Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland is een fijne zonbestemming in het zuidoosten van Europa. Het staat bekend om de vele eilanden, het prettige klimaat en de fijne stranden. Daarnaast zijn er ook prachtige natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden te vinden in het land. Zo kun je een wandeling maken door de bijzondere Samariakloof op het eiland Kreta of de musea en de Akropolis in Athene bezichtigen. Verder vind je er ook de romantische eilanden Santorini en Mykonos met de bekende witte met blauwe huizen. En wat dacht je van de prachtige eilanden Corfu en Zakynthos? De beste bezienswaardigheden van het land Griekenland vind je in het overzicht hieronder.

De Akropolis in Athene
De Akropolis in Athene

Pagina 2 van 6 met 58 resultaten

Samariakloof (Kreta)

Samariakloof
Samariakloof

De Samariakloof is gelegen op Kreta en is 16 kilometer lang. De wanden van deze kloof zijn zeer indrukwekkend, zeker omdat ze op sommige plaatsen wel 500 meter hoog zijn. Het smalste punt in de kloof is slechts 4 meter breed. Sinds 1962 is de kloof een Nationaal Park, omdat er zeldzame dieren en planten leven. De Kri-Kri-geit leeft er bijvoorbeeld. Er worden verschillende wandelingen door de kloof georganiseerd, met een goede conditie is deze binnen 4 á 6 uur te doorlopen.

Klooster Gonias (Kreta)

Het klooster Gonias ligt bij het dorp Kolimvari. Tussen 1618 en 1634 werd dit prachtige Venetiaanse klooster gebouwd. Er is een bijzondere iconenverzameling aanwezig. Het is tegenwoordig de zetel van de Grieks-orthodoxe academie.

Musea in Athene (Athene)

Musea in Athene
Musea in Athene

In Athene zijn talloze musea te vinden die te maken hebben met de Klassieke Oudheid. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Museum voor Griekse Volkskunst. In dit museum krijg je door middel van mooie voorwerpen een duidelijk beeld van het dagelijks leven van de Grieken en hun volkskunst. Ook in het vroegere parlementsgebouw vind je een museum: het Nationaal Historisch Museum. De geschiedenis van Griekenland wordt hier uitvoerig besproken, van de Byzantijnse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Nationaal Archeologisch Museum Athene (Athene)

Nationaal Archeologisch Museum Athene
Nationaal Archeologisch Museum Athene

Het Nationaal Archeologisch Museum in Athene is een fantastisch museum voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Griekenland. Verdeeld over 2 verdiepingen vind je 60 zalen, met ieder een eigen onderwerp. Het museum stelt voor het grootste deel archeologische vondsten tentoon. In het museum zijn er ook veel mysterieuze vondsten te bewonderen. De bouw van het museum werd in 1889 voltooid, mede dankzij een fonds van de Griekse regering en nog een aantal andere verenigingen.

Dierentuin in Spata (Athene)

Dierentuin in Spata
Dierentuin in Spata

Spata is een van de buitenwijken van Athene, in deze buitenwijk is een grote dierentuin gevestigd. De dierentuin bestaat pas sinds 2000 en is leuk om met kinderen te bezoeken. In de dierentuin leven onder andere tijgers, zebra's, zwarte panters en wolven. In de dierentuin vind je ook een prachtige verzameling exotische vogels. Er worden ook verschillende shows gegeven die erg leuk zijn om te bezoeken.

Nationale Tuin in Athene (Athene)

Nationale Tuin in Athene
Nationale Tuin in Athene

Wil je even bijkomen van de drukte van de stad Athene? Bezoek dan de Nationale Tuin achter het parlementsgebouw in Athene. De tuin is 15 hectare groot en bestaat uit veel verschillende delen, je vindt er een eendenvijver, een kleine dierentuin, een botanisch museum en een speeltuin voor de kinderen. De tuin was in het bezit van de koninklijke familie en is ontworpen door koningin Amalia.

Athene (Athene)

Athene
Athene

De hoofdstad van Griekenland is Athene, de naam heeft ze te danken aan een godin genaamd Pallas Athena. Zij was vroeger ook de patroonheilige van deze indrukwekkende stad. Athene is het economische middelpunt van het land. Je vindt hier ook de Akropolis. Dat is ongetwijfeld het meest bekende plaatje uit Griekenland en Athene. De Akropolis werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus, wat de bloeitijd van Athene was.

Winkelen in Athene (Athene)

Winkelen in Athene
Winkelen in Athene

Athene is een zeer leuke stad om eens een dagje te gaan shoppen. Er zijn veel verschillende wijken waar allemaal leuke winkeltjes zijn gevestigd. Een gebied wat zeker bezocht moet worden is Ermou. Dit is een autovrije winkelstraat waar de wat betere winkels zitten. Ook zitten hier bekende modezaken zoals de Zara. De duurste winkelstraat van heel Athene is Kolonáki. In deze winkelstraat hebben bekende Griekse en internationale ontwerpers zich gevestigd. In deze wijk ligt ook Tsakalof dit is de duurste winkelstraat van de wereld. Gelukkig zijn er ook nog wat goedkopere winkels te vinden in Athene.

Monastiraki (Athene)

Monastiraki
Monastiraki

De Atheense wijk Monastiraki, wat letterlijk 'klein klooster' betekent, ligt in Athene ten noorden van de Akropolis. Het is ten noordoosten gelegen van de oude volkswijk Plaka. Straathandel is waar het hier om draait, voornamelijk op zondag als er een rommelmarkt is. Het middelpunt van de markt ligt op het Avyssiniasplein. Voor toeristen in de omgeving rondom de markt erg leuk. Er zijn diverse winkeltjes waar zowel souvenirs als antiek, meubels en speelgoed te koop zijn. Ook kan er keramiek, kleding en sierraden gekocht worden. Afdingen hoort erbij als je tot een goede koop over wilt gaan. De pilaren van de bibliotheek Hadrianus zijn mooi om te zien, wat hoort bij de Tzistaraki moskee. Ook bevinden zich diverse restaurants en taverna's op de markt.

Lindos (Rhodos)

Lindos
Lindos

Een dagje naar Lindos is een leuke excursie. Lindos ligt ongeveer 55 kilometer afstand van Rhodos-stad. Lindos was in de oudheid een van de drie belangrijkste steden van Rhodos. Vroeger was Lindos namelijk een handelsstad waar veel schepen aanmeerden. Het mooi gelegen strand, de pittoreske witte huisjes en de Akropolis in Lindos zijn erg geliefd bij toeristen. De Akropolis van Lindos werd versterkt door de Ottomanen, de Ridders van Sint Jan, de Byzantijnen, de Romeinen en de Grieken. Op een grote driehoekige rots staat het kasteel van Lindos. Als je goed te been bent kun je hierheen lopen. Je kunt eventueel ook met een ezel naar boven en beneden gebracht worden.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende