Bezienswaardigheden Japan

Pagina 2 van 5 met 44 resultaten

Moerenuma Park (Sapporo)

Moerenuma Park
Moerenuma Park

Het Moerenuma Park is een groot park aan de rand van Sapporo. Het prachtige groene park met een omtrek van ongeveer 4 kilometer is omgeven door een moeras. In het park zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals Mount Moere, de Sea Fountain en het glazen, piramidevormige bouwwerk Hidamari. Daarnaast heeft het park ook een strand, Moere Beach, welke geopend is van juni tot en met september. Je kunt voor het park fietsen huren voor 100 yen per uur.

Tokyo (Honshu)

Tokyo
Tokyo

Op het eiland Honshu ligt Tokyo,  de hoofdstad van Japan. Wat veel mensen niet weten is dat Tokyo een conglomeraat is van meerdere steden. De agglomeratie Groot-Tokyo is de grootste metropool ter wereld. Deze dynamische stad is een mix tussen de oude en moderne cultuur. Zo kun je prachtige Japanse tempels tegenkomen, maar ook je ogen uitkijken op drukke kruispunten met hoge gebouwen en neonreclame. Kortom: het is een fascinerende stad waar genoeg te zien en te doen is!

Wandelen in de Japanse Alpen (Honshu)

De Japanse Alpen (in het Japans: Nihon Arupusu) zijn een bergketen in Japan. De Japanse alpen verdelen Honshu in tweeën. De bergketen bestaan uit drie gebergtes: het Kisogebergte, het Hidagebergte en het Akaishigebergte. De naam 'Japanse Alpen' heeft de bergketen te danken aan Walter Weston. Hij beschreef dit prachtige gebied in zijn gids in 1881. De Japanse Alpen zijn vooral populair onder wandelaars. Het landschap is namelijk spectaculair.

Kyoto (Honshu)

Kyoto
Kyoto

Een stad die je zeker niet mag overslaan in Honshu is Kyoto. Kyoto was lang geleden de keizerstad van Japan, maar tegenwoordig is het alleen de hoofdstad van de prefectuur Kyoto. De stad wordt gezien als het culturele centrum van Japan. Veel van de bezienswaardigheden in Kyoto zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De meeste toeristen bezoeken hier echter voor de tempels en de Japanse heiligdommen. Nergens anders in Japan heb je zoveel tempels.

Tosho-gu (Tokyo)

Bij Ueno Park ligt een oude tempel, Tosho-gu, gewijd aan de eerste shogun van de Tokugawa-dynastie. Hij overleed in 1616 en kreeg na zijn dood de titel Tosho-Daigongen (“Hij die het Oosten Verlicht”).

Harajuku (Tokyo)

Harajuku
Harajuku

Harajuku is de place to be voor de hippe, modebewuste Japanse jongeren. De bekendste straat in deze buurt tussen Shinjuku en Shibuya is Omotesando, een brede laan met tal van luxe winkels en cafés.

Oorlogsmuseum Yasakuni Shrine (Tokyo)

In Chiyoda, Tokyo, vind je het oorlogsmuseum Yasakuni shrine. Dit museum neemt je mee naar de Japanse oorlogsgeschiedenis van het jaar 1900 tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het museum werd opgericht door keizer Meiji ter herinnering aan de personen die waren gestorven in dienst van de Keizer van Japan tijdens de Meiji-overheersing. Het Yasakuni Shrine museum heeft veel kritiek te verduren gehad omdat de geschiedenis er niet oprecht verteld zou worden en omdat het de oorlog zou ophemelen.

Edo-Tokyo museum (Tokyo)

Edo-Tokyo museum
Edo-Tokyo museum

Wanneer je veel wilt leren over de cultuur en geschiedenis van de stad Tokyo, dan is het Edo-Tokyo museum de ideale plaats. Het museum is opgericht in 1993 en is zeker een bezoek waard. In dit museum mag je, in tegenstelling tot andere musea in Japan, gewoon praten en zoveel foto's nemen als je wilt. In de verschillende hallen van het museum staan veel uitgewerkte schaalmodellen en iedere hal is voor de bezoeker een unieke ervaring.

Japanse Zwaardenmuseum (Tokyo)

Het Japanse Zwaardenmuseum in Tokyo is een klein, maar erg leerzaam museum. De liefhebber van de Japanse cultuur kan hier goed terecht. In het museum zijn ongeveer 152 zwaarden te vinden. Sommige zijn heel erg oud, wel 600 jaar. In het museum leer je o.a. meer over hoe de zwaarden gemaakt en gehanteerd werden.

Tokyo Disney Resort (Tokyo)

Tokyo Disney Resort
Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort is het drukst bezochte pretpark van Japan. Dit prachtige pretpark werd geopend in 1983 en is tegenwoordig flink uitgebreid. Het park bevat inmiddels 7 themaparken en is gebouwd in Amerikaanse stijl. Het eten dat op het pretpark wordt geserveerd is voornamelijk westers. Bezoek het park niet in het weekend of de zomervakantie, dan is het er namelijk veel te druk.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende