Bezienswaardigheden Litouwen

Pagina 1 van 3 met 23 resultaten

Klokkenmuseum Klaipėda

In Klaipëda bevindt zich het klokkenmuseum. In dit museum is het mogelijk om de ontwikkeling te zien van de bouw van horloges en klokken en hun stijlen. In de achtertuin van het museum, het zonnewijzerpark, worden concerten gegeven. Deze concerten worden georganiseerd door de beiaard in de toren van het bijgelegen postkantoor.

Nationaal Park van Neringa

Nationaal Park van Neringa
Nationaal Park van Neringa
Kaart met locatie Nationaal Park van Neringa

Het Nationaal Park van Neringa is een erg bijzonder natuurgebied, opgericht in het jaar 1991. Vroeger is het park ontstaan door de zee en de wind. De totale oppervlakte van het park is meer dan 26.000 hectare, waarvan ongeveer 10.000 hectare uit land bestaat. Het park is voor 70% opgedeeld in bos en 25% in zandvlakte en duinen.

Aukstaitijos Nacionalinis Parkas

Aukstaitijos Nacionalinis Parkas
Aukstaitijos Nacionalinis Parkas
Kaart met locatie Aukstaitijos Nacionalinis Parkas

Aukstaitijos Nacionalinis Parkas in het noordoosten van Litouwen is een prachtig park, opgericht in 1974 om de bouw van een kerncentrale tegen te houden. Het park is ongeveer 40.570 hectare groot en bestaat voor 70% uit bos. In het park leven een aantal diersoorten zoals de otter, de wolf, de eland, de lynx en sinds enkele jaren een bruine beer. Er leven ook veel vogels, waaronder de zwarte ooievaar. In het park kun je heerlijk wandelen en van de natuur genieten.

Kruis-heuvel van Siauliai

Kruis-heuvel van Siauliai
Kruis-heuvel van Siauliai
Kaart met locatie Kruis-heuvel van Siauliai

In het westen van Litouwen ligt Siauliai. Bij deze plaats bevindt zich de Kruis-heuvel. Dit is een plek waar honderdduizenden kruizen bij elkaar zijn gebracht door pelgrims. Door de voormalige autoriteiten van de Sovjet-Unie is de heuvel tot driemaal toe verwijderd. Het bijzondere is dat de heuvel telkens weer door de bevolking opgebouwd is.

Grutas Park

Grutas Park
Grutas Park
Kaart met locatie Grutas Park

In het zuidoosten van Litouwen ligt de plaats Druskininkai. Op 7 kilometer van deze plaats ligt het beroemde Grutas Park. In dit park zijn tientallen standbeelden uit de Sovjet-tijd tentoongesteld. Bezoekers kunnen rondwandelen in het park, en mee terug worden genomen in de tijd van het communisme.

Winkelen in Litouwen

Winkelen in Litouwen
Winkelen in Litouwen

Litouwen beschikt over een groot aantal winkelcentra en supermarkten. Vaak worden er naast voedsel ook andere producten verkocht waaronder boeken, elektrische apparaten, gereedschap, huishoudelijke artikelen en kleding. Meestal zijn deze winkels erg groot waarbij het winkeloppervlakte groter kan zijn dan 15.000 m².

Het grootste winkelcentrum is AKROPOLIS in Vilnius, waar circa 250 verschillende winkels en andere service verlenende diensten zijn te vinden. Het oppervlakte van dit winkelcentrum is maar liefst 110.000 m².

Museum of Genocide Victims (Vilnius)

Het Museum of Genocide Victims in Vilnius is een zeer indrukwekkend museum. Het is gevestigd in het oude hoofdkwartier van de KGB. Het gebouw vervult tegenwoordig de functie van een museum voor alle slachtoffers van de KGB. Er zijn cellen en andere ruimtes te zien en er wordt veel informatie verschaft. Je kunt ook een rondleiding volgen. Tijdens deze rondleiding wordt er veel informatie gegeven over hoe de KGB de gevangenen martelde en verhoorde. In het museum zijn ook veel persoonlijke bezittingen te zien van gevangenen. Erg indrukwekkend om hier rond te lopen.

Nationaal Museum Vilnius (Vilnius)

Het Nationaal Museum in Vilnius is gevestigd in het Kasteel van Vilnius. In dit museum vind je veel verschillende tentoonstellingen. Er zijn onder andere tentoonstellingen over Egyptische mummies, klederdracht en er is zelfs een tentoonstelling over Japanse zwaarden. Ook vind je er veel portretten die je door de geschiedenis van Litouwen meenemen.

Europos Parkas (Vilnius)

Het Europos Parkas is geografisch gezien het middelpunt van Europa en bevindt zich in de omgeving van Vilnius. Het park is 55 hectare groot en zeker de moeite waard om te bezoeken. In het park staan beelden en andere kunstwerken van meer dan 100 kunstenaars. Ook de LNK Infotree, gemaakt door Gintaras Karosas, staat er. In dit kunstwerk wordt Lenin omgeven door duizenden aftandse televisietoestellen.

Oude centrum van Vilnius (Vilnius)

Oude centrum van Vilnius
Oude centrum van Vilnius
Kaart met locatie Oude centrum van Vilnius

In het oosten van Litouwen ligt de hoofdstad Vilnius. Het oude centrum van deze stad bestaat uit een warboel van straatjes en pleinen. Hier is de mogelijkheid om lekker rond te wandelen. De meest oude kerk in de hoofdstad Vilnius is de Sint Nicolaas kerk. Deze gotische kerk werd door Duitse kooplieden gebouwd in het jaar 1320. Het centrale punt van de stad is de Gedinimoberg en het Kathedraalsplein. De kathedraal die aan dit plein gelegen is, bestaat al sinds de 13e eeuw en is tegenwoordig een grote bezienswaardigheid. Vanaf het plein loop je zo de Pilies gatvé in. Dit is een weg bestraat met kasseien en beschikt over historische panden, terrasjes, antiekwinkels en binnenplaatsjes. Ook is er nog een kleine synagoge te vinden.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende