Bezienswaardigheden Kazachstan

Pagina 1 van 2 met 16 resultaten

Nationaal Park Bayan-Aul

Het Nationaal Park Bayan-Aul ligt in het zuidoosten van het land en is opgericht in 1995. Het park heeft 3 meren: Jasybay, Toraygir en Sabyndykol. Daarnaast zijn er stenen beelden en rotstekeningen van vroeger te bewonderen.

Natuurreservaten in Kazachstan

Natuurreservaten in Kazachstan
Natuurreservaten in Kazachstan

De natuurreservaten van Naurzum en Kurgaldjino zijn zeker een bezoek waard. Naurzum heeft een gevarieerd landschap met naaldwouden, zandduinen, zoutmeren en grasland. Hier zijn adelaars en knobbelzwanen te vinden. In Kurgaldjio zijn de roze flamingo en witte reiger aanwezig.

Altaj-gebergte

Vanaf de sierlijke bergketens van Kazachstan kun je de twee noordelijkste bergtoppen van de wereld zien. Deze hebben een hoogte van 7.000 meter en vanuit hier heb je een indrukwekkend uitzicht over Kazachstan, China en Kirgizië. In het Altaj-gebergte kun je met een paard rondrijden, wat een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Atameken Map of Kazachstan (Astana)

De Atameken Map of Kazachstan is een openluchtmuseum die een overzicht geeft van het hele land in een miniatuurversie. De tentoonstelling is 1,7 hectare groot en bevat meer dan 200 modelstukken die de Kazachse steden en historische monumenten creëren. In de zomermaanden zijn er Engels sprekende gidsen aanwezig. Daarnaast is er een overdekt gedeelte dat zich op de nieuwere constructies binnen de stad richt.

Dunan (Astana)

Duman is een entertainmentcomplex dat bestaat uit een oceanium, een 3D-theater, een koepel, souvenirshops en cafés. Het aquarium is uniek, omdat deze 3.000 kilometer van de oceaan is gelokaliseerd. Meer dan 2.000 zeebewoners zijn hier te vinden, waarvan 100 verschillende soorten zeedieren uit verschillenden delen van de wereld. Daarnaast zijn er zeemeermin- en haaienshows te zien. In het Motion Theatre kun je een onderwaterreis maken onder bevel van kapitein Mac-Cloud tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de koepel zijn symbolen uit de hele wereld te zien, zoals het Vrijheidsbeeld, een deel van de Chinese muur, de Parthenon uit Athene enzovoort.

Khan Shatyr (Astana)

Khan Shatyr
Khan Shatyr

Khan Shatyr is een enorme transparante tent. De tent is zo groot dat er bijna 10.000 mensen in passen. Deze tent is groter dan 10 voetbalstadiums en ongeveer 150 meter hoog. In de tent ligt een park, een winkelgebied, een uitgaansgebied met verschillende pleinen en straatjes, een rivier, minigolf en een overdekt strand. Er ligt zelfs een monorail in de tent met verschillende stops. Het transparante materiaal van de tent zorgt ervoor dat de temperaturen het hele jaar door comfortabel zijn.

Atameken Map of Kazachstan (Astana)

Atameken Map of Kazachstan
Atameken Map of Kazachstan

De Atameken Map of Kazachstan is een openluchtmuseum dat een overzicht geeft van het hele land in een miniatuurversie. De tentoonstelling is 1,7 hectare groot en bevat meer dan 200 modelstukken die de Kazachse steden en historische monumenten voor moeten stellen. In de zomermaanden zijn er Engelssprekende gidsen aanwezig. Daarnaast is er een overdekt gedeelte dat zich op de nieuwere constructies binnen de stad richt.

Duman (Astana)

Duman is een entertainmentcomplex dat bestaat uit een oceanium, een 3D-theater, een koepel, souvenirshops en cafés. Het aquarium is uniek, omdat deze 3.000 kilometer van de oceaan is gelokaliseerd. Meer dan 2.000 zeebewoners zijn hier te vinden, waarvan 100 verschillende soorten zeedieren uit verschillenden delen van de wereld. Daarnaast zijn er zeemeermin- en haaienshows te zien. In het Motion Theatre kun je een onderwaterreis maken onder leiding van kapitein Mac-Cloud tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de koepel zijn belangrijke bezienswaardigheden uit de hele wereld te zien, zoals het Vrijheidsbeeld, een deel van de Chinese muur, het Parthenon uit Athene enzovoort.

Abay Kunanbaev Museum (Semey)

Het Abay Kunanbaev Museum in Semey is een museum dat gewijd is aan Abay Kunanbaev. Het is in 1995 geopend om de 150e verjaardag te vieren van de dichter. In het museum zijn allerlei aspecten uit het leven van de 19e-eeuwse dichter te zien. Voordat het museum hier kwam was het gebouw een publiek informatiecentrum.

Semey bridge (Semey)

De stad Semey staat bekend om zijn nieuwe hangbrug die in 2001 gebouwd is (Semey bridge) en over de rivier de Irtysj ligt. Deze rivier verdeelt Semey in twee helften en de prachtige hangbrug verbind deze twee gedeeltes. De brug heeft een overspanning van 750 meter en is 1.086 meter lang. Deze brug is qua constructie te vergelijken met de Golden Gate Bridge in San Francisco.

  • 1
  • 2
  • Volgende