Bezienswaardigheden Kenia

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Buffalo Springs Nationaal Reservaat

Buffalo Springs Nationaal Reservaat
Buffalo Springs Nationaal Reservaat
Kaart met locatie Buffalo Springs Nationaal Reservaat

Het Buffalo Springs Nationaal Reservaat ligt ongeveer 350 km ten noorden van Nairobi. Hier vind je o.a. jachtluipaarden en krokodillen. Het klimaat in het park is anders dan in de rest van Kenia, dit zorgt ervoor dat er veel unieke dieren leven. Een goed voorbeeld daarvan is de grevy-zebra. Kenmerken van het park zijn de bergen, heuvels en zandrivieren. In een gedeelte van het park ligt een grote waterbron, hier komen de mooiste vogels op af.

Amboseli National Park

Amboseli National Park
Amboseli National Park
Kaart met locatie Amboseli National Park

Het Amboseli National Park is een van de meest populaire parken in Kenia. Bij mooi en helder weer is het namelijk prachtig om de Kilimanjaro op de achtergrond te zien tijdens je safari door het park. Het is er echt schitterend, zeker voor de mensen die van olifanten houden. Er komen zo'n 1200 olifanten voor met enorme slagtanden. Stropers mogen namelijk niet in dit park komen. Naast de olifant zijn er nog meer wilde dieren, leeuwen en cheeta's zie je veel. Amboseli betekent "plaats van water" maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Nu is het vooral dor en stoffig. Wel zijn er bronnen van ondergrondse rivieren van de Kilimanjaro die voor permanente waterplaatsen zorgen voor de dieren in het park.

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve
Masai Mara National Reserve
Kaart met locatie Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve is een zeer mooi reservaat. In dit park leven naast de wilde dieren ook het Masai volk. In dit park vindt ook de jaarlijkse migratie plaats. Grote kuddes met gnoes, gazellen en zebra's trekken dan van de Serengetie naar de Masai Mara. Deze grote trek is erg bijzonder om te zien. In het park leven veel leeuwen, de kans is groot dat je een troep jagend tegen komt. Ook is de kans groot dat je luipaarden of cheeta's tegen zult komen.

Kiunga zeereservaat

Het Kiunga zeereservaat ligt aan de kust helemaal in het noorden van Kenia. Hier liggen prachtige moddervlaktes, mangrovegebieden, koraalrifeilanden en lagunes. Onder water zijn weer heel veel koraalriffen en zeegrasvelden. In 1998 kwam El Niño, een opwarming van het water, over het gebied. Dit heeft het gebied ernstig beschadigd. Helaas krijgt het weinig kans om weer te herstellen door de toenemende visserij. Wel leven er nog steeds grote kolonies zeevogels in het gebied.

Giraffe Centre

Giraffe Centre
Giraffe Centre
Kaart met locatie Giraffe Centre

Het Giraffe Centre ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Nairobi. In dit centrum kun je giraffe voeren en zelfs aanraken. Hier ervaar je echt hoe groot deze fantastische dieren zijn. Tegen sluitingstijd worden de beesten naar hun nachtverblijf gebracht, erg mooi om te zien. Het centrum is in 1979 geopend door Jock Leslie-Melville. In 1983 had hij genoeg geld om er een echt bezoekerscentrum van te maken. Hierdoor werd het een echte toeristische bezienswaardigheid.

Turkanameer

Het Turkanameer is een fantastisch meer in de Grote Slenk. Het is zelfs het grootste alkalinemeer en grootste permanente woestijnmeer ter wereld. De omgeving is vulkanisch en dat maakt de ligging bijzonder. Er komen veel krokodillen voor dus het is niet erg handig om zonder gids op pad te gaan.

  • 1
  • 2
  • Volgende