- Authentieke accommodaties
- Inclusief huurauto
Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels: Palatijn, Aventijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius. Rome bestaat uit achttien deelgemeenten (Municipi). Municipio I is het oude centrum en de achttien andere Municipi liggen eromheen. Rome heeft veel verschillende bezienswaardigheden door de rijke geschiedenis en is daardoor een populaire stad voor een stedentrip.
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Rome
Het meest grote en bekende monument van Italië is het indrukwekkende Colosseum. Dit amfitheater is een overblijfsel van het Romeinse Rijk en bevindt zich in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het gebouw neemt een ovale vorm aan en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 2,4 hectare. De buitenzijde geeft een erg goede impressie van hoe het er vroeger uit heeft gezien. De hoogte van het Colosseum is circa 48 meter.
's Werelds meest bekende trappen vind je in Rome, namelijk de Spaanse trappen. Deze trappen zijn wereldwijd een fenomeen. Ze verbinden het Piazza di Spagna met de Trinita dei Monti, de hoger gelegen kerk. De Spaanse trappen zijn vooral populair onder toeristen. De Romeinen zelf hebben ze echter ook lief. 's Zomers worden er meestal de mooiste bloemen op de trapleuningen geplaatst, zowel in het midden als aan de zijkant.
Een van de bekendste bezienswaardigheden van Rome is de beroemde Trevifontein. Bernini ontwierp deze 26 meter hoge fontein. Vijftig jaar later werd de fontein echter pas gebouwd door de architect Nicola Salvi. Het thema van de Trevifontein is de oceaan met de zeegod Neptunes. De paarden van de fontein (de een rustig en de ander wild) symboliseren de twee gezichten van de zee. De fontein is onder andere bekend van de mythe van het werpen van een muntje. De mythe gaat dat wanneer je met de rug naar de fontein staat en denkend aan Rome een muntje over je linkerschouder met je rechterhand in de fontein gooit, dat je dan ooit terug zal keren naar de stad.
Het Vaticaan Museum in Rome bevindt zich in prachtige paleizen. In deze paleizen worden de kunstschatten van het Vaticaan tentoongesteld. Tot de hoogtepunten behoren de Paulijnse kapel, de Lacooön-groep en de Sixtijnse Kapel. De Sixtijnse kapel is onder andere bekend vanwege de kardinalen die op deze plek in conclaaf gaan wanneer er voor een nieuwe paus gekozen moet worden. Ook het Vaticaan Pinacotheek is een onderdeel van het museum. Dit is een immens grote bibliotheek met een groot aantal zeldzame boeken.
In de Italiaanse hoofdstad Rome is Villa Borghese te vinden, gelegen in een prachtig gelijknamig stadspark. Het park is enorm populair bij de inwoners en wordt door alle leeftijden bezocht. Tijdens een wandeling door het park kom je langs een aantal prachtige monumenten, fonteinen en een vijver. Vroeger had Villa Borghese de functie van een zomerpaleis voor de familie Borghese. Later kwam het in bezit van de gemeente. De gemeente heeft er vervolgens een prachtig park omheen gemaakt.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Italië bekijken.
De luchthavens zijn Fiumicino Airport (wordt ook Leonardo da Vinci International Airport genoemd) en Ciampino International Airport. Vanuit Nederland vlieg je in nog geen 2 uur naar Rome. Vanaf beide luchthavens gaat er een bus/trein naar het grootste station van Rome, Stazione Termini. Stazione Termini ligt centraal in de binnenstad van Rome. Vanuit Stazione Termini gaan treinen naar veel bestemmingen in Italië, ook naar de kust. Vanuit Nederland is het een dure en lange reis, een voorbeeldroute is Keulen-Karlsruhe-Basel-Luzern-Milaan-Florence-Rome. De route Keulen-München-Rome kun je het beste nemen als je dicht bij de Duitse grens woont. In Rome zijn 2 metrolijnen, de blauwe en de rode route. Deze metro gaat langs de meeste bezienswaardigheden. Je kunt losse kaartjes kopen of de Rome-pas, die is een aantal dagen geldig. Tevens krijg je gratis entree tot 2 bezienswaardigheden met de Rome-pas. Losse kaartjes kosten €1,- per rit en dan kan je met de bus, metro en tram 75 minuten lang reizen.
Eigenlijk is Rome geëvalueerd van een klein dorp tot het belangrijkste centrum van het Christendom. Rond de 8e eeuw v.Chr. ontstond Rome als dorp, gevestigd op het Palatijn. Het dorp werd beschermd door een muur, waardoor Rome snel kon groeien. Rome was rond de 8e eeuw v.Chr. al de belangrijkste en rijkste stad van Europa, het Romeinse rijk. In de 3e eeuw na Christus, ging het achteruit. Het terrein werd verdeeld in het West Romeinse rijk en het Oost Romeinse rijk. Het rijkdom nam af toen Keizer Constantijn de hoofdstad naar Constantinopel verplaatste, maar toch hield Rome een bepaalde macht doordat de stad het middelpunt van het Christendom was. Toen het Christendom groter werd in Europa, werd ook het rijkdom van Rome weer groter. In 1863 werd Rome de hoofdstad van Italië.