Bezienswaardigheden KroatiŽ

Het Zuid-Europese land Kroatië heeft als vakantiebestemming ontzettend veel te bieden. Je vindt er fijne stranden aan de Adriatische Zee, interessante historische steden, bijzonder mooie natuur en veel culturele bezienswaardigheden. Je vakantie naar Kroatië is bijvoorbeeld niet compleet zonder het sprookjesachtige nationale park Plitvice te hebben bezocht. Daarnaast zijn de steden Zagreb, Split en Dubrovnik zeker de moeite waard om te gaan bezichtigen. Je vindt er veel leuke bezienswaardigheden die jou vakantie naar Kroatië compleet zullen maken. Wil je weten welke je niet mag overslaan? Bekijk de lijst met de beste bezienswaardigheden van Kroatië hieronder en doe wat inspiratie op.

De stad Dubrovnik
De stad Dubrovnik

Pagina 1 van 4 met 38 resultaten

Bronnen van Ivanic Grad

Bronnen van Ivanic Grad
Bronnen van Ivanic Grad
Kaart met locatie Bronnen van Ivanic Grad

Het historische stadje Ivanic Grad staat bekend om de geneeskrachtige bronnen die er zijn en het product Naftalan wat hier wordt gemaakt. Er is zelfs een speciaal hotel gebouwd waar moderne behandeltechnieken worden toegepast voor mensen met o.a. huidziektes en reuma. Maar ook voor ieder ander die graag een dag wilt relaxen. Je kunt er verschillende massages ondergaan. De omgeving van Ivanic Grad is een beetje heuvelachtig, prima om te wandelen en te fietsen.

Nationaal Park Plitvice

Nationaal Park Plitvice
Nationaal Park Plitvice
Kaart met locatie Nationaal Park Plitvice

Het Nationaal Park Plitvice is zonder twijfel één van de mooiste natuurmonumenten in Europa. In dit park vind je vele meren, beekjes en bossen. Het park is zo mooi dat er regelmatig mensen vanuit de hele wereld trouwen op de elegante bruggetjes. Lopen door het park is als een sprookje met de 16 kristalheldere meren, de variërende flora en fauna, de prachtige watervallen en de vele regenbogen. Zeker de moeite waard voor een goede wandeling en zeer geschikt voor een romantisch uitje.

Nationaal Park Kornati

Nationaal Park Kornati
Nationaal Park Kornati
Kaart met locatie Nationaal Park Kornati

Nationaal Park Kornati bestaat uit meer dan 150 eilanden met onderwatergrotten. Het park heeft een oppervlakte van 300 km². Vroeger brachten herders hun schapen naar de eilanden om ze daar te laten grazen. Ook werden er sommige eilanden plat gebrand om ervoor te zorgen dat er volgend jaar meer gras zou groeien. Rond deze 150 eilanden kun je heerlijk duiken.

Nationaal Park Risnjak

Nationaal Park Risnjak
Nationaal Park Risnjak
Kaart met locatie Nationaal Park Risnjak

Nationaal Park Risnjak ontstond in 1953. In het park komen een aantal bijzondere dieren voor, zoals beren, wilde katten en lynxen. Je kunt gevarieerde wandelingen maken van 2 km of langer. Toen het park in 1953 ontstond was het best klein, in 1986 werd het flink uitgebreid tot aan de grenzen die het park nu heeft. Vlakbij de hoofdingang ligt het hoofdkwartier, hier kun je informatie krijgen waaronder kaarten met leuke wandelroutes.

Markt in KroatiŽ

Markt in KroatiŽ
Markt in KroatiŽ

De markten in Kroatië zijn kleurrijk en levendig. De Dolac in Zagreb is een dagelijkse markt waar onder rode parasols etenswaren worden verkocht. Er is ook een ondergronds gedeelte met huishoudelijke artikelen. In Split wordt elke dag een ochtendmarkt gehouden. Hier kun je van alles kopen; fruit, groenten, schoenen, kleding, bloemen en veel souvenirs. In Split wordt ook iedere dag een grote openluchtmarkt georganiseerd. De markt is open van 08.00 tot 14.00 uur. Er worden op deze markt voornamelijk verse producten verkocht. De markt wordt gehouden in de buurt van het paleis. Ben je op zoek naar een lekker visje dan moet je naar Peskarija. Dit is een grote overdekte vismarkt.

Kasteel Frankjopan

Het kasteel Frankjopan in Bakar en het omliggende vissersdorp is een leuke toeristische attractie en zeker de moeite waard voor een bezoek. Het vissersdorp is gelegen op de plek van het Romeinse Volcera. Van de 15e eeuw tot en met het jaar 1778 was het dorp eigendom van de zogeheten Frankopans, die in 1530 het driehoekige kasteel bouwden.

Winkelen in KroatiŽ

Winkelen in KroatiŽ
Winkelen in KroatiŽ

De openingstijden van de winkels en warenhuizen zijn van 08.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond op maandag t/m vrijdag en op zaterdag zijn de winkels tot 14.00 uur geopend. De kleine winkels kunnen rond lunchtijd gesloten zijn. In de toeristische gebieden zijn de winkels vaak 7 dagen in de week geopend. Bezoek zeker eens de hoofdstad Zagreb, hier kun je fantastisch shoppen. Vooral de kilometerslange straat Ilica is de moeite waard.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende