Bezienswaardigheden IndonesiŽ

Pagina 1 van 7 met 61 resultaten

Manusela Nationaal Park

In het centrale gedeelte van het eiland Seram ligt het Manusela Nationaal Park. Het park is 189.000 hectare groot en omvat de natuurreservaten Wae Mual en Wae Nua. In deze natuurreservaten kun je de bosachtige ecosystemen van Seram vinden en leven er verscheidene diersoorten. Met name in de nacht produceren deze dieren veel geluid.

Winkelen in IndonesiŽ

Het merendeel van de winkels is geopend van 09.00 uur 's ochtends tot 20.00 of 21.00 uur 's avonds. Ook op zaterdag en zondag. Banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur. In Indonesië kun je prima winkelen. Bezoek ook zeker een van de grote shoppingmalls, met honderden winkels onder één dak.

In Jakarta kun je ook uitstekend winkelen. Er zijn veel kraampjes waar van alles en nog wat wordt verkocht. Vind je het buiten te warm ga dan in het zuiden van Jakarta naar Plaza Senayan. Dit is een prachtig winkelcentrum waar je bekende modeontwerpers en restaurants kunt vinden. Het hele winkelcentrum beschikt over airconditioning. Het winkelcentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

Sepak Takraw

Sepak Takraw
Sepak Takraw

In Indonesië wordt Sepak Takraw veel beoefend. Sepak Takraw is een soort voet-volleybal, je mag de bal met alles aanraken behalve met je handen. Verder heb je alleen maar een rotanballetje en een net nodig. De sport is zo populair dat er ook toernooien worden georganiseerd. Een team bestaat uit twee spelers en je wint als je twee van de drie punten hebt behaald. Als je Indonesië bezoekt zul je zien dat dit spel door veel verschillende mensen wordt gespeeld. Wil je het zelf proberen dan is het wel handig als je een beetje lenig bent.

Nationaal Park Baili Barat (Bali)

Nationaal Park Baili Barat
Nationaal Park Baili Barat
Kaart met locatie Nationaal Park Baili Barat

Nationaal Park Baili Barat (Taman Nasional Bali Barat) is gelegen op het eiland Bali. Je vindt hier onder andere het meest zeldzame vogeltje ter wereld. In het park kun je van alles doen, zoals snorkelen en het prachtige koraal bekijken. Ook kun je er kanoën of gewoon lekker genieten van de rust om je heen.

Goa Gajah (Bali)

Goa Gajah
Goa Gajah
Kaart met locatie Goa Gajah

Goa Gajah ligt in het midden van Bali, ten oosten van Peliatan vlakbij Ubud. De grot wordt ook wel de Olifantsgrot genoemd. Hij is ontdekt in 1922 en dateert uit de 11e eeuw. In de grot staat een standbeeld van Ganesha, de hindoegod met 4 armen en een olifantenkop. Ganesha is niet de enige god die er wordt afgebeeld, ook het standbeeld van de boeddhistische godin Hariti is er te vinden. Het meest opvallende is de mengelmoes van boeddhistische en hindoeïstische elementen.

Pura Besakih (Bali)

Pura Besakih
Pura Besakih
Kaart met locatie Pura Besakih

De Pura Besakih wordt ook wel Moedertempel genoemd en is de grootste tempel van Bali. Pura Besakih ligt aan de rand van vulkaan Gunung Agung. De Moedertempel is in werkelijkheid een heilig tempelcomplex en telt ongeveer 200 bouwwerken die verdeeld zijn over 30 complexen. In maart/april vindt er het meest belangrijke offerfeest plaats. Om dit feest bij te wonen komen mensen vanuit alle delen van het eiland en iedereen draagt een sarong en een selendang.

Negeri Propinsi Bali (Denpasar)

Negeri Propinsi Bali
Negeri Propinsi Bali
Kaart met locatie Negeri Propinsi Bali

Het Museum Negeri Propinsi Bali is in 1910 opgericht door een Nederlander. Het is uitgegroeid tot het meest vooraanstaande museum van Bali. Het museum heeft een totale oppervlakte van 6.000 vierkante meter. In het museum vind je diverse Balinese objecten die je alles vertellen over het eiland. Helaas werd in 1917 het gebouw vernietigd door een uitbarsting van de Gunung Batur vulkaan, maar daarna is alles weer in ere hersteld.

Het Puri Pemecutan Palace (Denpasar)

Het Puri Pemecutan Palace stamt origineel uit de 16e eeuw en is ter nagedachtenis aan het koninkrijk van Badung. In het begin van de 19e eeuw werd het paleis door de Nederlanders vernietigd. Daarna is het paleis gelukkig weer in de originele stijl herbouwd. Tegenwoordig kun je hier een interessante collectie van eeuwenoude Balinese voorwerpen bekijken, zoals wapens en manuscripten. Op sommige dagen vinden hier Balinese dansvoorstellingen plaats, als je hier interesse in hebt kun je je hier over laten informeren.  Jagatnatha tempel (Denpasar)

Jagatnatha tempel
Jagatnatha tempel
Kaart met locatie Jagatnatha tempel

De Jagatnatha tempel bevindt zich in het centrum van de hoofdstad Denpasar. Deze Hindoetempel is gebouwd ter ere van de god Sanghyang Widi. In de tempel staat het beeld van de god van het Balinees hindoeïsme op een hoge troon van wit koraal met twee slangen en een schildpad. Het beeld is helemaal van goud. De tempel wordt veel bezocht door de Hindoe mensen, maar ook door veel toeristen.

Prambanan (Java)

Prambanan
Prambanan
Kaart met locatie Prambanan

Het grootste Javaanse Hindoe tempelcomplex van Indonesië is de Prambanan. De naam Prambanan betekent: ''veel priesters''. Het ligt op zo'n 18 kilometer ten oosten van Jogjakarta. Lara Jonggrang is de belangrijkste tempel, deze tempel wordt veelal verkeerd aangeduid als 'de Prambanan'. De tempels zijn o.a. door Rakai Pikatan, een Shivaïtische koning uit de tweede Mataram-dynastie gebouwd. Dit tempelcomplex staat ook op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende