Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland is een fijne zonbestemming in het zuidoosten van Europa. Het staat bekend om de vele eilanden, het prettige klimaat en de fijne stranden. Daarnaast zijn er ook prachtige natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden te vinden in het land. Zo kun je een wandeling maken door de bijzondere Samariakloof op het eiland Kreta of de musea en de Akropolis in Athene bezichtigen. Verder vind je er ook de romantische eilanden Santorini en Mykonos met de bekende witte met blauwe huizen. En wat dacht je van de prachtige eilanden Corfu en Zakynthos? De beste bezienswaardigheden van het land Griekenland vind je in het overzicht hieronder.

De Akropolis in Athene
De Akropolis in Athene

Pagina 1 van 6 met 58 resultaten

Parnitha Nationaal Park

Parnitha Nationaal Park
Parnitha Nationaal Park

Op 30 kilometer afstand van Athene ligt het Parnitha Nationaal Park. Dit park is geschikt voor iedereen die van de wonderen van de natuur wilt genieten. In het park kun je met een kabelbaan naar de top van de berg Parnitha. Daar staat een groot hotel waarvan je een fantastisch uitzicht hebt. Voor de echte wandelliefhebbers lopen er mooie wandelroutes door het park heen.

In 2007 heeft er een grote brand gewoed in dit park en veel van de natuur is hierdoor verwoest. 

Markt in Griekenland

Markt in Griekenland
Markt in Griekenland

De meeste plaatsen in Griekenland hebben hun wekelijkse straatmarkt (laïkí agorá), waar een kleurrijke selectie van vers fruit en groenten, kruiden, vis, vlees en gevogelte wordt aangeboden.

De centrale markt van Athene is gevestigd in een groot metalen gebouw, in de buurt van het Omonoiaplein. Hier kun je echt alles krijgen wat je in een supermarkt aan eten ook kan kopen. Voor iedere productsoort (bijv. vlees) is er een speciale afdeling met mooie en schone stalletjes.

Fietsen in Griekenland

Fietsen in Griekenland
Fietsen in Griekenland

Fietsen door de mooie gebieden van Griekenland is heerlijk. Je komt er meest indrukwekkende natuur tegen. Doordat Griekenland een mediterraan klimaat heeft, kan er het gehele jaar door prima gefietst worden. Er zijn geen fietspaden, dus je deelt de drukke of minder drukke wegen met het gemotoriseerde verkeer, dat niet zo gewend is aan fietsers. Kijk dus altijd goed uit. In de onbekende gebieden rijden echter minder auto's, waardoor het hier heerlijk fietsen is.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende