Korkeasaari Zoo

De Korkeasaari Zoo in Helsinki is een van de oudste dierentuinen ter wereld. De dierentuin bestaat sinds 1889 en herbergt ongeveer 200 verschillende diersoorten. De dierentuin is gevestigd op een eiland. Verder vind je in het park meer dan 1.000 verschillende soorten planten en is de hele dierentuin omringd door water. De dierentuin is te bereiken via een brug of per motorboot.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende