Bezienswaardigheden Japan

Kirishima National Park

Kirishima National Park ligt in het zuiden van het land. In dit prachtige park kom je veel berglandschappen en warmwaterbronnen tegen. Het park is vooral in de lente bijzonder omdat je dan de prachtige bloemen van dit park kunt bekijken. In het park vind je daarnaast ook de Senriga-taki waterval. Als je gaat wandelen in het park, dan kom je langs felgekleurde kratermeren. Deze kratermeren waren vroeger vulkanen en geven het park een zeer mooi gezicht.

Winkelen in Japan

Winkelen in Japan
Winkelen in Japan

Japanners zijn dol op winkelen. Op zondag zijn veel winkelstraten afgesloten voor verkeer zodat je daar in alle rust kan winkelen. Er komen steeds meer dure winkels en luxe winkelcentra bij. De prijzen van de goederen liggen in vergelijking met Europa hoog. In Japan is met name onder de Japanse vrouwen het mobiel winkelen erg in opkomst.

Karate

Karate
Karate

Karate is een zelfverdedigingskunst en vechtsport afkomstig uit Okinawa, Japan. Een beoefenaar van karate heet een karateka. Een belangrijke rol speelt bij aanvallende en verdedigende technieken het gebruik van vuist en hand (te-waza), maar er zijn ook traptechnieken (ashi-waza).

Pachinko

Pachinko
Pachinko

Pachinko is een in Japan zeer geliefd gokspelletje waarbij de spelers grote hoeveelheden stalen balletjes in een soort horizontale flipperkast gooien. Je vindt in heel Japan pachinko-speelhallen, hier kunnen de Japaners even de realiteit van de dag vergeten. Naast de pachinkokasten staan er vaak ook rijen met welbekende fruitautomaten. Het woord pachinko is afkomstig van het geluid dat de gebruikte metalen kogels maken als ze in aanraking komen met de spijkers: 'patsjin'.

Hakodate (Hokkaido)

Hakodate
Hakodate
Kaart met locatie Hakodate

Op de zuidpunt van Hokkaido ligt de stad Hakodate. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum en een park dat vroeger een stervormig fort was, naar het voorbeeld van westerse verdedigingswerken.

Dausetsuzan (Hokkaido)

Dausetsuzan
Dausetsuzan
Kaart met locatie Dausetsuzan

Het grootste gedeelte van het land bestaat uit nationale parken. In totaal zijn er 83 grote nationale parken (inclusief de quasi nationale parken). Japanners hebben veel respect voor natuur, maar ze doen wel op hun geheel eigen manier aan natuurbescherming. Je zult Japanners dan ook nooit van de paden af zien lopen, papier gooien en al helemaal geen blikjes weggooien of wild kamperen. Dit verwacht men ook van de buitenlandse gasten.

Met 2.300 km² is Dausetsuzan Japans' grootste nationale park. Dit prachtige park ligt op het eiland Hokkaido. Het park is voornamelijk bekend vanwege de bijzondere dieren die er leven zoals de bruine beer en vele andere. In het nationale park liggen ook verschillende vulkanen. Tevens is er een kuuroord te vinden dat de kracht van het warme bronwater gebruikt.

Lake Shikotsuko (Hokkaido)

Lake Shikotsuko
Lake Shikotsuko
Kaart met locatie Lake Shikotsuko

Lake Shikotsuko is een kratermeer in het zuidwesten van Hokkaido. Het meer is ongeveer 265 meter diep en maakt onderdeel uit van het Shikotsu-Toya National Park. Lake Shikotsuko is het noordelijkste meer van Japan. Tijdens de winter is het meer niet bevroren, het is daarom een populaire plek om te gaan vissen of te gaan varen. De oostelijke oever van de meer is het centrum voor toeristen. Hier vind je hotels en campings. Het meer wordt omringd door bergen. Een van deze bergen is Mount Tarumae. Deze berg behoort tot de meest actieve vulkanen van Japan en kan beklommen worden. De klim naar boven biedt een indrukwekkend uitzicht op het kraterlandschap en het meer.

Asahi-dake (Hokkaido)

Asahi-dake
Asahi-dake
Kaart met locatie Asahi-dake

Asahi-daki (ook wel bekend als Mount Asahi) is met een hoogte van 2.291 meter de hoogste berg in Hokkaido. De berg ligt in het noordelijke gedeelte van Daisetsuzan National Park. Asahi-daki is in de winter een populair wintersportgebied. In de zomer wordt de berg vaak bezocht door wandelaars. Het landschap is hier spectaculair. Wie liever niet wandelt, kan ook met de gondola omhoog.

Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri) (Sapporo)

Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)
Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)
Kaart met locatie Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)

Het Sapporo Snow Festival wordt gehouden in Sapporo gedurende één week in februari. Het is begonnen in 1950 door studenten en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een groot evenement. Het festival trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers, zowel uit Japan als uit andere landen wereldwijd. Het festival vestigt zich op 3 plekken: de "Odori Site", de "Susukino Site" en de "Tsu Dome Site". De laatste is gericht op families met een grote glijbaan en waar gedaan kan worden aan "snowrafting".

Historical Village of Hokkaido (Sapporo)

Historical Village of Hokkaido
Historical Village of Hokkaido
Kaart met locatie Historical Village of Hokkaido

De Historical Village of Hokkaido is een openluchtmuseum met traditionele huizen van Hokkaido (eiland van Japan). Het museum is onderverdeeld in een vissersdorp, een boerendorp en een typisch bergdorpje. Op 10 minuten loopafstand van de Historical Village is ook het Historical Museum of Hokkaido te vinden. Het museum vertelt de geschiedenis van de ontwikkeling van het Japanse eiland Hokkaido.

Moerenuma Park (Sapporo)

Moerenuma Park
Moerenuma Park
Kaart met locatie Moerenuma Park

Het Moerenuma Park is een groot park aan de rand van Sapporo. Het prachtige groene park met een omtrek van ongeveer 4 kilometer is omgeven door een moeras. In het park zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals Mount Moere, de Sea Fountain en het glazen, piramidevormige bouwwerk Hidamari. Daarnaast heeft het park ook een strand, Moere Beach, welke geopend is van juni tot en met september. Je kunt voor het park fietsen huren voor 100 yen per uur.

Tokyo (Honshu)

Tokyo
Tokyo
Kaart met locatie Tokyo

Op het eiland Honshu ligt Tokyo,  de hoofdstad van Japan. Wat veel mensen niet weten is dat Tokyo een conglomeraat is van meerdere steden. De agglomeratie Groot-Tokyo is de grootste metropool ter wereld. Deze dynamische stad is een mix tussen de oude en moderne cultuur. Zo kun je prachtige Japanse tempels tegenkomen, maar ook je ogen uitkijken op drukke kruispunten met hoge gebouwen en neonreclame. Kortom: het is een fascinerende stad waar genoeg te zien en te doen is!

Wandelen in de Japanse Alpen (Honshu)

De Japanse Alpen (in het Japans: Nihon Arupusu) zijn een bergketen in Japan. De Japanse alpen verdelen Honshu in tweeën. De bergketen bestaan uit drie gebergtes: het Kisogebergte, het Hidagebergte en het Akaishigebergte. De naam 'Japanse Alpen' heeft de bergketen te danken aan Walter Weston. Hij beschreef dit prachtige gebied in zijn gids in 1881. De Japanse Alpen zijn vooral populair onder wandelaars. Het landschap is namelijk spectaculair.

Kyoto (Honshu)

Kyoto
Kyoto
Kaart met locatie Kyoto

Een stad die je zeker niet mag overslaan in Honshu is Kyoto. Kyoto was lang geleden de keizerstad van Japan, maar tegenwoordig is het alleen de hoofdstad van de prefectuur Kyoto. De stad wordt gezien als het culturele centrum van Japan. Veel van de bezienswaardigheden in Kyoto zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De meeste toeristen bezoeken hier echter voor de tempels en de Japanse heiligdommen. Nergens anders in Japan heb je zoveel tempels.

Tosho-gu (Tokyo)

Bij Ueno Park ligt een oude tempel, Tosho-gu, gewijd aan de eerste shogun van de Tokugawa-dynastie. Hij overleed in 1616 en kreeg na zijn dood de titel Tosho-Daigongen (“Hij die het Oosten Verlicht”).

Harajuku (Tokyo)

Harajuku
Harajuku
Kaart met locatie Harajuku

Harajuku is de place to be voor de hippe, modebewuste Japanse jongeren. De bekendste straat in deze buurt tussen Shinjuku en Shibuya is Omotesando, een brede laan met tal van luxe winkels en cafés.

Oorlogsmuseum Yasakuni Shrine (Tokyo)

In Chiyoda, Tokyo, vind je het oorlogsmuseum Yasakuni shrine. Dit museum neemt je mee naar de Japanse oorlogsgeschiedenis van het jaar 1900 tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het museum werd opgericht door keizer Meiji ter herinnering aan de personen die waren gestorven in dienst van de Keizer van Japan tijdens de Meiji-overheersing. Het Yasakuni Shrine museum heeft veel kritiek te verduren gehad omdat de geschiedenis er niet oprecht verteld zou worden en omdat het de oorlog zou ophemelen.

Edo-Tokyo museum (Tokyo)

Edo-Tokyo museum
Edo-Tokyo museum
Kaart met locatie Edo-Tokyo museum

Wanneer je veel wilt leren over de cultuur en geschiedenis van de stad Tokyo, dan is het Edo-Tokyo museum de ideale plaats. Het museum is opgericht in 1993 en is zeker een bezoek waard. In dit museum mag je, in tegenstelling tot andere musea in Japan, gewoon praten en zoveel foto's nemen als je wilt. In de verschillende hallen van het museum staan veel uitgewerkte schaalmodellen en iedere hal is voor de bezoeker een unieke ervaring.

Japanse Zwaardenmuseum (Tokyo)

Het Japanse Zwaardenmuseum in Tokyo is een klein, maar erg leerzaam museum. De liefhebber van de Japanse cultuur kan hier goed terecht. In het museum zijn ongeveer 152 zwaarden te vinden. Sommige zijn heel erg oud, wel 600 jaar. In het museum leer je o.a. meer over hoe de zwaarden gemaakt en gehanteerd werden.

Tokyo Disney Resort (Tokyo)

Tokyo Disney Resort
Tokyo Disney Resort
Kaart met locatie Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort is het drukst bezochte pretpark van Japan. Dit prachtige pretpark werd geopend in 1983 en is tegenwoordig flink uitgebreid. Het park bevat inmiddels 7 themaparken en is gebouwd in Amerikaanse stijl. Het eten dat op het pretpark wordt geserveerd is voornamelijk westers. Bezoek het park niet in het weekend of de zomervakantie, dan is het er namelijk veel te druk.

Ueno Zoo (Tokyo)

Ueno Zoo
Ueno Zoo
Kaart met locatie Ueno Zoo

Ueno Zoo is een kindvriendelijke dierentuin in Tokyo. In de dierentuin leven veel verschillende soorten dieren, ongeveer 400. De grootste publiekstrekker is de ijsbeer die in het park leeft. In het park leven ook reuzenpanda's en deze zijn erg leuk om te bewonderen. In de dierentuin zijn genoeg plaatsen waar je wat kunt eten of gewoon even lekker uit kunt rusten.

Tsukiji Market (Tokyo)

Tsukiji Market
Tsukiji Market
Kaart met locatie Tsukiji Market

De Tsukiji Market is een prachtige markt die je zeker moet bezoeken als je in Tokyo bent. Op deze markt kun je echt van alles krijgen, maar er wordt voornamelijk eten verkocht. En dan echt alles wat maar eetbaar is. Veel toeristen die in de buurt van deze markt verblijven gaan hier iedere avond naartoe om te eten. Je kunt er iedere avond iets anders proeven en dat voor een goede prijs.

Fushimi Inari-taisha (Kyoto)

Fushimi Inari-taisha
Fushimi Inari-taisha
Kaart met locatie Fushimi Inari-taisha

Fushimi Inari-taisha is een Shintō-heiligdom in de wijk Fushimi-ku. De tempel is door UNESCO erkent als werelderfgoed en is een van meest gefotografeerde plekken in Japan. Fushimi Inari-taisha is een gigantisch tempelcomplex gewijd aan de god Inari. Dit complex loopt zelfs door de bergen heen. De schrijn staat vooral bekend om de duizenden Torii poorten. Dit zijn traditionele Japanse poorten die kenmerkend zijn voor Shintō-heiligdom. De Torii wordt gezien als de overgang van de 'gewone' wereld naar de wereld van de heilige. In dit geval vormen deze poorten een pad van ruim 4 kilometer lang. Als je onder de ruim 32.000 poorten doorloopt, kom je uit bij verschillende tempels. Alle poorten die hier staan zijn gedoneerd door families of bedrijven.

Kinkaku-ji (Kyoto)

Kinkaku-ji
Kinkaku-ji
Kaart met locatie Kinkaku-ji

Kyoto is de stad van de tempels. Nergens anders in Japan vind je meer prachtige tempels dan in Kyoto. Een van de meest bekende tempels is de Kinkaku-ji tempel. De tempel staat ook bekend als de Rokuonji-tempel of het Gouden Paviljoen. De bijnaam 'het Gouden Paviljoen' heeft de tempel te danken aan het feit dat het dak, de muren en de pilaren van de tempels bedekt zijn met bladgoud. Het gebouw dat er tegenwoordig staat is niet het oorspronkelijke gebouw uit de 12 eeuw. In 1950 werd het paviljoen namelijk afgebrand door een monnik. De replica van de tempel is echter zeer geliefd bij toeristen. Het Gouden Paviljoen valt erg op tussen de bomen en de mooie vijver. De tempel lijkt daarnaast ook op het water te drijven. Dit is in combinatie met de serene omgeving een prachtig plaatje om te zien.

Gion (Kyoto)

Gion
Gion
Kaart met locatie Gion

Een wijk in Kyoto die je zeker niet mag overslaan is Gion, de laatste Geisha wijk in Japan. Wie een bezoekje brengt aan de wijk waant zich even in het oude Japan. Hier vind je naast oude Japanse houten gebouwen ook veel traditionele theehuizen. In deze wijk kun je nog Geisha's zien rondlopen. Een Geisha (of Geiko) werd vroeger gezien als een toonbeeld voor schoonheid en verfijnde cultuur. Deze gerespecteerde vrouwen werkten als gastvrouw in de theehuizen. Ze maakte gebruik van dans, zang en klassieke muziek om entertainment aan te bieden. Er zijn tegenwoordig veel minder Geisha's dan vroeger. Een Geisha is te herkennen aan de prachtige traditionele kimono's die ze dragen. Daarnaast zijn pikzwarte haren, een wit gezicht met felgekleurde rode lippen typische kenmerken. Er zijn veel toeristen die hier komen om zich te verkleden als Geisha. Hoewel de echte Geisha's wel in deze wijk wonen, betekent dit niet dat je er altijd een tegenkomt. Wanneer je het geluk hebt om een echte Geisha tegen te komen, is het goed om niet te vergeten dat ze waarschijnlijk op weg is naar haar werk. Net als ieder ander zijn ze op hun privacy gesteld. Ze zijn zich ervan bewust dat toeristen graag een foto van ze willen maken, maar stellen het uiteraard op prijs als dit netjes gebeurd. Blokkeer dus de weg niet zodat ze er geen 'last' van hebben. Een andere manier om een echte Geisha te zien, is natuurlijk het boeken van een avond in een theehuis. Dit is echter vaak wel prijzig. De wijk is daarnaast ook populair vanwege de vele winkeltjes en exclusieve restaurants.

Miyajima (Hiroshima)

Miyajima
Miyajima
Kaart met locatie Miyajima

Een echte 'must-do' tijdens je verblijf in Hiroshima is een bezoek brengen aan het eilandje Miyajima. Dit kleine eiland wordt gezien als een van de meest schilderachtige plekjes van Japan. Miyajima ligt op ongeveer een uur reizen van de stad en is daarom goed te doen als dagtrip. Het eiland heeft mooie bossen, tempels en historische monumenten. De meeste reizigers worden echter naar het eiland getrokken vanwege het beroemde Itsukushima-schrijn. Dit heiligdom is in 1996 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. De toegangspoort van de shinto-schrijn, ook wel torii genoemd, staat in het water. Bij hoogtij lijkt het net alsof de poort drijft.

Vredesmonument Hiroshima (Hiroshima)

Vredesmonument Hiroshima
Vredesmonument Hiroshima
Kaart met locatie Vredesmonument Hiroshima

Het Vredesmonument van Hiroshima (ook wel bekend als de Genbakukoepel) was het enige gebouw dat overeind bleef staan na de desastreuze atoombomaanval op Hiroshima in 1945. Er is lang getwijfeld of de ruïne wel moest blijven staan. In de jaren '60 werd echter besloten om het gebouw niet te slopen. Het monument staat voor hoop, voor wereldvrede en uitbanning van kernwapens. Het is tevens een grimmig symbool voor de meest destructieve kracht die ooit door de mens is gemaakt. In het jaar 1996 is het monument opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Hiroshima Castle (Hiroshima)

Hiroshima Castle
Hiroshima Castle
Kaart met locatie Hiroshima Castle

Hiroshima Castle was het kasteel van de Japanse krijgsheren. Het kasteel stamt uit 1590, maar werd door de atoombom aanval in 1945 verwoest. Er is echter een reconstructie gemaakt van het kasteel. De buitenkant van het kasteel werd gerenoveerd in 1958. In 1989 is ook de binnenkant van Hiroshima Castle opgeknapt. Het kasteel doet nu dienst als een historisch museum. De Samoerai-cultuur staat centraal in dit museum.

Osaka Aquarium Kaiyukan (Osaka)

Osaka Aquarium Kaiyukan
Osaka Aquarium Kaiyukan
Kaart met locatie Osaka Aquarium Kaiyukan

Het Osaka Aquarium Kaiyukan is een van Japans meest spectaculaire aquaria. Het aquarium bestaat eigenlijk uit een reeks aquaria die rondom één gigantische watertank zijn opgebouwd, welke de Grote Oceaan representeert. In deze tank is de circa 4,5 meter lange walvishaai een echte publiekstrekker. Andere voorbeelden van tanks zijn "Jungle Forest" en "Antarctica". Bezoekers beginnen hun rondleiding op de achtste verdieping en gaan in de vorm van een spiraal naar beneden. Op deze manier kunnen de aquaria via verschillende uitzichten bekeken worden. Er is ook een restaurant gelegen in het aquarium, met een geweldig uitzicht op de "oceaan". Een bezoek aan het aquarium neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

Shitennoji Tempel (Osaka)

Shitennoji Tempel
Shitennoji Tempel
Kaart met locatie Shitennoji Tempel

De Shitennoji Tempel is een van Japans oudste tempels. De tempel is in het jaar 593 gebouwd door prins Shotoku, die de introductie van het boeddhisme in Japan ondersteunde. Ondanks dat de tempel verschillende keren is afgebrand, is deze steeds zorgvuldig gereconstrueerd. Het gebied buiten de tempels is vrij toegankelijk, maar voor de Gokuraku-jodo tuin en het "treasure house" moet wel betaald worden.

National Bunraku Theater (Osaka)

National Bunraku Theater
National Bunraku Theater
Kaart met locatie National Bunraku Theater

In het National Bunraku Theater in Osaka wordt het traditionele Japanse poppenspel uit de 17e en 18e eeuw levend gehouden. Banraku-poppen zijn enorm groot; voor de bewegingen zijn per pop drie (in het zwart geklede) mensen nodig. Er worden geen touwtjes gebruikt, maar de spelers hebben wel de mogelijkheid de ledematen, oogleden, oogballen, wenkbrauwen en monden van de poppen te bewegen. Hierdoor hebben de poppen een realistische uitstraling. Het verhaal wordt door één enkel persoon verteld en de muziek wordt gespeeld op een shamisen, een traditioneel Japans snaarinstrument. De show is ook in het Engels te volgen.

Kazurabashi of Iya (Shikoku)

Kazurabashi of Iya
Kazurabashi of Iya
Kaart met locatie Kazurabashi of Iya

Kazurabashi of Iya is een echte trekpleister op Shikoku. Dit een van de weinige overgebleven bruggen in de Iya valley. Wat de brug bijzonder maakt, is dat het gemaakt is van wijnstokken. Het is niet duidelijk door wie de brug is gebouwd. Het is alleen bekend dat dit een van de weinige manieren was om personen en goederen aan de andere kant van de rivier te krijgen. De brug wordt om de drie jaar opnieuw gebouwd. Het kost ongeveer 500 yen om de brug over te lopen, maar je krijgt er een adembenemend uitzicht voor terug.

Dogo Onsen (Shikoku)

Dogo Onsen
Dogo Onsen
Kaart met locatie Dogo Onsen

Dogo Onsen is een van de oudste warmwaterbronnen in Japan. Dogo Onsen is gelegen in de stad Matsuyama, de grootste stad van Shikoku. Het gebied is populair bij toeristen vanwege de prachtige badhuizen en vele Ryokan. Dogo Onsen is ook een frequente bestemming voor de meest prestigieuze gasten van Japan: de keizerlijke familie. Vooral Dogo Onsen Honkan wordt veel bezocht. Dit is een houten openbare badhuis uit 1894. Je kunt bij dit badhuis kiezen uit verschillende arrangementen. 

Konpira Grand Theatre (Shikoku)

Konpira Grand Theatre, ook wel Kanamaru-za genoemd, is een schouwburg in Kotohira. Het is de oudste kabuki schouwburg van Japan. Kabuki is een traditionele Japanse vorm van theater. Deze kunstvorm is tijdens de Edo-periode ontstaan voor het 'gewone' volk. De hogere sociale klassen hadden andere kunstvormen. De kabuki stukken gingen vooral over historische gebeurtenissen, morele conflicten en liefdesverhalen. Konpira Grand Theatre dateert uit het jaar 1835. Je kunt het theater bezoeken en ook achter de schermen een kijkje nemen. In de maand april worden meestal voorstellingen gegeven.

Huis ten Bosch (themapark) (Kyushu)

Huis ten Bosch (themapark)
Huis ten Bosch (themapark)
Kaart met locatie Huis ten Bosch (themapark)

In Nagasaki kun je een bijzonder themapark vinden met een Nederlands tintje. Het park heet namelijk Huis ten Bosch en is een replica van een Nederlands dorp met bekende Nederlandse gebouwen. Nederlanders die hier rondlopen zullen ongetwijfeld de Domtoren van Utrecht, het centraal station van Amsterdam en natuurlijk Huis ten Bosch herkennen. Dit is natuurlijk nog niet alles. Er zijn nog veel meer bekende gebouwen hier nagebouwd. Dit themapark is ongeveer net zo groot als het dorp Naarden en is ontstaan op initiatief van Yoshikuni Kamichika. Hij 1979 bezocht hij voor het eerst Europa, waarbij hij ook Nederland bezocht.

Kuyushu National Museum (Kyushu)

Kuyushu National Museum
Kuyushu National Museum
Kaart met locatie Kuyushu National Museum

Het Kuyushu National Museum is in 2005 geopend in Daizaifu. Dit is het eerste nieuwe nationale museum in Japan in 100 jaar. Het is tevens het eerste nationale museum dat meer de nadruk legt op de geschiedenis van Japan. Het museum is geopend van 09:30 tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat het museum meestal op maandag is gesloten.

Beppu (Kyushu)

Beppu
Beppu
Kaart met locatie Beppu

Beppu is een stad in de prefectuur Oita op Kyushu. In Beppu ligt het grootste kuuroord van Japan. Vanwege de vele openingen in de aardkorst en modderpoelen in de omgeving van Beppu, zijn hier maar liefst 2.849 warmwaterbronnen. De inwoners van Beppu ontvangen jaarlijks duizenden bezoekers die komen genieten van het heerlijke warme water. Je kunt in Beppu ook genieten van zandbaden, massagebaden, modderbaden en zwavelbaden.

Marine World Uminonakamichi (Fukuoka)

Marine World Uminonakamichi
Marine World Uminonakamichi
Kaart met locatie Marine World Uminonakamichi

In Marine World Uminonakamichi kun je waterdieren bewonderen die in de omgeving van het eiland Kyushu leven. Er worden daarnaast regelmatig dolfijnen- en zeeleeuwenshows gegeven. Ook is er een aquarium met wel 120 haaien van 20 verschillende soorten. Verder vind je er nog veel meer dieren waaronder: walvissen, schildpadden en zeeotters. Marine World Uminonakamichi biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over deze prachtige zeedieren.

Space World (Fukuoka)

Space World
Space World
Kaart met locatie Space World

Niet ver gelegen van Fukuoka ligt een leuk attractiepark: Space World. Je vindt er verschillende attracties voor jong en oud. Zo zijn er achtbanen, een museum gewijd aan de ruimte en een wildwaterbaan. Er worden regelmatig shows en festivals gegeven. Er bevinden zich verschillende restaurantjes en winkels in het park, waardoor je je de hele dag kunt vermaken.

Ōhori Park (Fukuoka)

Ōhori Park
Ōhori Park
Kaart met locatie Ōhori Park

Ōhori Park is een stadspark in Fukuoka met een grote vijver in het midden. Er zijn drie eilanden in het midden van de vijver die met elkaar en het vasteland zijn verbonden door elegante stenen bruggen. Ohori is Japans voor gracht en de vijver in het park was voorheen onderdeel van het grachtensysteem van het naburige Fukuoka Castle. Er is een wandelpad rondom de vijver aangelegd van ongeveer twee kilometer lang. Het park is populair onder joggers. Het is ook een heerlijke plek om te wandelen of even te ontspannen. 

Kushida-jinja (Fukuoka)

Kushida-jinja
Kushida-jinja
Kaart met locatie Kushida-jinja

Kushida-jinja is een shintoheiligdom. Het wordt gezien als een van de belangrijkste heiligdommen in de omgeving. De schrijn ligt in het hart van Hakata, het oude centrum van de stad. Het heiligdom is in 757 gesticht en opgedragen aan Amaterasu en Susanoo, twee belangrijke figuren uit de Japanse mythologie. Kushida-jinja herbergt tevens een aantal belangrijke relieken. In juli wordt hier jaarlijks het Hakata Gion Yamakasa-festival gehouden waarbij de schrijn centraal staat.

Oura Kerk (Nagasaki)

Oura Kerk
Oura Kerk
Kaart met locatie Oura Kerk

In Nagasaki ligt de oudste houten kerk van Japan, de katholieke Oura Kerk. De kerk dateert uit 1865, aan het einde van de edoperiode (tijd van de strenge dynastie van Tokugawa), en is een schepping van de Franse missionaris Bernard Petitjean. De kerk is gebouwd ter nagedachtenis aan 26 christelijke martelaren. Christelijke Japanners werden in deze tijd zwaar vervolgd, terwijl buitenlanders wel toegestaan waren hun geloof te belijden. Dit geloofsverbond werd ingetrokken in het jaar 1872.

Nagasaki Atomic Bomb Museum (Nagasaki)

Nagasaki Atomic Bomb Museum
Nagasaki Atomic Bomb Museum
Kaart met locatie Nagasaki Atomic Bomb Museum

Het Nagasaki Atomic Bomb Museum herdenkt de verschrikkelijke atoombom aanval van 1945. Deze dag overleden bijna 75.000 mensen en later kwamen nog eens bijna 75.000 mensen om het leven ten gevolge van radioactieve straling en hun verwondingen. De Amerikanen besloten de atoombom op Hiroshima (welke 3 dagen ervoor werd gegooid) en Nagasaki te gooien omdat Japan weigerde zich over te geven. Het museum bestaat uit 3 hoofdafdelingen: het leven vóór de atoombom in Nagasaki, ná de atoombom en één over de kernoorlog en wereldvrede. Opvallend is dat er water door het gehele museum stroomt, dat symbool staat voor alle slachtoffers van de atoombom aanval. Aan het museum grenst ook het Peace Park, welke vol staat met beelden die gedoneerd zijn door landen over de hele wereld.

Glover Garden (Nagasaki)

Glover Garden
Glover Garden
Kaart met locatie Glover Garden

Glover Garden is vernoemd naar de Schotse handelaar Thomas Glover, die zich vestigde in Nagasaki in 1859. De tuin kenmerkt zich door Westerse invloeden, met allerlei koloniale gebouwen van Engelse handelaren. Hoog in het park staat een gebouw dat destijds diende als verblijfsplaats voor scheepsbemanningen. Ook het huis van Thomas Glover is populair en trekt jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers. Naast de mooie gebouwen biedt de tuin een geweldig uitzicht over Nagasaki.