Bezienswaardigheden Groenland

Pagina 1 van 2 met 13 resultaten

Nationaal Park Noordoost-Groenland

Nationaal Park Noordoost-Groenland
Nationaal Park Noordoost-Groenland
Kaart met locatie Nationaal Park Noordoost-Groenland

De gemeentes Qaasuitsup in het westen en Sermersooq in het zuiden vormen samen het nationale park van Groenland. Nationaal Park Noordoost-Groenland is het grootste nationale park van de hele wereld (972.000 km²) en tevens ook het meest noordelijk gelegen park van de hele wereld. Het is het enige nationale park van Groenland en er leven onder andere ijsberen, poolvossen en hermelijnen. Ook zijn de walrussen, ringelrobben en klapmutsen goed vertegenwoordigd in dit park.

Markt in Nuuk

Een interessante lokale markt in Groenland is in Nuuk. De markt is tamelijk klein van omvang. De lokale mensen die er zijn vertegenwoordigd verkopen dingen als boeken, schoenen, kunstwerken en gebreide producten. Het opmerkelijke is dat niet alleen de verkopers achter de kraampjes staan, maar ook de hele gezinnen van deze verkopers. De opbrengst van de markt is vaak de enige bron van inkomsten voor deze Groenlandse gezinnen.

Ru´nes van de Vikingen

In Groenland zijn veel ruïnes te vinden, waaronder die van de Vikingen. De meeste middeleeuwse ruïnes van de Vikingen zijn te vinden in het zuiden van Groenland. De talrijke resten van Osterbygden liggen hier langs de fjorden, op schiereilanden of langs waterstromen. Aan de hand van deze middeleeuwse overblijfselen kun je een goed beeld vormen van de tijd van de Vikingen. Natuurlijk is het ook het maken van foto's voor in het fotoboek een interessante bezigheid.

Hondensleetocht

Hondensleetocht
Hondensleetocht
Kaart met locatie Hondensleetocht

Groenland staat mede bekend om de hondensleetochten die er plaatsvinden. Voor deze hondensleetochten moet je absoluut in de regio Sismiut zijn. De maanden maart en april zijn hier uitermate geschikt voor. Op Disko Eiland worden het hele jaar door hondensleetochten georganiseerd. De tochten trekken niet alleen veel toeristen aan, maar ook lokale inwoners. Het is erg leuk om eens meegemaakt en gezien te hebben.

Wandelen in Groenland

Wandelen in Groenland
Wandelen in Groenland

Groenland is tevens een erg geschikt land voor de echte wandelliefhebbers. Groenland biedt vele mogelijkheden voor lange wandelingen en trektochten. De wandelfaciliteiten zijn nog niet overal even goed ontwikkeld. In Groenland hoef je niet overal uitgezette wandelroutes, eetvoorzieningen en voorbewandelde paden te verwachten. Het lezen van kaarten en het gebruik van een kompas is vaak noodzakelijk. Ook het inschakelen van een gids is geen slecht plan.

Bergbeklimmen in Nanortalik

Bergbeklimmen in Nanortalik
Bergbeklimmen in Nanortalik
Kaart met locatie Bergbeklimmen in Nanortalik

Hoewel bergbeklimmen praktisch overal mogelijk is in Groenland, is Nanortalik in het uiterste zuiden het meest indrukwekkend. Nanortalik biedt uitstekende mogelijkheden om bergen te beklimmen waarvan de Ketil en de Ulamertorssuaq de meest bekende pieken zijn. De Ketil heeft een hoogte van 2.012 meter en de Ulamertorssuag van 1.825 tot 1.858 meter. Het is een uitdaging voor bergbeklimmers van over de hele wereld. De meeste mensen klimmen in Groenland liever omlaag in de ijskap.

Arctic Circle Race

Arctic Circle Race
Arctic Circle Race

Ieder jaar wordt de zware Arctic Circle Race gehouden in Groenland. Het is een 160 kilometer lange langlaufrace onder zware omstandigheden. De wedstrijd duurt 3 dagen. De tocht is erg zwaar en gevaarlijk. Met een temperatuur die gemiddeld onder de -40°C ligt, is de race een echte beproeving. Desondanks nemen jaarlijks vele mensen deel aan de langlaufrace en zijn er ook veel toeschouwers te vinden.

  • 1
  • 2
  • Volgende