Bezienswaardigheden Honduras

Pagina 2 van 3 met 24 resultaten

Gran Carnaval Internacional de La Ceiba (La Ceiba)

Gran Carnaval Internacional de La Ceiba
Gran Carnaval Internacional de La Ceiba

In mei, tijdens de Gran Carnaval Internacional de La Ceiba, is het twee weken lang groot feest in La Ceiba. Er wordt dan een feest gevierd ter ere van de patroonheilige van de stad: San Isidorus. Er zijn verschillende parades in de stad en overal staan kraampjes waar je eten, bier, andere soorten drinken en souvenirtjes kunt kopen. Er komen jaarlijks veel toeristen op af.

Museo de Mariposas (La Ceiba)

Museo de Mariposas
Museo de Mariposas

In La Ceiba vind je het Museo de Mariposas: het Vlinder en Insecten Museum. Je vindt er 10.000 vlinders, motten en andere insecten uit Honduras en uit 36 andere landen. Je leert in het museum veel over vlinders en insecten en hoe je ze moet verzamelen. In het gebouw zijn onder andere vlinders met prachtige kleuren, motten en andere insecten zoals groene mestkevers, reuze waterwantsen, herculeskevers, sprinkhanen en zwarte tarantula wespen te vinden. Als je de kriebels krijgt van insecten, is het misschien niet verstandig om hierheen te gaan.


Gran Carnaval Internacional de La Ceiba (La Ceiba)

Rond het patroonsfeest van San Isidro is het twee weken lang groot feest in La Ceiba. Het Gran Carnaval Internacional de La Ceiba vindt jaarlijks plaats in mei, voorafgaand aan de derde zaterdag van deze maand. Het is het meest drukke toeristische seizoen van het jaar. Tijdens de eerste week zijn er veel kleinere feesten en op de zaterdag van de grote optocht breekt het feestfestijn echt los.

Museo de Antropologia e Historia (San Pedro Sula)

Museo de Antropologia e Historia
Museo de Antropologia e Historia

In Museo de Antropologia e Historia krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de stad. 25 januari 1994 opende het museum voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Naast de geschiedenis van de stad geeft het museum een idee van de culturele ontwikkeling van de verschillende groeperingen die door de tijd heen in de Valle de Sula hebben gewoond. Het museum heeft als doel het culturele erfgoed te beschermen, te onderwijzen en de cultuur te laten zien aan het publiek.

Mercado Guamilito (San Pedro Sula)

Mercado Guamilito
Mercado Guamilito

Mercado Guamilito is een enorme markt met veel kunstnijverheid. Hier kun je ook goed en goedkoop shoppen. Kleding, juwelen en leer vind je hier voor de laagste prijzen. Ook goedkoop eten, schilderingen en souvernirs ontbreken niet op Mercado Guamilito. Populair in Honduras en dus ook op de markt is het werken met keramiek: schalen, vazen en ander servies vormen zijn een mooi aandenken aan San Pedro Sula.

National Park Cusuco (San Pedro Sula)

National Park Cusuco
National Park Cusuco

Nationaal Park Cusuco ligt ongeveer 40 kilometer ten westen van de stad. Het is een beschermd park in het Merendon-gebergte, in het noordwesten van Honduras. Het park ligt net boven de zeespiegel en is een heuse hotspot van de Meso-Amerikaanse biodiversiteit. Verschillende planten en diersoorten zijn te bezichtigen wanneer je een trektocht maakt door de nevelige omgeving van het Cusuco Park. Een ervaring om niet snel meer te vergeten.

Punta Izopo National Park (Tela)

Punta Izopo National Park
Punta Izopo National Park

Rondom de stad Tela zijn verschillende nationale parken te vinden. Het Punta Izopo National Park bevindt zich aan de oostkant van de baai van Tela. Tussen de planten wonen veel verschillende dieren, waaronder apen, schildpadden, tropische vogels en alligators. De wateren in de mangrovebossen zijn toegankelijk met een zeekajak. Zo kun je het gebied op een stille manier betreden, waardoor de natuur niet verstoord wordt. Wanneer je naar een Garifuna-dorp wilt gaan, kun je dit het beste ook met een kajak doen.

Punta Sal National Park (Tela)

Punta Sal National Park
Punta Sal National Park

Misschien wel het belangrijkste park van Honduras is het Punta Sal National Park. Dit park bevindt zich aan de westkant van de baai van Tela. Het is een erg groot park met een grote biodiversiteit. Piraten en boekaniers gebruikten de smalle baaien in het park vroeger als schuilplaats. Het park bestaat uit twee gebieden: het schiereiland en de Micos lagune. Alleen via de zee kun je het schiereiland bereiken. Hier vind je prachtige zandstranden, mooie koraalriffen en een sprookjesachtige jungle. Wanneer je besluit een tour over het schiereiland te maken kun je apen, tropische vogels en dolfijnen tegenkomen. Bij de Micos lagune vind je de grootste populatie vogels van het park: wel 350 verschillende soorten. De lagune is omgeven door mangrovebossen met tropische planten en bomen.

Lancetilla (Tela)

Lancetilla
Lancetilla

Op nog geen 5 kilometer van Tela ligt Lancetilla. Deze botanische tuin is opgericht door Wilson Popenoe. Hij begon Lancetilla als een experiment voor tropische planten, maar het groeide uit tot een van de belangrijkste botanische tuinen van Latijns-Amerika. Tot nu toe is Lancetille de tweede grootste botanische tuin van de wereld. Ongeveer 200 verschillende vogelsoorten brengen hier hun tijd door, omdat er veel fruitbomen staan. Verstopt in het park ligt ook een poel waar je in kunt zwemmen.

Garifuna Museum (Tela)

Garifuna Museum
Garifuna Museum

Wanneer je geïnteresseerd bent in de Garifuna's is een bezoek aan het Garifuna Museum in Tela zeker aan te raden. Garifuna's zijn een vermenging van Indianen en Afrikanen en zij vormen dus een etnische groepering in het Caribisch Gebied. Het museum is een mix tussen dans, muziek, recepten en kleurrijke artefacten. In het nabijgelegen restaurant kun je traditioneel eten. Zo kom je alles te weten over de geschiedenis en de cultuur van de Garifuna's.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende