Bezienswaardigheden Japan

Pagina 1 van 5 met 44 resultaten

Kirishima National Park

Kirishima National Park ligt in het zuiden van het land. In dit prachtige park kom je veel berglandschappen en warmwaterbronnen tegen. Het park is vooral in de lente bijzonder omdat je dan de prachtige bloemen van dit park kunt bekijken. In het park vind je daarnaast ook de Senriga-taki waterval. Als je gaat wandelen in het park, dan kom je langs felgekleurde kratermeren. Deze kratermeren waren vroeger vulkanen en geven het park een zeer mooi gezicht.

Winkelen in Japan

Winkelen in Japan
Winkelen in Japan

Japanners zijn dol op winkelen. Op zondag zijn veel winkelstraten afgesloten voor verkeer zodat je daar in alle rust kan winkelen. Er komen steeds meer dure winkels en luxe winkelcentra bij. De prijzen van de goederen liggen in vergelijking met Europa hoog. In Japan is met name onder de Japanse vrouwen het mobiel winkelen erg in opkomst.

Karate

Karate
Karate

Karate is een zelfverdedigingskunst en vechtsport afkomstig uit Okinawa, Japan. Een beoefenaar van karate heet een karateka. Een belangrijke rol speelt bij aanvallende en verdedigende technieken het gebruik van vuist en hand (te-waza), maar er zijn ook traptechnieken (ashi-waza).

Pachinko

Pachinko
Pachinko

Pachinko is een in Japan zeer geliefd gokspelletje waarbij de spelers grote hoeveelheden stalen balletjes in een soort horizontale flipperkast gooien. Je vindt in heel Japan pachinko-speelhallen, hier kunnen de Japaners even de realiteit van de dag vergeten. Naast de pachinkokasten staan er vaak ook rijen met welbekende fruitautomaten. Het woord pachinko is afkomstig van het geluid dat de gebruikte metalen kogels maken als ze in aanraking komen met de spijkers: 'patsjin'.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende