Bezienswaardigheden Jemen

Pagina 1 van 1 met 8 resultaten

Jabal Bura Valley Forest National Park

Jabal Bura Valley Forest National Park
Jabal Bura Valley Forest National Park

In het oosten van de provincie Hodeidah ligt het Jabal Bura Valley Forest National Park. Hier vind je een van de laatste overblijfselen van subtropische bossen van het Arabische Schiereiland. Je komt er verschillende boom- en plantensoorten tegen, waaronder mirre bomen, palmsoorten en nog veel meer. Ook vind je er een gevarieerd dierenleven. Zo leven er verschillende soorten vogels en vlinders en bijvoorbeeld ook hyena's, bavianen en luipaarden.

Marine Park

In Jemen vind je tevens parken die te maken hebben met het zeeleven. Dit zijn Az Zuqur Islands en Ras Isa Marine Park allebei in het oosten van Jemen. In de parken wordt er alles aan gedaan om het waterleven te beschermen en je komt er veel over te weten.

Shibam

Shibam
Shibam
Kaart met locatie Shibam

In Jemen, in de streek Hadramaut, vind je de stad Shibam. Dit is de stad waar je de allereerste wolkenkrabbers van de wereld vindt. De kleine stad heeft een lange geschiedenis waar je nog dingen van terugziet. Er wordt van gezegd dat Shibam de mooiste pilaren van Jemen heeft. Enkele andere, interessante bezienswaardigheden zijn een moskee, de stadspoort en een oude soek.

Socotra-archipel

Socotra-archipel
Socotra-archipel
Kaart met locatie Socotra-archipel

De Socotra-archipel staat op de werelderfgoedlijst en dat is ook terecht. Al in de 13e eeuw hadden mensen gehoord van deze eilandengroep, toen werd de Socotra-archipel namelijk door Marco Polo genoemd. De eilandengroep bevat twee rotsen en vier eilanden. Deze eilanden hebben een rijke biodiversiteit. Ook de plaatselijke taal, het Soqotri, hoort bij het culturele erfgoed.

Winkelen in Jemen

Winkelen in Jemen
Winkelen in Jemen

In Jemen kan je redelijk goed winkelen. In elke grote stad zijn er wel winkeltjes te vinden waar je leuke kleding en andere dingen kunt kopen. Ook zijn er tal van markten of soeks te vinden waar je groenten, fruit en andere leuke dingen ziet. In Sana'a vind je een drukke winkelstraat. Dit is Hayl Street. Hier kunt je voornamelijk kleding kopen.

Paarden- en kamelenraces

Paarden- en kamelenraces
Paarden- en kamelenraces

Favoriete sporten in Jemen zijn paarden- en kamelenraces. Deze races worden meestal in de woestijn gehouden en trekken veel bekijks. Er zijn plannen om een 'Desert Marathon' te organiseren. Hier moeten mensen te paard een parcours van 42,2 kilometer afleggen. Als je naar een kamelenrace gaat kijken, schrik dan niet dat de grond begint te trillen als de kamelen met een grote snelheid langs rennen.

Duiken in Jemen

Duiken in Jemen
Duiken in Jemen

Een andere activiteit die je goed uit kunt voeren tijdens een bezoek aan Jemen is duiken. In de Rode Zee vind je tal van scheepswrakken die je kunt ontdekken tijdens het duiken. Ook de koraalriffen zijn prachtig om te bekijken. Rondom de eilanden langs de kust van Jemen kun je tevens goed duiken. Hier vind je mooi waterleven.

Wandelen in Jemen

Wandelen in Jemen
Wandelen in Jemen

Jemen biedt bezoekers goede mogelijkheden voor wandelingen, vooral in de bergen ten noordwesten van Sana'a. De afstanden tussen de verschillende dorpen zijn daar kort en tijdens je wandeling kun je genieten van indrukwekkende uitzichten en fascinerende landschappen die prachtige foto's opleveren.

  • 1