Bezienswaardigheden Honduras

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

Biosfeerreservaat Río Plátano

Biosfeerreservaat Río Plátano
Biosfeerreservaat Río Plátano

Het biosfeerreservaat Río Plátano ligt in het noordoosten van Honduras. Het is een van de weinige restanten van tropisch regenwoud in Midden-Amerika, met een omvangrijke en gevarieerde flora en fauna. In het reservaat leven ook 2.000 indianen die nog steeds op traditionele wijzen leven. Honduras is in 1998 zwaar getroffen door orkaan Mitch, hierdoor heeft de overheid besloten om activiteiten te steunen die er voor zorgen dat de economie van Honduras weer op gang komt. Dit houdt in dat het bestuur van het reservaat niet meer over genoeg middelen kan beschikken om stropers en de illegale houtkap tegen te gaan.

Ruinas de Copán

Ruinas de Copán
Ruinas de Copán

Ruinas de Copán zijn de duizenden jaren oude ruïnes van een van de belangrijkste steden van de Maya's, de oorspronkelijke bewoners van Midden-Amerika. Er komen veel toeristen op de ruïnes af, daardoor is het aanbod hotels en restaurant in de omgeving groot. Ook zijn er een aantal taalscholen waar je Spaans kunt leren. Behalve de Maya-ruïnes ligt ook het vogelpark Montaña de la Guara in de gemeente Copán.

Meer van Yojoa

Meer van Yojoa
Meer van Yojoa

Het meer van Yojoa is het grootste meer van Honduras en is van vulkanische oorsprong. De naam van het meer komt uit de Maya-taal. De omgeving en het meer zelf zijn in 1971 uitgeroepen te beschermd gebied. Helaas wordt het meer bedreigd door landbouw en mijnbouw van de lokale bevolking. In het meer komen de mooiste vissen voor en het trekt ook veel vogelsoorten aan.

Grotten van Taulabé

Enkele zuidelijke kilometers van Lago de Yojoa liggen de grotten van Taulabé. Tot de eerste 400 meter is het niet moeilijk om te komen dankzij gebouwde trappen en lichten die hier aangebracht zijn. Daarna wordt het echter wel wat moeilijker, het eindpunt van de grotten is zelfs nog nooit door iemand gehaald. De plaats Taulabé is vooral bekend geworden door zijn grotten.

Duiken in Honduras

Duiken in Honduras
Duiken in Honduras

Duiken in Honduras kun je vooral goed rondom de eilanden voor de kust zoals bij Bay Islands. Islas de la Bahía, zo worden de Bay Islands ook wel genoemd bestaat uit drie grote eilanden, met daar omheen nog 15 kleine eilanden. De eilanden liggen 50 kilometer van de kust van Honduras en behoren tot het een-na-grootste koraalrif ter wereld. Rondom Utila kun je de bekende walvishaaien tegenkomen, wat een heel bijzonder moment is.

Museo para la Identidad Nacional (Tegucigalpa)

Het Museo para la Identidad Nacional is een interessant museum in Tegucigalpa. Door middel van archeologische opgravingen en presentatiemateriaal wordt de geschiedenis van Honduras uitgelegd. Verder zijn er in het museum vaak wisselende exposities van minder bekende kunstenaars. Je kunt ook voor een audiotour gaan, maar deze is alleen in het Spaans beschikbaar.

Parque la Leona (Tegucigalpa)

Parque la Leona in Tegucigalpa werd in de 19e eeuw aangelegd. Toeristen, maar ook de inwoners van de stad zelf, komen hier regelmatig de rust opzoeken. Het park is zo populair omdat je er diverse nagebouwde Maya-ruïnes kunt bekijken zoals de ruïne van Copán en de ruïne van Chichén Itzá.

Markt in Tegucigalpa (Tegucigalpa)

Markt in Tegucigalpa
Markt in Tegucigalpa

Tegucigalpa is bestaat uit twee delen (Tegucigalpa en Comayagüela), wat vroeger 2 aparte steden waren. In 1938 werden deze steden samengevoegd. In Comayagüela wordt het oude stadscentrum compleet ingenomen door een aantal markten. Je kunt echt alles kopen op deze markten zoals vis, vlees, vruchten, kleding, speelgoed en natuurlijk ook souvenirs.

Cuero y Salado Wildlife Refuge (La Ceiba)

Cuero y Salado Wildlife Refuge
Cuero y Salado Wildlife Refuge

In het Cuero y Salado Wildlife Refuge vind je veel verschillende dieren. Je neemt de trein door ananasvelden waarna je uitkomt bij een prachtige lagune. Er staat een modern gebouw en van hieruit kun je met een motorboot de lagune gaan ontdekken. Wil je liever actief bezig zijn, dan kan je ook een tour met de kano maken. Het park werd gemaakt om de bedreigde populatie zeekoeien te beschermen, samen met 35 andere diersoorten waaronder jaguars, ocelots, boa constrictors, brulapen, alligators en verschillende vissen. Ook leven er 198 soorten vogels. Als je het park gaat bezoeken is het verstandig om zonnebrand, een hoed of pet en flessen water mee te nemen.


Pico Bonito National Park (La Ceiba)

Pico Bonito National Park
Pico Bonito National Park

Een ander park in de omgeving van La Ceiba is het Pico Bonito National Park. In het park kun je van de prachtige natuur genieten, maar je kunt er ook actief bezig zijn. Zo kun je er onder andere zwemmen, wandelen en uitkijktorens beklimmen. Ook kun je raften en kanoën op de rivieren in het park. Door de hoogteverschillen in het park (60 meter is het laagste en 2.436 meter het hoogste punt) vind je er spectaculaire landschappen en mooie watervallen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende