Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland is een fijne zonbestemming in het zuidoosten van Europa. Het staat bekend om de vele eilanden, het prettige klimaat en de fijne stranden. Daarnaast zijn er ook prachtige natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden te vinden in het land. Zo kun je een wandeling maken door de bijzondere Samariakloof op het eiland Kreta of de musea en de Akropolis in Athene bezichtigen. Verder vind je er ook de romantische eilanden Santorini en Mykonos met de bekende witte met blauwe huizen. En wat dacht je van de prachtige eilanden Corfu en Zakynthos? De beste bezienswaardigheden van het land Griekenland vind je in het overzicht hieronder.

De Akropolis in Athene
De Akropolis in Athene

Pagina 1 van 6 met 58 resultaten

Parnitha Nationaal Park

Parnitha Nationaal Park
Parnitha Nationaal Park

Op 30 kilometer afstand van Athene ligt het Parnitha Nationaal Park. Dit park is geschikt voor iedereen die van de wonderen van de natuur wilt genieten. In het park kun je met een kabelbaan naar de top van de berg Parnitha. Daar staat een groot hotel waarvan je een fantastisch uitzicht hebt. Voor de echte wandelliefhebbers lopen er mooie wandelroutes door het park heen.

In 2007 heeft er een grote brand gewoed in dit park en veel van de natuur is hierdoor verwoest. 

Markt in Griekenland

Markt in Griekenland
Markt in Griekenland

De meeste plaatsen in Griekenland hebben hun wekelijkse straatmarkt (laïkí agorá), waar een kleurrijke selectie van vers fruit en groenten, kruiden, vis, vlees en gevogelte wordt aangeboden.

De centrale markt van Athene is gevestigd in een groot metalen gebouw, in de buurt van het Omonoiaplein. Hier kun je echt alles krijgen wat je in een supermarkt aan eten ook kan kopen. Voor iedere productsoort (bijv. vlees) is er een speciale afdeling met mooie en schone stalletjes.

Fietsen in Griekenland

Fietsen in Griekenland
Fietsen in Griekenland

Fietsen door de mooie gebieden van Griekenland is heerlijk. Je komt er meest indrukwekkende natuur tegen. Doordat Griekenland een mediterraan klimaat heeft, kan er het gehele jaar door prima gefietst worden. Er zijn geen fietspaden, dus je deelt de drukke of minder drukke wegen met het gemotoriseerde verkeer, dat niet zo gewend is aan fietsers. Kijk dus altijd goed uit. In de onbekende gebieden rijden echter minder auto's, waardoor het hier heerlijk fietsen is.

Asklepieion (Kos)

Asklepieion
Asklepieion
Kaart met locatie Asklepieion

Het Asklepieion is een Grieks sanatorium, dat wil zeggen dat het een geneesplaats is. Asklepieions vind je op een aantal locaties in Griekenland. Dankzij Hippokrates is op het eiland Kos de Asklepieion gebouwd. Hij was een geneeskundige arts die de inwoners op Kos het belang in liet zien van de geneeskunde. Het theater van Asklepieion op Kos is nog goed bewaard gebleven en zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Ook is er nog een klein museum in Asklepieion, hier kom je alles te weten over de geneeskunde aan de hand van medische instrumenten, inscripties en ex voto’s (smeekbedes).

Kalymnos (Kos)

Kalymnos
Kalymnos
Kaart met locatie Kalymnos

Per boot kun je naar het kleine Griekse eiland Kalymnos dat op ongeveer 1,5 uur afstand van het eiland Kos ligt. Op Kalymnos kun je in de hoofdstad Pothia het fort Chrsochera bezichtigen of de Nymfengrot verkennen. Verder kun je er ook sponsduiken, dit is het zoeken naar sponsdieren in de Egeïsche Zee. Daarnaast zijn er zijn nog veel kleine sponsfabrieken die je kunt bekijken.

Atimachia Castle (Kos)

Atimachia Castle
Atimachia Castle
Kaart met locatie Atimachia Castle

Atimachia Castle is een oud middeleeuws kasteel in de buurt van de stad Antimachia. Het kasteel is omgeven door een aantal ravijnen en door ruig terrein. Ook heb je vanaf het kasteel een schitterend uitzicht op de kust van Kardamena. Verder diende het kasteel vroeger als een toevluchtsoord voor de inheemse bevolking tijdens de pirateninvallen en in de Ottomaanse tijd in de 15e en 16e eeuw.


Neratzia (Kos-stad)

Neratzia
Neratzia
Kaart met locatie Neratzia

Neratzia is een kasteel in Kos-stad, gelegen op het eiland met dezelfde naam, Kos. Johannieter Orde heeft dit kasteel gebouwd. Verder groeien in de buurt van het kasteel veel sinaasappels, die een erg zure smaak hebben. Ook bevindt het kasteel zich tussen de havens van Mandraki en de boulevards Leoforos ton Finkon. Deze ligging is ideaal, het kasteel heeft namelijk als doel het verdedigen van de haven van Kos-stad.

Plataan van Hippocrates (Kos-stad)

Plataan van Hippocrates
Plataan van Hippocrates
Kaart met locatie Plataan van Hippocrates

De plataan van Hippocrates is een boom die zijn naam te danken heeft aan de Hippocrates. Hij was een Griekse arts in Kos. De legende gaat dat Hippocrates zijn leerlingen onder deze boom les gaf in de geneeskunde. Verder is de plataan al heel erg oud, maar liefst 500 jaar. Je vindt de plataan op het plein Platía Platanou net naast de moskee Gazi Hassan en tegenover Neratzia, het kasteel van Kos.

Agia Paraskevi (Kos-stad)

Agia Paraskevi
Agia Paraskevi
Kaart met locatie Agia Paraskevi

Agia Paraskevi is een kerk in Kos-stad. De kerk is erg groot en staat in hartje centrum. Van de buitenkant valt de kerk meteen op. Hij is namelijk beige met blauwe koepeldaken. Ieder jaar komen er veel pelgrims vanuit alle uithoeken van het eiland Kos naar deze schitterende kerk toe. Aan de binnenkant van de kerk vind je verder mooie Byzantijnse schilderingen van de Bijbelse verhalen, zoals van Jezus die naar de hel afdaalt.


Musea op Kreta (Kreta)

Op Kreta kun je ook een groot aantal musea bezoeken. Het merendeel van de musea heeft een archeologische insteek. Kreta is door de eeuwen heen bewoond door verschillende volkeren en dat heeft zijn sporen nagelaten die je vandaag de dag kunt bewonderen. Zo staat Kreta bekend om haar vroegere Minoïsche beschaving. In de ruïnes van het paleis Knossos is dit duidelijk te zien. De ruïnes liggen dichtbij Heraklion en is één van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende