Bezienswaardigheden Honduras

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

Biosfeerreservaat Río Plátano

Biosfeerreservaat Río Plátano
Biosfeerreservaat Río Plátano
Kaart met locatie Biosfeerreservaat Río Plátano

Het biosfeerreservaat Río Plátano ligt in het noordoosten van Honduras. Het is een van de weinige restanten van tropisch regenwoud in Midden-Amerika, met een omvangrijke en gevarieerde flora en fauna. In het reservaat leven ook 2.000 indianen die nog steeds op traditionele wijzen leven. Honduras is in 1998 zwaar getroffen door orkaan Mitch, hierdoor heeft de overheid besloten om activiteiten te steunen die er voor zorgen dat de economie van Honduras weer op gang komt. Dit houdt in dat het bestuur van het reservaat niet meer over genoeg middelen kan beschikken om stropers en de illegale houtkap tegen te gaan.

Ruinas de Copán

Ruinas de Copán
Ruinas de Copán
Kaart met locatie Ruinas de Copán

Ruinas de Copán zijn de duizenden jaren oude ruïnes van een van de belangrijkste steden van de Maya's, de oorspronkelijke bewoners van Midden-Amerika. Er komen veel toeristen op de ruïnes af, daardoor is het aanbod hotels en restaurant in de omgeving groot. Ook zijn er een aantal taalscholen waar je Spaans kunt leren. Behalve de Maya-ruïnes ligt ook het vogelpark Montaña de la Guara in de gemeente Copán.

Meer van Yojoa

Meer van Yojoa
Meer van Yojoa
Kaart met locatie Meer van Yojoa

Het meer van Yojoa is het grootste meer van Honduras en is van vulkanische oorsprong. De naam van het meer komt uit de Maya-taal. De omgeving en het meer zelf zijn in 1971 uitgeroepen te beschermd gebied. Helaas wordt het meer bedreigd door landbouw en mijnbouw van de lokale bevolking. In het meer komen de mooiste vissen voor en het trekt ook veel vogelsoorten aan.

Grotten van Taulabé

Enkele zuidelijke kilometers van Lago de Yojoa liggen de grotten van Taulabé. Tot de eerste 400 meter is het niet moeilijk om te komen dankzij gebouwde trappen en lichten die hier aangebracht zijn. Daarna wordt het echter wel wat moeilijker, het eindpunt van de grotten is zelfs nog nooit door iemand gehaald. De plaats Taulabé is vooral bekend geworden door zijn grotten.

Duiken in Honduras

Duiken in Honduras
Duiken in Honduras
Kaart met locatie Duiken in Honduras

Duiken in Honduras kun je vooral goed rondom de eilanden voor de kust zoals bij Bay Islands. Islas de la Bahía, zo worden de Bay Islands ook wel genoemd bestaat uit drie grote eilanden, met daar omheen nog 15 kleine eilanden. De eilanden liggen 50 kilometer van de kust van Honduras en behoren tot het een-na-grootste koraalrif ter wereld. Rondom Utila kun je de bekende walvishaaien tegenkomen, wat een heel bijzonder moment is.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende