Bezienswaardigheden Japan

Pagina 1 van 5 met 44 resultaten

Kirishima National Park

Kirishima National Park ligt in het zuiden van het land. In dit prachtige park kom je veel berglandschappen en warmwaterbronnen tegen. Het park is vooral in de lente bijzonder omdat je dan de prachtige bloemen van dit park kunt bekijken. In het park vind je daarnaast ook de Senriga-taki waterval. Als je gaat wandelen in het park, dan kom je langs felgekleurde kratermeren. Deze kratermeren waren vroeger vulkanen en geven het park een zeer mooi gezicht.

Winkelen in Japan

Winkelen in Japan
Winkelen in Japan

Japanners zijn dol op winkelen. Op zondag zijn veel winkelstraten afgesloten voor verkeer zodat je daar in alle rust kan winkelen. Er komen steeds meer dure winkels en luxe winkelcentra bij. De prijzen van de goederen liggen in vergelijking met Europa hoog. In Japan is met name onder de Japanse vrouwen het mobiel winkelen erg in opkomst.

Karate

Karate
Karate

Karate is een zelfverdedigingskunst en vechtsport afkomstig uit Okinawa, Japan. Een beoefenaar van karate heet een karateka. Een belangrijke rol speelt bij aanvallende en verdedigende technieken het gebruik van vuist en hand (te-waza), maar er zijn ook traptechnieken (ashi-waza).

Pachinko

Pachinko
Pachinko

Pachinko is een in Japan zeer geliefd gokspelletje waarbij de spelers grote hoeveelheden stalen balletjes in een soort horizontale flipperkast gooien. Je vindt in heel Japan pachinko-speelhallen, hier kunnen de Japaners even de realiteit van de dag vergeten. Naast de pachinkokasten staan er vaak ook rijen met welbekende fruitautomaten. Het woord pachinko is afkomstig van het geluid dat de gebruikte metalen kogels maken als ze in aanraking komen met de spijkers: 'patsjin'.

Hakodate (Hokkaido)

Hakodate
Hakodate
Kaart met locatie Hakodate

Op de zuidpunt van Hokkaido ligt de stad Hakodate. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum en een park dat vroeger een stervormig fort was, naar het voorbeeld van westerse verdedigingswerken.

Dausetsuzan (Hokkaido)

Dausetsuzan
Dausetsuzan
Kaart met locatie Dausetsuzan

Het grootste gedeelte van het land bestaat uit nationale parken. In totaal zijn er 83 grote nationale parken (inclusief de quasi nationale parken). Japanners hebben veel respect voor natuur, maar ze doen wel op hun geheel eigen manier aan natuurbescherming. Je zult Japanners dan ook nooit van de paden af zien lopen, papier gooien en al helemaal geen blikjes weggooien of wild kamperen. Dit verwacht men ook van de buitenlandse gasten.

Met 2.300 km² is Dausetsuzan Japans' grootste nationale park. Dit prachtige park ligt op het eiland Hokkaido. Het park is voornamelijk bekend vanwege de bijzondere dieren die er leven zoals de bruine beer en vele andere. In het nationale park liggen ook verschillende vulkanen. Tevens is er een kuuroord te vinden dat de kracht van het warme bronwater gebruikt.

Lake Shikotsuko (Hokkaido)

Lake Shikotsuko
Lake Shikotsuko
Kaart met locatie Lake Shikotsuko

Lake Shikotsuko is een kratermeer in het zuidwesten van Hokkaido. Het meer is ongeveer 265 meter diep en maakt onderdeel uit van het Shikotsu-Toya National Park. Lake Shikotsuko is het noordelijkste meer van Japan. Tijdens de winter is het meer niet bevroren, het is daarom een populaire plek om te gaan vissen of te gaan varen. De oostelijke oever van de meer is het centrum voor toeristen. Hier vind je hotels en campings. Het meer wordt omringd door bergen. Een van deze bergen is Mount Tarumae. Deze berg behoort tot de meest actieve vulkanen van Japan en kan beklommen worden. De klim naar boven biedt een indrukwekkend uitzicht op het kraterlandschap en het meer.

Asahi-dake (Hokkaido)

Asahi-dake
Asahi-dake
Kaart met locatie Asahi-dake

Asahi-daki (ook wel bekend als Mount Asahi) is met een hoogte van 2.291 meter de hoogste berg in Hokkaido. De berg ligt in het noordelijke gedeelte van Daisetsuzan National Park. Asahi-daki is in de winter een populair wintersportgebied. In de zomer wordt de berg vaak bezocht door wandelaars. Het landschap is hier spectaculair. Wie liever niet wandelt, kan ook met de gondola omhoog.

Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri) (Sapporo)

Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)
Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)
Kaart met locatie Sapporo Snow Festival (Yuki-Matsuri)

Het Sapporo Snow Festival wordt gehouden in Sapporo gedurende één week in februari. Het is begonnen in 1950 door studenten en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een groot evenement. Het festival trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers, zowel uit Japan als uit andere landen wereldwijd. Het festival vestigt zich op 3 plekken: de "Odori Site", de "Susukino Site" en de "Tsu Dome Site". De laatste is gericht op families met een grote glijbaan en waar gedaan kan worden aan "snowrafting".

Historical Village of Hokkaido (Sapporo)

Historical Village of Hokkaido
Historical Village of Hokkaido
Kaart met locatie Historical Village of Hokkaido

De Historical Village of Hokkaido is een openluchtmuseum met traditionele huizen van Hokkaido (eiland van Japan). Het museum is onderverdeeld in een vissersdorp, een boerendorp en een typisch bergdorpje. Op 10 minuten loopafstand van de Historical Village is ook het Historical Museum of Hokkaido te vinden. Het museum vertelt de geschiedenis van de ontwikkeling van het Japanse eiland Hokkaido.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende