Bezienswaardigheden Gambia

Veel mensen bezoeken Gambia voor het lekkere weer en de fijne zandstranden. Dat is terecht natuurlijk, want in dit Afrikaanse land is het altijd warm en zonnig. Wat veel mensen niet weten is dat Gambia ook veel leuke bezienswaardigheden heeft die je vakantie naar het land compleet maken. Je kunt hierbij denken aan de kleurrijke markten, groene nationale parken, wilde dieren en interessante musea. De beste bezienswaardigheden van Gambia vind je hieronder.

De jungle van Gambia
De jungle van Gambia

Pagina 1 van 3 met 21 resultaten

Baboon Island National Park

Het Baboon Island National Park, oostelijk gelegen van Georgetown, is gesloten voor publiek. Er leven hier namelijk de enig overgebleven chimpansees in heel Gambia, die beschermd moeten worden. Naast de chimpansee leven hier nijlpaarden, bavianen en krokodillen. Het park staat ook bekend om de vele slangen en vogels die er leven.

Kiang West National Park

Kiang West National Park
Kiang West National Park
Kaart met locatie Kiang West National Park

Het grootste nationale park van Gambia is het Kiang West National Park. Het is 11.000 hectare groot en is in 1987 opgericht door de regering van Gambia. Er leven meer dan 300 verschillende soorten vogels in het park en ook diverse soorten apen. In het park zijn veel verschillende soorten landschappen te bewonderen. Je hebt er het tropisch woud, savannen en mangrove moerassen. In elk gebied leven weer andere diersoorten. Zo komen er ook aardvarkens, tientallen soorten slangen en ander klein wild voor. Vroeger waren er ook antilopen te zien, maar na de grote bosbrand in 1974 zijn deze niet meer gezien.

Bijilo Park

Bijilo Park
Bijilo Park
Kaart met locatie Bijilo Park

Het Bijilo Park, dat dichtbij Kololi gelegen is, is perfect voor vogelliefhebbers. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten vogels te vinden in het park. Naast vogels vertegenwoordigen de apen zich ook heel goed hier. Het park is wandelend bereikbaar vanuit Kololi, waarbij je onderweg apennootjes verkocht zullen worden. Trap hier niet in, je mag de dieren niet voeren in het park. Ook vind je enorme termietenheuvels in het park, ga hier niet op staan want dit zijn vaak de slaapplaatsen voor slangen.

Winkelen in Gambia

De winkels in Gambia zijn meestal vrij klein. Ze hebben bijna geen grote winkelcentra of warenhuizen. In de supermarkten en normale winkels zijn de prijzen allemaal vastgesteld, op de markt is het normaal om af te dingen. In Gambia kun je prachtige souvenirs kopen, denk daarbij aan tassen, schoenen, houtsnijwerk en batikproducten. Zilveren sieraden verkopen ze ook heel veel, kijk wel altijd even of het echt zilver is.

De openingstijden van de winkels: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 17.30 uur. Vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur. In toeristische gebieden wijken de openingstijden af.

Paardrijden

Paardrijden
Paardrijden

Bij sommige hotels en in de omgeving ervan zijn maneges te vinden. Ook op sommige stranden worden paarden verhuurd. Het wordt namelijk steeds populairder om in Gambia een tochtje te paard te maken, over het strand of door de bush. Je kan bij maneges vaak excursies boeken, waarbij er dan een instructeur mee gaat, die je langs bezienswaardigheden leidt. Vaak vertelt hij er dan ook nog iets over. Een erg leuke manier om Gambia te verkennen.

Makasutu Culture Forest

Een mooie eco-toeristische bestemming in Gambia is het Makasutu Culture Forest. Het ligt midden in de jungle, maar wel weer dicht bij de kust. Het is een 1.000 hectare groot gebied dat aan de Mandina Bolong rivier grenst. Onder leiding van een gids ontdek je de prachtige natuur, wandelend of per boot. Je kunt hier leguanen, vogels en bavianen zien. Daarnaast kan je kennismaken met de lokale ambachten van Gambia. Zo kan je er pottenbakken, koken en houtsnijden. Als laatste breng je vaak een bezoek aan de lokale medicijnman.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende