Bezienswaardigheden ItaliŽ

Van indrukwekkende steden en boeiende cultuur tot aan geweldige natuurgebieden en idyllische stranden: Italië heeft het allemaal. Rome, de Dolomieten, Florence, de Vesuvius, de Toscane en Cinque Terre zijn maar enkele voorbeelden van grote trekpleisters die jaarlijks vele toeristen naar het land toe lokken. En wat dacht je van de eilanden Sicilië en Sardinië? Kortom, Italië verveelt nooit. Maar bij welke bezienswaardigheden begin je? Een lijst met de beste bezienswaardigheden van Italië vind je hieronder.

De Dolomieten
De Dolomieten

Pagina 1 van 16 met 156 resultaten

Orto Botanico di Padova

Orto Botanico di Padova
Orto Botanico di Padova
Kaart met locatie Orto Botanico di Padova

In Padua bevindt zich de oudste botanische tuin genaamd de Orto Botanico di Padova. De tuin is nooit verplaatst en ligt aan de Università degli studi di Padova. Het is opgericht in het jaar 1545. De botanische tuin heeft een totaaloppervlak van ongeveer 22.000 m² en is beroemd om zijn unieke collecties en historisch design. Het is de moeite waard om hier eens langs te wandelen.

National Park Vesuvius

National Park Vesuvius
National Park Vesuvius
Kaart met locatie National Park Vesuvius

Rondom de bekendste vulkaan van de wereld ligt het National Park Vesuvius. Dit park behoort tot de kleinste parken van het land, maar kent wel een zeer gevarieerd landschap. Het landschap rondom de krater van de vulkaan is zeer kaal en grauw. Op het lager gelegen gebied vind je weer schitterende bossen waar veel diersoorten leven. In het park komen circa 600 soorten planten voor.

National Park Cinque Terre

National Park Cinque Terre
National Park Cinque Terre
Kaart met locatie National Park Cinque Terre

Ook een leuk park om een wandeling door te maken is National Park Cinque Terre. Dit park wordt elk jaar door duizenden toeristen bezocht. Er zijn 5 dorpen te vinden in het park van Cinque Terre. Het is een schitterend park waar veel soorten dieren voorkomen. Zo leven er in de zee rondom dieren als de dolfijn, octopus en de murene. Op het land leven een aantal bijzondere volgens, waaronder de hop.

SkiŽn in Italie

SkiŽn in Italie
SkiŽn in Italie
Kaart met locatie SkiŽn in Italie

De Italiaanse Alpen behoren tot de belangrijkste skigebieden van Europa. De Alpen zijn vanuit Turijn, Milaan, Venetië en Bologna goed te bereiken. In heel Italië vind je kleine skioorden met enkele liften en pistes.

Winkelen in ItaliŽ

Winkelen in ItaliŽ
Winkelen in ItaliŽ

Winkelen kan in Italië kan erg goed, maar je zult wel voorbereid moeten zijn op het matensysteem. De Italiaanse dames zijn in verhouding klein waardoor de kleding voor Nederlanders klein uitvalt. Wees dus niet getreurd wanneer je een maatje 44 uit de rekken moet halen in plaats van 38. Dit geldt ook voor de schoenen. Voor de Italianen is winkelen erg belangrijk. Zowel de vrouwen als de mannen nemen dit heel serieus en de service en kwaliteit staan bovenaan. Met name in de grote Italiaanse steden zoals Turijn, Milaan, Rome en Florence is het winkelaanbod erg groot.

Cultuur in ItaliŽ

Cultuur in ItaliŽ
Cultuur in ItaliŽ

Op het gebied van cultuur is er in Italië altijd wel wat te beleven. Zo kun je er naar de film, luisteren naar klassieke (live)muziek of een bezoek brengen aan het theater of opera. De wintermaanden staan in het teken van theaters en concerten en in de zomermaanden worden er veel feesten en festivals georganiseerd. Wanneer je geïnteresseerd bent in traditionele Italiaanse muziek, dan moet je een bezoek brengen aan een festa. Hier treden lokale artiesten en bands op.

Uitgaan in Italie

In Italië kun je ook erg goed uitgaan. De grootste uitgaanssteden van het land zijn Milaan en Rome. Naast deze grote steden hebben de universiteitssteden Bologna, Florence, Genua, Napels, Perugia en Turijn ook een bruisend nachtleven. In de zomermaanden zijn tevens de badplaatsen erg populair onder de echte feestbeesten. Het nachtleven verplaatst zich dan naar plaatsen als Rimini. Dit is een populaire bestemming onder jongeren.

Schiereiland Sirmione

Schiereiland Sirmione
Schiereiland Sirmione
Kaart met locatie Schiereiland Sirmione

In het zuiden van het Gardameer ligt het stadje Sirmione. Omdat het centrum alleen te bereiken is via een brug is het alsware een schiereiland. Le Grotte di Catullo is een interessante Romeinse ruïne, gelegen op het puntje van het schiereiland. Ook kasteel (Castello) Rocca Scaligera is een interessant gebouw, een goed voorbeeld van 15e-eeuwse Italiaanse bouwkunst. Het is een geliefde plek bij toeristen en vaak erg druk, maar ook zeker de moeite waard.

Trevifontein (Rome)

Trevifontein
Trevifontein
Kaart met locatie Trevifontein

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Rome is de beroemde Trevifontein. Bernini ontwierp deze 26 meter hoge fontein. Vijftig jaar later werd de fontein echter pas gebouwd door de architect Nicola Salvi. Het thema van de Trevifontein is de oceaan met de zeegod Neptunes. De paarden van de fontein (de een rustig en de ander wild) symboliseren de twee gezichten van de zee. De fontein is onder andere bekend van de mythe van het werpen van een muntje. De mythe gaat dat wanneer je met de rug naar de fontein staat en denkend aan Rome een muntje over je linkerschouder met je rechterhand in de fontein gooit, dat je dan ooit terug zal keren naar de stad.

De Spaanse trappen (Rome)

De Spaanse trappen
De Spaanse trappen
Kaart met locatie De Spaanse trappen

's Werelds meest bekende trappen vind je in Rome, namelijk de Spaanse trappen. Deze trappen zijn wereldwijd een fenomeen. Ze verbinden het Piazza di Spagna met de Trinita dei Monti, de hoger gelegen kerk. De Spaanse trappen zijn vooral populair onder toeristen. De Romeinen zelf hebben ze echter ook lief. 's Zomers worden er meestal de mooiste bloemen op de trapleuningen geplaatst, zowel in het midden als aan de zijkant.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende