Bezienswaardigheden Gambia

Veel mensen bezoeken Gambia voor het lekkere weer en de fijne zandstranden. Dat is terecht natuurlijk, want in dit Afrikaanse land is het altijd warm en zonnig. Wat veel mensen niet weten is dat Gambia ook veel leuke bezienswaardigheden heeft die je vakantie naar het land compleet maken. Je kunt hierbij denken aan de kleurrijke markten, groene nationale parken, wilde dieren en interessante musea. De beste bezienswaardigheden van Gambia vind je hieronder.

De jungle van Gambia
De jungle van Gambia

Pagina 2 van 3 met 21 resultaten

Nationaal Museum Gambia (Banjul)

Nationaal Museum Gambia
Nationaal Museum Gambia

Het Nationaal Museum van Gambia ligt op de Independence Drive in Banjul, dependances ervan liggen in Bakau. In dit museum kom je meer te weten over het traditionele leven, de geschiedenis en de kunst van Gambia. Je ziet hier bijvoorbeeld veel van de tijd dat Gambia een machtig imperium was, van de 5e tot de 12e eeuw. Doordat het pand in Banjul te klein geworden is, zijn er verschillende dependances geopend in Bakau, aan de oostzijde van het Independence Stadion. In Bakau is een afdeling over Afrikaanse kunst en historie. Het museum is speciaal ingericht voor toeristen maar ook voor de Gambiaanse scholen is het een plek om kennis te kunnen maken met hun geschiedenis.

Grote Moskee Banjul (Banjul)

De Grote Moskee staat in de hoofdstad Banjul. Eigenlijk zijn er twee 'grote moskeeën' in de stad te vinden. De oudste staat bij het nationale museum en de nieuwe Grote Moskee aan de Wallace Cole Road. Beide zijn een bezoekje waard. In het land land is het grootste deel van de bevolking Islamitisch.

Toeristenmarkt Kotu (Kotu Beach)

Toeristenmarkt Kotu
Toeristenmarkt Kotu

De toeristenmarkt van Kotu Beach is zeker een bezoekje waard. Hier kun je van alles kopen, van groenten en fruit tot lokaal geproduceerde artikelen. Ook typische producten uit Gambia en souvenirs zijn hier te koop. Er zijn ongeveer 42 winkeltjes te vinden. Naast etenswaren vind je er sieraden, Afrikaanse kleding, zandschilderijen, lederen schoenen, tassen, drums en nog veel meer. Na het bezoek aan de markt kan je wat eten of drinken bij een van de bars of restaurants.

Vogelspotten (Kotu Beach)

Vogelspotten
Vogelspotten

Vogelspotten is een perfecte activiteit om te beoefenen in Gambia. In de mangroven en aan de kust bevinden zich namelijk enorm veel soorten vogels. De meeste toeristenhotels in Kotu bevinden zich zeer dicht bij de gebieden waar de vogels te spotten zijn, waardoor de plaats een ideale plek is voor vogelaars. Er is een overvloed aan vogelsoorten te vinden, mede doordat hier bijna geen menselijke bewoning is.

Fajara (Kotu Beach)

Fajara
Fajara

Fajara is een gebied dat ligt tussen Bakau en Kololi. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als Gambianen. In dit deel van het land wonen invloedrijke inwoners van Gambia. Vroeger leefden de inwoners van Fajara vooral van de visserij maar tegenwoordig staan er ongeveer twintig hotels in dit gebied en zijn juist hier de goede restaurants te vinden. Fajara heeft ook een eigen golfbaan met achttien holes, genaamd Fajara Golf Club. Je kunt hier naast het golfen ook tennissen, squashen en zwemmen. Naast de resorts, restaurants en de golfbaan heeft Fajara nog meer bezienswaardigheden. Zo vind je hier een militaire erebegraafplaats, de Fajara War Cemetery. Dit is een parkje waar ruim tweehonderd militairen zijn begraven die omkwamen tijdens de tweede wereldoorlog.

Bushtrack (Kololi Beach)

Bushtrack
Bushtrack

Een leuke manier om kennis te maken met het zuidwesten van Gambia, is door middel van een bushtrack. Op deze manier maak je kennis met het platteland van Gambia en leer je meer over de bevolking. Ook stop je tijdens de bushtrack regelmatig om verschillende dorpjes te bezoeken. Hierbij bezoek je ook een lokale markt met lokale producten en lekkernijen.

Bijilo National Park (Kololi Beach)

Bijilo National Park
Bijilo National Park

Het Bijilo National Park in Kololi is een klein regenwoud natuurreservaat dat gelegen is op een klif aan het strand, direct naast Kololi. Dit natuurreservaat is een ideale plek voor eco-toeristen en vogelliefhebbers. Het natuurpark is een oud bos met een oppervlakte van 126 hectare. In 1991 werd het park opengesteld voor toeristen en sindsdien ontvangt het 23.000 bezoekers per jaar. In het park vind je meer dan 133 vogelsoorten en verschillende apensoorten. De huzaaraap, de galago en de rode colobus leven hier allemaal. Het park geeft aanwijzingen dat het slim is om de apen niet te voeren. Hierdoor wordt de angst voor mensen namelijk minder en brengt dat hun in gevaar.

Adventure Tour (Kololi Beach)

Adventure Tour
Adventure Tour

Tijdens de Adventure Tour kom je de andere kant van Gambia te zien. Want naast mooie stranden heeft Gambia nog veel meer te bieden. Je gaat het binnenland ontdekken, met de prachtige rivieren en kleine dorpjes. De tour wordt voornamelijk per boot afgelegd. De dichtbegroeide oevers van de Gambiarivier zijn vanaf de boot zeer goed te zien. Ook leer je hier meer over de diverse volgesoorten en kan je nijlpaarden zien. Het einddoel van de reis in Georgetown.

Kachikally Crocodile pool (Cape Point (Bakau))

Kachikally Crocodile pool
Kachikally Crocodile pool

De Kachikally Crocodile pool is zeker een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. Het ligt in het centrum van Bakau en is een heilige poel. Over de poel heen hangen groene waterplanten en in de poel leven krokodillen. Deze heilige plek werd ooit eens ontdekt door een Gambiaanse palmwijn tapper: Chomping Bojang. Men gaat naar deze plek toe om offer te brengen en te bidden. De krokodillen lopen vrij rond bij de poel, je kan zelfs een krokodil aaien.

Botanische tuin Bakau (Cape Point (Bakau))

Botanische tuin Bakau
Botanische tuin Bakau

Het strand van Cape Point bevat ook een botanische tuin. In deze botanische tuin kun je vele verschillende inheemse planten en vogels bewonderen. De perfecte plek om even lekker tot rust te komen en te genieten van de natuur.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende