Bezienswaardigheden JordaniŽ

Pagina 1 van 3 met 21 resultaten

Wadi Dana natuurreservaat

Wadi Dana natuurreservaat
Wadi Dana natuurreservaat

Het dorpje Dana is gebouwd op een klif van waar je een prachtig uitzicht hebt op het Wadi Dana natuurreservaat. Het natuurreservaat bestaat uit bergen en droge rivierbedingen, de hoogste berg Rift Valley is meer dan 1.600 meter hoog. Vanuit het dorpje zijn er verschillende wandeltochten en trekkings te maken, deze zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidscategorieën. Het gebied is een beschermd natuurgebied, zodat wilde dieren zoals hyena's en wolven blijven leven.

Dode Zee

Dode Zee
Dode Zee

De Dode Zee heeft het hoogste zoutgehalte ter wereld (33%), het zoutgehalte is bijna zeven keer zo hoog als in de meeste andere oceanen. Door dit hoge zoutgehalte is het niet mogelijk voor dieren en planten om te leven in de Dode Zee. Daarnaast heeft de zee een geneeskrachtige werking door het hoge zoutgehalte, vooral mensen met een huidaandoening blijkt het water erg goed te zijn. Wanneer je als toerist naar Jordanië gaat mag een drijfervaring in de Dode Zee niet ontbreken.

Mount Nebo

Mount Nebo
Mount Nebo

Niet ver van de Dode Zee bevindt zich Mount Nebo, een bijbelse plaats in Jordanië. Het verhaal uit de bijbel gaat dat Mozes er gestorven zou zijn, hij werd volgens de bijbel 120 jaar oud. Er staat tegenwoordig een met slangmotieven gebeeldhouwd kruis, dat symbool staat voor de woorden uit het Johannes-evangelie; “En deze Mensenzoon moet omhoog worden geheven zoals Mozes eens de slang omhoog hief in de woestijn”. Boven op Mount Nebo heb je een prachtig uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei, als het erg helder is kun je zelfs Jeruzalem zien vanaf de berg.

Wadi Rum

Wadi Rum
Wadi Rum

Een van de meest fascinerende woestijnlandschappen ter wereld is het Wadi Rum. Het natuurgebied ligt precies tussen de Rode en de Dode Zee. Er zijn een aantal indrukwekkende rotsen, bergen van graniet en zandstenen te vinden in het gebied. Eeuwen geleden zijn er op deze bergen en rotsen al rotstekeningen gemaakt. Volgens vele is het Wadi Rum woestijnlandschap één van de mooiste ter wereld.

Wadi Mujib

Wadi Mujib
Wadi Mujib

Een mooie vallei in het westen van Jordanië is de Wadi Mujib. De wadi (droge rivierbedding) Mujib komt uit in de Dode Zee, maar de rivierbedding heeft maar een klein aantal dagen van het jaar water door zich stromen. De vallei is de laagste vallei ter wereld met op sommige punten zelfs 410 meter onder zeeniveau. Maar er staan een aantal bergen in het gebied die soms wel 1.300 meter in hoogte schelen met de rivierbedding.

Winkelen in Jordanie

Winkelen in Jordanie
Winkelen in Jordanie

In de winkelstraten van Jordanië vind je kleine zaken, maar ook grote winkelcentra. In Amman bevinden zich meeste winkels, maar wordt op de voet gevolgd door Akaba. In verschillende toeristenplaatsen zijn kleine winkels waar vooral veel handwerk wordt verkocht. Grote markten en bazaars zijn er in het hele land eigenlijk niet. Afdingen kan, maar is minder gebruikelijk dan in andere Arabische landen.

Typische souvenirs zijn handwerkproducten zoals sieraden, houtsnijwerk, zandflessen, mozaïek, glaswerk, geweven textiel en borduurwerk, tapijten, muurschilderingen en dekens of quilts.

Al Khazneh (Petra)

Al Khazneh
Al Khazneh

Al Khazneh is de schatkamer en graftempel van de farao van Egypte en het bekendste monument in de historische stad Petra. De schatkamer is net als de andere gebouwen in Petra uitgehakt uit zandsteen. Dit was waarschijnlijk rond 85 v. Chr. gebeurd. De voorgevel van de schatkamer heeft een dubbele Korintische orde en is 25 meter breed en 40 meter hoog. Al Khazneh staat verder vermeld op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Ad Deir (Petra)

Ad Deir
Ad Deir

Het klooster Ad Deir is uitgehouwen in de rotsen en gelegen in de oude stad Petra. De bouw was ongeveer 1 eeuw na Christus. Verder is het klooster ongeveer 39 meter hoog en 50 meter breed. De voorkant heeft een onderbroken fronton en een gevel die uitgehouwen is als een bas-reliëf. Ook heeft de voorzijde een urn van tien meter hoog. Voordat het een klooster werd in de 4e eeuw na Christus, vermoed men dat het een mausoleum is geweest.

De kerk van Petra (Petra)

De kerk van Petra
De kerk van Petra

De kerk van Petra bestaat uit ruïnes. Deze ruïnes zijn in Byzantijnse stijl en zijn pas ontdekt in 1990. De kerk was 15 bij 26 meter groot met de constructie van een driebuikige basilica. Vermoedelijk werd de kerk gebouwd tegen het einde van de vijfde eeuw na Christus. Aan de binnenkant zijn vloermozaïeken van zoogdieren, vissen en vogels. Ook de muren waren bedekt met mozaïek. Dit wordt aangenomen, doordat archeologen daar tesserae (mozaïek steentjes) hebben opgegraven.

National Archaeological Museum (Amman)

National Archaeological Museum
National Archaeological Museum

Het National Archaeological Museum in Amman is niet heel erg groot, maar er is genoeg te zien. Zo vind je er bijvoorbeeld verschillende interessante sculpturen en 'rollen'. Deze rollen bevatten teksten die een verduidelijking zijn van de bijbel. De sculpturen in het museum zijn allemaal op hun eigen manier interessant, maar er zijn drie kunstwerken die wel erg speciaal zijn. Dit zijn de oudste beeldhouwwerken in het museum, van bijna 8.500 jaar oud.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende