Bezienswaardigheden IJsland

Pagina 1 van 4 met 40 resultaten

Jökulsárgljúfur National Park

Jökulsárgljúfur National Park
Jökulsárgljúfur National Park
Kaart met locatie Jökulsárgljúfur National Park

Het Jökulsárgljúfur National Park ligt in de buurt van het bekende meer Mývatn. Het park is erg bijzonder omdat het is ontstaan door een vulkaan die duizenden jaren geleden uitbarstte en het gebergte eromheen voor een groot deel heeft weggeblazen. In het park ligt ook de Ásbyrgi, een lange kloof. Volgens de legende is het een hoefafdruk van het achtbenige paard van oppergod Odin.

Skaftafell National Park

Skaftafell National Park
Skaftafell National Park
Kaart met locatie Skaftafell National Park

Het Skaftafell National Park is het grootste nationale park van heel IJsland. Het park was bij de oprichting nog erg klein, maar is in de loop der jaren flink uitgebreid en heeft tegenwoordig een oppervlakte van 1.700 km². In het park is onder andere een groot bos te vinden, wat nogal zeldzaam is voor IJsland. De bomen trekken veel vogelsoorten aan en deze vind je er dan ook in overvloed. Het park beschikt tevens over de prachtige waterval Svartifoss.

Blue Lagoon

Blue Lagoon
Blue Lagoon
Kaart met locatie Blue Lagoon

Erg leuk is het om een bezoekje te brengen aan de Blue Lagoon. Het is een kunstmatig zwembad en wordt op temperatuur gehouden door warme bronnen. Blue Lagoon ligt in een gebied dat wordt omgeven door lava. De gemiddelde temperatuur van het water is standaard 37°C. Het is ook mogelijk om het kunstmatige zwembad 's nachts te bezoeken.

Paardrijden in IJsland

Paardrijden in IJsland
Paardrijden in IJsland

In IJsland was paardrijden door de eeuwen heen een noodzakelijke vaardigheid. Vandaag de dag is het een erg populaire vrijetijdsbesteding onder inwoners. Een bekend IJslands paard is de IJslander en staat bekend om het vriendelijke karakter. Dit paard is naast stap, draf en galop ook bekend met de telgang en tölt. De laatste 2 manieren van voortbewegen zijn voor de meeste mensen onbekend.

Walvissen spotten in IJsland

Walvissen spotten in IJsland
Walvissen spotten in IJsland

Wat ook erg bijzonder is om te doen tijdens een vakantie in IJsland is het spotten van walvissen. In de ijskoude wateren zwemt een groot aantal walvissen rond en het is dan ook een populaire excursie. Tijdens een vaartocht is de kans groter dan 90% dat je daadwerkelijk walvissen spot. De walvisexcursie duurt circa 3 uur en Mývatn is een prima startpunt.

Árbaejarsafn (Reykjavík)

Het Árbaejarsafn in Reykjavík is een prachtig openluchtmuseum. In werkelijkheid is het een grootschalig dorp, waarin enkel historische gebouwen staan. Toen de IJslanders begonnen met het bouwen van nieuwe huizen zijn de oude huizen naar dit museum gebracht. Het belangrijkste gebouw is een oude boerderij, ook vind je er één van de twee locomotieven die IJsland rijk is. Deze locomotief werd gebruikt bij de aanleg van de haven. Je kunt er heerlijke traditionele lekkernijen proeven die door ambachtslieden zijn gemaakt. Het museum is alleen in de zomermaanden geopend omdat het anders te koud is.

Nationaal Museum van IJsland (Reykjavík)

IJsland werd in 1944 onafhankelijk en heeft toen als symbool van zelfstandigheid het Nationaal Museum van IJsland gebouwd in Reykjavík. In het museum worden veel voorwerpen van de Vikingen tentoongesteld. Dit interessante museum geeft een goede kijk op de geschiedenis van IJsland.

Laugardalur (Reykjavík)

Een groot sport- en recreatiepark in IJsland is Laugardalur. Het park beschikt naast een jeugdherberg en een camping ook over het allergrootste thermale zwembad van heel Reykjavík, genaamd Laugarsdalslaug. Daarnaast zijn er bossen, wilde vogels, meertjes en een botanische tuin te vinden. Alsof dat nog niet genoeg is bevat het park ook nog een dierentuin, het grootste sportstadion van de stad en een schaatsbaan.

Rommelmarkt Kolaportio (Reykjavík)

In een oude havenloods in Reykjavík is de uitgebreide rommelmarkt Kolaportio te vinden. Hier stuit je niet alleen op oude producten, maar ook op typische IJslandse specialiteiten die er te koop worden aangeboden. Elke zaterdag en zondag is deze rommelmarkt geopend. De prijzen van de producten op deze rommelmarkt zijn voor IJslandse begrippen relatief laag.

Hallgrímskirkja (Reykjavík)

Hallgrímskirkja
Hallgrímskirkja
Kaart met locatie Hallgrímskirkja

Met een hoogte van 74,5 meter is Hallgrímskirkja de grootste kerk van IJsland. De kerk is het ontwerp van de staatsarchitect Gudjon Samúelsson en is gelegen op een heuvel. Wanneer je de kerk bezoekt is het interessant om helemaal naar boven te gaan. Vanaf de toren van de kerk heb je namelijk een prachtig uitzicht over de hoofdstad Reykjavík.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende