Bezienswaardigheden Guadeloupe

Het Caribische Guadeloupe is een tropische bestemming met prachtige parelwitte stranden. Toch kun je nog veel meer doen op het eiland dan alleen maar op het strand liggen, zwemmen en van de zon genieten. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden in het land die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens je vakantie. Bezoek de interessante musea in de steden, het nationale park van Guadeloupe of ga een van de vele watersporten beoefenen. Op deze manier is je vakantie op dit eiland in de Caribische Zee helemaal compleet. De beste bezienswaardigheden van Guadeloupe hebben wij in de lijst gezet hieronder. Neem eens een kijkje!

Waterval Guadeloupe
Waterval Guadeloupe

Pagina 1 van 2 met 16 resultaten

Fort Napoleon Museum

Wil je alles te weten komen over de geschiedenis van Guadeloupe en van Îles des Saintes in het bijzonder? Dan moet je naar het Fort Napoleon Museum. Dit fort kijkt uit over de baai van het eiland Terre-Haut. In 1809 werd het fort verwoest door de Britten en in het tijdperk van Napoleon weer herbouwd. Het fort is nu een museum met allerlei geschiedenisobjecten. Ook is er een exotische cactustuin met cactussen van over de hele wereld.

Rum Museum Bellevue

Rum Museum Bellevue
Rum Museum Bellevue

Wil je liever alles te weten komen over rum? Dan kun je naar het Rum Museum in Bellevue, in de buurt van Basse-Terre. Hier leer je bijvoorbeeld hoe mensen van suikerriet een van de meest favoriete drankjes van de Cariben maken: rum. Aan het einde van de rondleiding is er uiteraard de gelegenheid om wat rum te proeven.

Grand Cul de Sac Marin Nature Reserve

Grand Cul de Sac Marin Nature Reserve
Grand Cul de Sac Marin Nature Reserve
Kaart met locatie Grand Cul de Sac Marin Nature Reserve

Het Grand Cul de Sac Marin Nature Reserve is een park speciaal gebouwd om het waterleven te beschermen. Het park bevindt zich in de buurt van Sainte-Rose. In het park leven verschillende soorten waterdieren, waaronder schildpadden, vissen en watervogels. Ook zijn er mangrovebossen en koraalriffen te vinden. Het park kun je het beste verkennen met een kajak of een boot.

La Grande Soufrière

Op het eiland Basse-Terre vind je de La Grande Soufrière. Deze vulkaan is het hoogste punt van de Kleine Antillen. Er worden verschillende tours georganiseerd die naar of richting de top van de hoge berg leiden. Wandelaars moeten eerst door een tropisch regenwoud lopen. Vanaf de berg heb je mooie uitzichten over de omgeving, waardoor de klim zeker de moeite waard is.

Carbet Falls

In de regio Capesterre-Belle-Eau vind je een van de bekendste toeristische attracties van Guadeloupe, de Carbet Falls. Alleen de autorit naar de wandelpaden is al spectaculair te noemen, de weg van tien kilometer lang gaat door verschillende bananenplantages en door het tropische regenwoud. De watervallen zijn erg mooi en je kunt er picknicken. Vanaf de eerste watervallen leiden er paden naar een tweede en derde set van watervallen, waarvan de tweede het indrukwekkendste is. Hier valt het water van wel 110 meter naar beneden.

Watersport op Guadeloupe

Watersport op Guadeloupe
Watersport op Guadeloupe

Omdat Guadeloupe uit verschillende eilandjes bestaat, is er veel waterleven te vinden. Dit kun je gaan verkennen door te duiken. Durf je dit niet of heb je geen brevet? Dan kun je ook snorkelen. Wil je dit liever ook niet? Dan kun je een tripje maken met een boot met glazen bodem. In het water kun je mooie, tropische vissen en prachtige koraalriffen zien.

National Park of Guadeloupe (Basse-Terre)

National Park of Guadeloupe
National Park of Guadeloupe
Kaart met locatie National Park of Guadeloupe

Op het eiland Basse-Terre vind je het National Park of Guadeloupe. Het bevat een groot deel van het tropische regenwoud van het eiland en is een gemakkelijke manier om ongerepte natuur te bekijken. Je komt er veel verschillende vogelsoorten tegen, waaronder de kolibrie, de fregatvogel, de lijster, de tiran en de pelikaan. Enkele zoogdieren die er voorkomen, zijn de wasbeer, de agoeti, de mangoest en verscheidene soorten vleermuizen.

Rum Museum (Basse-Terre)

Rum Museum
Rum Museum
Kaart met locatie Rum Museum

In de buurt van Basse-Terre vind je het Rum Museum. Rum is een van de meest favoriete drankjes in de Cariben en het is dan ook niet raar dat er een museum aan gewijd is. In het museum leer je van alles over rum, bijvoorbeeld hoe het gemaakt wordt. Dit populaire drankje wordt gemaakt van suikerriet, maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Aan het einde van de rondleiding kun je zelf ook rum proeven.

Fort Delgrès (Basse-Terre)

Fort Delgrès
Fort Delgrès
Kaart met locatie Fort Delgrès

Het Fort Delgrès is een bekend fort in Basse-Terre. Het was erg belangrijk tijdens de strijd tussen Engeland en Frankrijk in West-Indië. Ook was het een belangrijke plek waar gevochten werd tegen de slavernij in Guadeloupe. Vanaf 1977 wordt het geclassificeerd als een historisch monument. Het fort stamt uit de zeventiende eeuw en er zijn verschillende keren verbouwingen verricht om de verdediging van de stad te versterken.

La Soufrière (Basse-Terre)

La Soufrière
La Soufrière
Kaart met locatie La Soufrière

La Soufrière is een vulkaan die altijd pruttelt en is te vinden in de regenwouden op Basse-Terre. Deze vulkaan wordt ook wel 'de oude dame' genoemd. Om de oude dame heen liggen verschillende maanlandschappen, waar je prima kunt wandelen. Tot op heden heeft de actieve vulkaan nog geen schade aangericht op het eiland. De klim naar de vulkaan is een zware tocht, maar zeker de moeite waard.

  • 1
  • 2
  • Volgende