Bezienswaardigheden GeorgiŽ

Pagina 1 van 2 met 20 resultaten

Etnografisch en Archeologisch Museum

Etnografisch en Archeologisch Museum
Etnografisch en Archeologisch Museum

In het Etnografisch en Archeologisch Museum in Sighnaghi, in het oosten van Georgië, vind je een interessante collectie schilderijen van Niko Pirosmani (1862-1918). Zijn schilderijen zijn in Georgië net zo belangrijk als Rembrandt en van Gogh voor Nederland zijn. Het museum dateert uit de jaren '50 en heeft sinds 2007 standaardtentoontoonstellingen.

Vashlovani National Park

Vashlovani National Park
Vashlovani National Park

Vashlovani National Park ligt in de steppe van het uiterste zuidoosten van Kachetië. Het is het droogste gebied van Georgië en je vindt er unieke diersoorten zoals de gestreepte hyena en gazellen. Het park is ontstaan in 1935 en heeft ondiepe maar unieke bossen. In 2003 is het gebied van het park ver uitgebreid naar 25.114 km². Kenmerkend voor het gebied is het droge en vlakke landschap.

Kerken en kloosters

Kerken en kloosters
Kerken en kloosters

In Georgië vind je vele Byzantijns aandoende kerken en kloosters die meestal hoog boven de rest van de omgeving uitsteken. Veel van deze kerken en kloosters zijn een bezoekje waard door hun indrukwekkende historie. Rondom Kutaisi vind je er bijvoorbeeld veel. Ook staan er veel standbeelden en gedenkstenen door het hele land. Meestal van beroemde en culturele figuren en soms van een koning.

Kathedraal van Svetitskhoveli

Kathedraal van Svetitskhoveli
Kathedraal van Svetitskhoveli

In de historische stad Mtskheta ligt de kathedraal van Svetitskhoveli. Vanaf Tbilisi is het ongeveer 20 kilometer rijden naar deze interessante kathedraal. Het is voor een lange tijd de belangrijkste kerk van het land geweest. De kathedraal werd gebouwd in de 11e eeuw door Arsukisdze, een Georgische architect. De Svetitskhoveli is de op één na grootste kerk van heel het land en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Tijdens het jaarlijkse Mtschetoba-feest op 14 oktober komen inwoners uit het hele land naar Mtskheta om de speciale mis bij te wonen in de Svetitskhoveli-kathedraal. En om mee te doen met het volksfeest wat enigszins carnavalesk aandoet. 

Winkelen in GeorgiŽ

Georgië staat niet bekend als winkelparadijs maar in de grote plaatsen is alles te kopen wat je nodig. De winkels in Georgië gaan wat later open dan in Nederland. De meeste winkels zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 9.30 uur of 10.00 uur tot 19.00 uur. De supermarkten zijn echter vaak al eerder geopend. Ook het verkopen van groenten en fruit langs de weg lijkt bijna 24 uur per dag door te gaan.

Wintersport in GeorgiŽ

Wintersport in GeorgiŽ
Wintersport in GeorgiŽ

Georgië heeft 3 goede ski-gebieden; Mestia, Gudauri en Bakuriani. In de Kaukasus kun je heli-skiën, wat maar op een paar plaatsen ter wereld is toegestaan. Georgië is niet het eerste land waar je bij wintersport aan zou denken. Toch heeft het land veel te bieden voor de wintersportliefhebbers. Zo zijn er sneeuwzekere en steile hellingen en is er voor ieder niveau wintersporter wel wat. Je kunt er onder andere langlaufen, skiën en snowboarden. Wintersporten is mogelijk van half november tot eind april.

Georgische wijnen

Georgische wijnen
Georgische wijnen

Georgië wordt door deskundigen wel het oudste wijnland ter wereld genoemd, het land waar de oorsprong van de wijncultuur zou liggen. Ook vandaag de dag wordt er nog wijn verbouwd in Georgië, voornamelijk in het oosten van het land. De vele inheemse druivenrassen en de vruchtbare bodem zorgen, in combinatie met het zonnige klimaat, voor ideale omstandigheden om er unieke wijn te maken. Tijdens diverse excursies kun je kennis maken met deze eeuwenoude traditie en de heerlijke wijnen proeven.

Tbilisi Historisch Museum (Tbilisi)

Het Tbilisi Historisch Museum is gevestigd in een oude karavanserai en werd opgericht in 1910. In het museum zijn meer dan 50.000 museumstukken te zien. Hierin is onder andere van alles te zien over de geschiedenis van de hoofdstad Tbilisi zoals archeologisch, schriftelijk en etnologisch materiaal. Het museum kent onder andere een prachtige collectie vooroorlogse foto's van de stad. Sinds 1986 zijn er vele exposities van Georgische en buitenlandse kunstenaars te zien.

Botanische tuinen van Tbilisi (Tbilisi)

Botanische tuinen van Tbilisi
Botanische tuinen van Tbilisi

In de hoofdstad Tbilisi vind je prachtige botanische tuinen. Officieel heeft het de naam 'Koninklijke Tuinen'. Op de 161 hectare grond zijn meer dan 4.500 plantensoorten te zien. Men denkt dat de tuinen stammen uit 1625. In 1671 werden de tuinen namelijk voor het eerst beschreven door Jean Chardin, een Franse reiziger. In de tuinen kun je prachtige wandelingen maken en ondertussen de planten en bloemen bewonderen.

Markt in Tbilisi (Tbilisi)

Markt in Tbilisi
Markt in Tbilisi

Ten noordwesten van het Centraal Station in Tbilisi ligt de belangrijkste markt van de stad. De markt is deels buiten en deels binnen. Het geheel heeft veel weg van een oosterse bazaar en je kunt er van alles kopen en proeven. Er lopen vrouwen rond met grote strohoeden en je kunt er allerlei verse etenswaren kopen als groenten en broden. Ook de overdekte delen van de markt zijn erg interessant.

  • 1
  • 2
  • Volgende