Bezienswaardigheden Hongarije

Pagina 2 van 7 met 62 resultaten

Margiteiland (Boedapest)

Margiteiland
Margiteiland

Midden in de Donau ligt een eilandje met als voornaamste functie: relaxen. Op Margiteiland bevinden zich 2 kuurbaden, een openluchttheater, een Japanse tuin en een park. Voor wie toch iets actiefs wil doen, zijn er sportterreinen. Of bezoek de ruïnes van een oud klooster aan de oostelijke kant van het eiland. In dit klooster woonde de dochter van koning Bela IV in de 13e eeuw, naar haar is het eiland vernoemd.

Vissersbastion (Boedapest)

Vissersbastion
Vissersbastion

Het Vissersbastion bestaat uit 7 ronde torens. Elke toren symboliseert één van de 7 Magyar stammen die 1000 jaar geleden Hongarije hebben gevormd. De sprookjesachtige torens hebben wat weg van grote toeven slagroom. Volgens de traditie bevond zich in de Middeleeuwen een vismarkt achter de kerk. Dit verklaart vast de naam.

Balaton-átúszás (Balatonmeer)

Balaton-átúszás
Balaton-átúszás

Ieder jaar wordt er tussen Révfülöp en Balatonboglár gestreden om wie het snelste het Balatonmeer kan overzwemmen. Duizenden mensen trekken naar het Balatonmeer om te proberen zo snel mogelijk de 5.200 meter af te leggen. Tijdens dit grote zwemevenement worden de zwemmers begeleid door boten van watersportclubs en zeilverenigingen. De race begint in Révfülöp, aan de noordkant van het Balatonmeer.

Afrikamuseum (Balatonmeer)

Afrikamuseum
Afrikamuseum

Balatonederics is een klein plaatsje aan de westelijke poort van het Balatonmeer. Hier vind je een uniek Afrikamuseum. De collectie van het museum is zeer gevarieerd. Zo vind je er onder andere een koninklijke collectie uit Tanzania, verschillende trofeeën, maar ook Afrikaans houtsnijwerk. In het museum krijg je inzicht in de Afrikaanse cultuur en het Afrikaanse dagelijkse leven. Wat het museum vooral uniek maakt is het aangrenzende safaripark.

Szent Egyed (Balatonmeer)

Szent Egyed
Szent Egyed

In Somogyvár kun je de ruïnes Szent Egyed bezichtigen. Dit is een groot benedictijnenklooster. Het klooster dateert uit de 11e eeuw. De ruïnes van dit oude benedictijnenklooster lijken goed bewaard gebleven, maar een groot deel van de ruïnes zijn gereconstrueerd. Het klooster was in de bronzen eeuw heel bekend en geliefd. Het kwam later echter in handen van de koninklijke familie, die er een militair fort van maakte. In 1543 werd het kloosterfort door het Ottomaanse leger vernietigd.

Balatonmeer (Balatonmeer)

Balatonmeer
Balatonmeer

Ook het Balatonmeer in het westen van Hongarije mag niet overgeslagen worden als je een bezoek brengt aan Hongarije. Het meer is 79 kilometer lang en op het diepste punt 12 meter. De gemiddelde diepte is slechts 3 meter en dit zorgt ervoor dat het water snel warm wordt en dat is ideaal voor de zwemwedstrijden die er worden gehouden. In het midden ligt het schiereiland Tihany.

Kálmán Museum (Siófok)

Kálmán Museum
Kálmán Museum

In het Hongaarse Siófok staat het Kálmán Museum. Dit museum is gewijd aan Emmerich Kálmán. Hij was een zeer bekende operettecomponist uit de 19e en 20e eeuw (1882-1953). Siófok was Emmerich zijn geboorteplaats. Als kind wilde hij kleermaker worden, maar uiteindelijk ging hij rechten studeren. Na zijn studie deed hij een poging een carrière in de klassieke muziek na te streven, maar werd later pas echt bekend als meester in de operette. Veertig jaar na zijn overlijden werd het Kálmán als eerbetoon opgericht.

Zala (Siófok)

Zala
Zala

In de buurt van Siófok ligt het comitaat Zala. Een comitaat is district ontstaan door bestuurlijke indeling. Je kunt naar Zala vluchten wanneer je aan de drukte van Siófok wilt ontsnappen. Het is een vrij klein comitaat bestaande uit zeven steden en tal van leuke dorpjes, gelegen in de heuvels. Het comitaat heeft haar naam te danken aan de rivier Zala, die door het gebied loopt. In Zala staat een 18e-eeuws slot en er is een mooi park. Zala is eveneens de geboorteplaats van Mihály Zichy. Dit is een bekende schilder uit Hongarije. In het geboortehuis van Mihály is een verzameling van zijn werk te bezichtigen.

Oude watertoren (Siófok)

Oude watertoren
Oude watertoren

In het centrum van Siófok vind je de oude watertoren van de stad. Deze voormalige watertoren staat aan het Szabadság tér (Szabadság plein) en is een karakteriserend gebouw van Siófok.
De watertoren is 45 meter hoog. Je kunt de toren via 128 treden tot een hoogte van 40 meter beklimmen. De oude watertoren vindt zijn oorsprong in 1912. Tegenwoordig is het toeristisch bureau er gevestigd.

Benedictijnenabdij (Tihany)

Benedictijnenabdij
Benedictijnenabdij

In het centrum van Tihany staat de 18e eeuwse Abdijkerk. De kerk is goed te herkennen aan zijn twee gespitste torens welke uivormig zijn. De kerk is een goed voorbeeld van de barokke stijl. In de kerk vind je dan ook een altaar dat in barokstijl is uitgevoerd. De kerk is niet imposant groot, maar klein is hij zeker niet. De kerk is hierdoor erg harmonisch. Op het plafond van de kerk kun je een aantal prachtige fresco's bewonderen. In de crypte van de kerk, welke bijna duizend jaar oud is, ligt Koning Andreas I van Hongarije begraven. Hij stichtte deze benedictijnenabdij in Tihany in 1055 met de bedoeling er een mausoleum voor Hongaarse koningen te maken. Tot op heden is hij echter de enige koning van Hongarije die er is begraven.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende