Bezienswaardigheden Hongarije

Pagina 1 van 7 met 62 resultaten

Aquincum

Aquincum
Aquincum

Aquincum was vroeger een Romeinse stad gelegen aan de Donau. Deze nederzetting werd gesticht in 89 na Christus en was bedoeld als verdedigingswerk tegen de Kelten, die aan de overkant van de Donau woonden. Dankzij de gunstige ligging werd Aquincum het economische en industriële hart van de provincie Pannonia. Deze provincie bevatte een groot deel van het tegenwoordige Hongarije. Vanaf het jaar 1880 is de stad langzaam opgegraven. Vandaag de dag is het een openluchtmuseum.

Hortobágy Nationaal Park

Hortobágy Nationaal Park
Hortobágy Nationaal Park
Kaart met locatie Hortobágy Nationaal Park

Het Hortobágy Nationaal Park is het meest karakteristieke park van Hongarije en bestaat uit een bijna kale poestavlakte. Omdat de Tisza geregeld buiten zijn oevers treedt is het niet altijd en overal droog; er zijn ook moerasgebieden met beken en meertjes, broekbossen en zelfs lagunes met zoutmoerassen. Het park is in het jaar 1972 opgericht en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het behoud van enkele soorten vogels. In het park vind je verschillende soorten gebieden. Aan de oostkant van de Donau vind je bijvoorbeeld een soort Steppe-omgeving. Kenmerkend voor de laagvlakte is het bekende witgrijze rund met zijn grote, gedraaide horens. Eveneens schapen met gedraaide horens zijn er te zien. Het is een zeer geschikt park voor een goede wandeling.

Szoborpark

Aan de rand van de Hongaarse hoofdstad Boedapest in het plaatsje Érd bevindt zich het Szoborpark, een beeldenpark. In dit park zijn verschillende standbeelden te vinden uit het communistische tijdperk. Beelden van onder andere Béla Kun, Friedrich Engels, Karl Marx en Lenin zijn in dit standbeeldenpark aan te treffen. De standbeelden stonden vroeger verspreid door heel Boedapest, maar zijn na de val van het communistische regime naar het Szoborpark gehaald.

Vidámpark

Een erg interessant park is het Vidámpark in de buurt van Boedapest. Het park is met name leuk voor gezinnen met kinderen. Hier kun je namelijk onder andere ritjes maken in een draaimolen van 100 jaar oud of in een houten achtbaan. Deze achtbaan bestaat sinds het jaar 1926. Verder zijn er in het park nog 30 andere attracties te vinden voor jong en oud.

Markt in Hongarije

Markt in Hongarije
Markt in Hongarije

Overal in Hongarije zijn grote markten te vinden waar van alles te koop wordt aangeboden. Let wel goed op wat je koopt want het meeste echte handwerk wordt alleen in speciaalzaken verkocht.

De Central Market Hall in Boedapest is dé plek om te zijn als je boodschappen voor het eten moet doen. Hier is werkelijk van alles te koop. Op de benedenverdieping wordt voornamelijk vlees, vis, groente, fruit, snoep en porselein verkocht. Op de eerste verdieping is de markt wat meer op toeristen gericht. Op deze verdieping kun je heel goed voor een relatief lage prijs souvenirs kopen.

Abdij van Pannonhalma

Abdij van Pannonhalma
Abdij van Pannonhalma
Kaart met locatie Abdij van Pannonhalma

De abdij van Pannonhalma is het belangrijkste klooster van Hongarije. Er gaat een lange geschiedenis vooraf. Zo brachten vroeger veel Hongaarse koningen een bezoek aan de monniken. Ook is in Pannonhalma de rijkste bibliotheek van Hongarije gevestigd. Er worden rondleidingen georganiseerd waar je kennis kunt maken met een uniek stukje van de Hongaarse cultuur. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken door het arboretum en de tuinen, waar je een schitterend uitzicht hebt over het gevarieerde landschap van de Bákony heuvels.

Winkelen in Hongarije

Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om winkelen in Hongarije. Zo is er bijvoorbeeld Duna Plaza in Boedapest. Dit complex bevat 120 winkels, een grote bioscoop met 9 zalen, een bowlingbaan en een speelhal. Voor de grootste collectie aan CD's moet je bij Virgin Megastore zijn. Ook is er op de begane grond een Sony winkel en een internetcafé te vinden. In dit complex kan iedereen zich makkelijk een dagje vermaken. Rondom het Balatonmeer zijn er vooral souvenirswinkels voor de vele toeristen die er komen.

Budapest Holocaust Memorial (Boedapest)

Budapest Holocaust Memorial
Budapest Holocaust Memorial
Kaart met locatie Budapest Holocaust Memorial

Het Holocaust memorial in Boedapest is een museum wat niet overgeslagen mag worden tijdens een bezoek aan de hoofdstad. In het museum wordt uitgelegd hoe de deportatie van duizenden joden in heel Hongarije is verlopen. Er is onder andere een 8 meter hoge wand te vinden met namen van mensen die het niet overleefd hebben tijden de Tweede Wereldoorlog. Het is een ingrijpend, maar interessant museum. Ook het monument aan de Donau, de schoenen op de Donaukade, is een monument waarbij de ongekomen Joden herdacht worden die aan de oever van de Donau gefusilleerd zijn.

Hongaars Nationaal Museum (Boedapest)

Hongaars Nationaal Museum
Hongaars Nationaal Museum
Kaart met locatie Hongaars Nationaal Museum

Het Hongaars Nationaal Museum in Boedapest is een prachtig museum voor mensen die van kunst houden. Het gebouw waar het museum is gevestigd is in klassieke stijl gebouwd. Wat opvalt is de prachtige bewaarde Romeinse mozaïekvloer. In het museum kun je naast kunst ook veel middeleeuwse voorwerpen bezichtigen. Ook zijn er in het museum archeologische vondsten aan te treffen. In een ander gedeelte van het gebouw bevindt zich het Natuurwetenschappelijk Museum met een grote collectie uitgestorven dieren.

Hongaarse Grand Prix (Boedapest)

Hongaarse Grand Prix
Hongaarse Grand Prix
Kaart met locatie Hongaarse Grand Prix

Boedapest wordt ieder jaar in augustus drie dagen lang overspoeld met mensen die helemaal gek zijn van auto's. In deze drie dagen wordt namelijk de Hongaarse Grand Prix gereden. Dit grote evenement werd voor het eerst georganiseerd in het jaar 1936. Vanaf die periode doen elk jaar de beste Formule 1-racers mee aan de beroemde autorace.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende