Bezienswaardigheden IJsland

Pagina 2 van 4 met 33 resultaten

Winkelen in IJsland (Reykjavík)

Als je wilt winkelen in IJsland kun je het beste naar Reykjavík gaan. Zo is er het grote winkelcentrum Kringlan en de winkelstraat Laugarvegur met internationale designers te vinden en zijn er vele typische IJslandse winkeltjes. In IJsland is het over het algemeen gebruikelijk om 25% BTW te betalen over goederen. Het is echter wel zo dat wanneer je minimaal 4.000 kronen (circa 45 euro) uitgeeft, je in de winkeltjes met een taxfree sticker op de ruit 15% van het aankoopbedrag terug krijgt betaald.

Imagine Peace Tower (Reykjavík)

Als je op vakantie gaat naar de hoofdstad van IJsland, dan is een bezoekje aan de Imagine Peace Tower echt de moeite waard. Deze toren heeft als functie het herdenken van John Lennon. John was een beroemde vredesactivist, maar is bij de meeste mensen beter bekend als de leadzanger van The Beatles. Van 9 oktober tot 8 december wordt de toren verlicht aamgezien 9 oktober zijn geboortedag was en 8 december zijn sterfdag.

Reykjavik (Reykjavík)

Reykjavik
Reykjavik

Maak een dagtocht naar de hoofdstad Reykjavik. Deze hippe stad heeft een bruisend nachtleven, dat populair is om de grote kroegentochten die in het weekend worden gehouden. Winkelen doe je hier in de lange winkelstraat Lagarvegur. Maar ook op cultureel gebied heeft Reykjavik genoeg te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Volksmuseum, met vondsten uit de Vikingtijd en het Parlementsgebouw, of het openluchtmuseum Árbaejarsafn. In werkelijkheid is dit een grootschalig dorp, waar enkel historische gebouwen staan.

Akureyrarkirkja (Akureyri)

Akureyrarkirkja
Akureyrarkirkja

Akureyrarkirkja is een prominente Evangelisch-Lutherse kerk in Akureyri en wordt ook wel de IJskerk genoemd. De kerk ligt in het centrum van de stad, hoog op een heuvel, en werd ontworpen door Guðjón Samúelsson. De kerk werd afgerond in 1940. Bijzonder aan het gebouw is de enorme pijporgel. Ook de grote ramen, die ooit toebehoorden aan de Coventry Cathedral in Engeland, zijn prachtig om te zien.

Nonnahús (Akureyri)

Nonnahús
Nonnahús

Nonnahús is het huis en museum van de schrijver Jón Sveinsson. Hij woonde er in zijn jonge jaren, waardoor het huis nu bekend is geworden. Het is daarnaast een van de oudste gebouwen van de stad. Het werd door een goudsmid gebouwd in 1850, die er daarna 8 jaar heeft gewoond. Het huis dient tegenwoordig als verzamelplaats waar de boeken van Jón bewaard worden. Diverse boeken kunnen worden gekocht in verschillende talen in dit museum.

Akureyri Botanical Gardens (Akureyri)

Akureyri Botanical Gardens
Akureyri Botanical Gardens

De Akureyri Botanical Garden is een botanische tuin in de stad. Listagarour Akureyrar, zoals de botanische tuin ook wel wordt genoemd, is bijzonder vanwege de zeer noordelijke locatie. In 1910 werd het park opgericht door vrouwen uit de stad om de stad wat te verfraaien. Het was tevens het eerste openbare park in IJsland. De tuin is een plaats van rust en stilte en tevens een belangrijke plek voor wetenschappelijk onderzoek. Het is namelijk bewezen dat deze struiken, planten en bomen kunnen overleven op de rand van het noordpoolgebied. Er zijn ongeveer 400 soorten IJslandse planten in het zuidoostelijke deel van de tuin. Er zijn nu meer dan 7.000 soorten planten te vinden. Toegang tot het park is gratis, het is altijd geopend. 

Hlidarendi Golf (Saudarkrokur)

Hlidarendi Golf heeft de langste 9-holes golfbaan van IJsland. Vanaf de baan heb je een prachtig uitzicht over de nabijgelegen stadjes en het landschap rondom de golfbaan. Golfliefhebbers kunnen zich in IJsland goed vermaken op een van de vele golfbanen.

Vogeleiland Drangey (Saudarkrokur)

Vogeleiland Drangey
Vogeleiland Drangey

De excursie naar het vogeleiland Drangey is aan te raden. Dragey is het restant van wat 700.000 jaar geleden eens een vulkaan is geweest, en bestaat vrijwel geheel uit tufsteen. De top is slechts via een moeilijk pad omhoog te bereiken.

Paardrijden (Saudarkrokur)

Paardrijden
Paardrijden

Je kunt erg goed paardrijden in de omgeving. Er zijn paardrijtochten van enkele uren tot enkele dagen. Een uitstekende manier om de natuur te ontdekken. Ook worden er vaak paardenshows gegeven.

Kleurrijke huizen (Siglufjordur)

Kleurrijke huizen
Kleurrijke huizen

In de IJslandse dorpen en stadjes zijn veel mooie huizen aanwezig. Dit kunnen typische landelijke gras huizen zijn. Deze oude architectuur heeft een dak wat met gras begroeid is. Daarnaast heb je ook huizen in IJsland die van golfplaten gebouwd zijn. Verder hebben vele woningen allerlei kleuren, zoals groen, rood en geel. In Siglufjordur zie je veel van deze traditionele huizen.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende