Bezienswaardigheden Laos

Pagina 1 van 2 met 17 resultaten

Bootraces Mekong

Bootraces Mekong
Bootraces Mekong

Door Laos loopt een rivier: de Mekong. Aan deze rivier vind je verschillende plaatsen. Deze plaatsen zijn vaak het decor voor diverse bootraces. De bootraces worden in oktober georganiseerd. Het is zeker de moeite waard om de races te bekijken. Ook meedoen kan leuk zijn, want iedereen mag deelnemen.

Winkelen in Laos

Winkelen in Laos
Winkelen in Laos

In Laos zijn niet erg veel winkels te vinden. Er zijn wel een aantal markten waar je allerlei spullen kunt kopen zoals kruiden. Hier kun je eigenlijk voor alles terecht: van kleding tot etenswaar en horloges. Er zijn wel een aantal winkelcentra te vinden. Deze vind je o.a. in Vientiane. Ook hier kun je veel spullen kopen.

Kouang Si watervallen

Ongeveer 29 kilometer ten zuiden van Luang Prabang vind je de Kouang Si watervallen. Hier kun je onder andere wandelen, zwemmen en van de prachtige omgeving genieten. Ook is het leuk om er te picknicken. Voordat je het park met de watervallen binnenkomt, zijn er een aantal straatverkopers waar je leuke, lokale dingen kunt kopen.

Olifanten verzorgen

Olifanten verzorgen
Olifanten verzorgen

In de regio Champasak in het zuiden van Laos zijn er genoeg dingen te doen zoals het verzorgen van een olifant. Er zijn een aantal tours die worden georganiseerd waarbij je met een olifant een trip door de jungle maakt. Het eten geven en verzorgen van de olifanten is ook een onderdeel van je excursie.

Lao National Museum (Vientiane)

Lao National Museum
Lao National Museum
Kaart met locatie Lao National Museum

In Vientiane staat het Lao National Museum. In het twee verdiepingen tellende gebouw vind je allerlei objecten over de Laotiaanse geschiedenis en cultuur. Op de onderste verdieping vind je oude artefacten zoals botten van dinosauriërs, sculpturen en potten. De tentoonstelling op de tweede verdieping gaat over de moderne geschiedenis van het land. Je vindt er allerlei dingen over de Siamese invasie en de kolonisatie door de Fransen. Er is ook een kamer gewijd aan persoonlijke dingen van Kaysong Phomvihane, hij was van 1975 tot 1991 premier van het land.

Talat Sao Market (Vientiane)

Talat Sao Market
Talat Sao Market
Kaart met locatie Talat Sao Market

De Talat Sao Market in Vientiane is een grote markt waar alles wordt verkocht wat je maar nodig kunt hebben. De markt is opgedeeld in verschillende delen en het oude gedeelte is toch wel het meest interessant. Dit gedeelte bestaat uit twee verdiepingen en is redelijk groot. Op de markt wordt veel gehandeld in zilver en goud en je kunt er zelfs terecht voor keukenapparaten zoals mixers. Onlangs is er een groot winkelcentrum bij gebouwd om nog meer toeristen te trekken.

Tempels in Vientiane (Vientiane)

Tempels in Vientiane
Tempels in Vientiane
Kaart met locatie Tempels in Vientiane

In de hoofdstad Vientiane bevinden zich een aantal tempels (wats) die het bezoeken waard zijn. In de Wat Pha That Luang is een haar van Boeddha te vinden. Dit is het belangrijkste religieuze monument van heel het land. Wat Si Saket ligt in het centrum van Vientiane. Hier staan bijna 9.000 beelden van Boeddha. Dit is de enige tempel die het geweld van de Siamezen heeft overleefd. Dat komt omdat de Siamezen deze tempel te mooi vonden om te verwoesten. In het bijhorende museum vind je erg veel beelden die allemaal een speciale betekenis hebben.

Patuxai (Vientiane)

Patuxai
Patuxai
Kaart met locatie Patuxai

Een prachtige bezienswaardigheid in Vientiane is de Patuxai, dit is de Arc de Triomphe van Laos. De naam van dit fantastische bouwwerk betekent ook letterlijk 'boog triomf'. In 1969 had de Verenigde Staten cement aan Laos gegeven voor de bouw van een vliegveld. Dit cement is ook gebruikt om de Patuxai te bouwen en leverde de bijnaam 'verticale startbaan' op. De Patuxai werd voltooid in 1969.

Wat Xieng Thong (Luang Prabang)

Wat Xieng Thong
Wat Xieng Thong
Kaart met locatie Wat Xieng Thong

Wat Xieng Thong is een Boeddhistische tempel die zich bevindt in het noorden van Luang Prabang. Je kunt er veel zien van de religie en de traditionele kunst. Zo kun je op de vloeren verschillende patronen zien van onder andere heiligdommen en woningen. Ook zijn er rondom de tempel prachtige tuinen met verschillende mooie bloemen en bomen. Verder vond de laatste restauratie van de tempel plaats in 1960.

Royal Palace Museum (Luang Prabang)

Royal Palace Museum
Royal Palace Museum
Kaart met locatie Royal Palace Museum

In Luang Prabang vind je het Royal Palace (Haw Kham). Het is gebouwd in gemengde stijlen: traditionele Lao stijl en Franse Beaux Arts stijl. Dit gebouw diende eerst als paleis voor de familie van de koning Sisavang Vong. Later woonden Savang Vatthana (de kroonprins) en zijn familie in het paleis. Toen de monarchie ten val werd gebracht door het communisme, werd het paleis verlaten. Hierna werd het een nationaal museum waarvan je de kamers kunt bekijken. Ook staan er buiten in de tuin mooie standbeelden.

  • 1
  • 2
  • Volgende