Bezienswaardigheden Luxemburg

Pagina 1 van 3 met 27 resultaten

Duits-Luxemburgse Natuurpark

Duits-Luxemburgse Natuurpark
Duits-Luxemburgse Natuurpark

Het Duits-Luxemburgse Natuurpark ligt voor 357 km² in Luxemburg. In het park kun je uitstekend wandelen en fietsen. Er zijn diverse routes uitgezet op verschillende niveaus. In het park komen ook een aantal bijzondere en zeldzame diersoorten voor zoals de zwarte ooievaar. De kans is erg groot dat je een hert of een ander prachtig dier ziet. Ook kun je in sommige riviertjes of beekjes de vissen zien zwemmen aangezien het water erg helder is.

Winkelen in Luxemburg

Winkelen in Luxemburg
Winkelen in Luxemburg

Winkelen in Luxemburg is voor alle doelgroepen geschikt, maar ook zeker voor gezinnen met kinderen. Zo vind je in de hoofdstad veel goede speelgoedwinkels waar de kinderen zich kunnen vergapen aan al het moois dat er te bieden is. De hoofdstraat van Luxemburg-stad is Rue des Capucins. In deze belangrijkste winkelstraat vind je naast de exclusieve winkels ook veel winkeltjes die met kleding die beter is voor de portemonnee zoals Esprit, Zara en Vero Moda.

D'Coque

D'Coque
D'Coque

D'Coque is het centrum waar je moet zijn als je even helemaal wilt ontspannen. Het centrum beschikt over onder andere een bad van 50 bij 25 meter, whirlpools, een solarium, sauna's en een fitnessruimte. Na een heerlijke massage of een andere behandeling kun je terecht in het restaurant voor een lekkere maaltijd. Het is ook mogelijk om in dit complex te overnachten.

Het kasteel van Vianden (Vianden)

Het kasteel van Vianden
Het kasteel van Vianden

Een belangrijke bezienswaardigheid in Luxemburg is het kasteel van Vianden. Deze kasteelruïne valt meteen op door zijn hoge ligging, het is dan ook een flinke klim om dit kasteel te bezichtigen. Net zo als veel andere kastelen, heeft dit kasteel ook hoge muren, poorten en toren. Ook heeft het een grote ophaalbrug en een valhek. Andere hoogtepunten van bouwkunst zijn het Trinitariërsklooster en de bijbehorende kloosterkerk uit het midden van de 11e eeuw. Het kasteel wordt al enkele jaren gerenoveerd, maar is inmiddels bijna klaar. Daarnaast in het van binnen compleet ingericht met diverse zalen, zoals een ridderzaal en wapenzaal. 

De Stuwdam van Vianden (Vianden)

Bij Vianden bevindt zich een belangrijke waterkrachtcentrale, met de belangrijke stuwdam van Vianden. Met een lengte van 130 meter en breedte van 20 meter is het een van de grootste stuwdammen van Europa. De bouw van de dam is begonnen in augustus 1959 om een waterkrachtcentrale te ondersteunen. Op 280 meter hoger dan het stuwmeer liggen nog twee andere waterreservoirs. In totaal wordt er jaarlijks gemiddeld 1.650 GWh opgewekt. De centrale is alle dagen geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Stoeltjeslift van Vianden (Vianden)

Stoeltjeslift van Vianden
Stoeltjeslift van Vianden

Houd je van een mooi uitzicht en hoogte? Maak dan een ritje in de stoeltjeslift van Vianden. Doordat de lift een uiteindelijke hoogte van 450 meter bereikt heb je een schitterend panoramisch uitzicht over Vianden. Probeer een ritje in de lift te maken met mooi en helder weer. Wanneer je de eindbestemming bereikt met de lift, kun je een hapje eten in het restaurant die zich hier op de top bevindt. De stoeltjeslift is ook erg geschikt voor oudere mensen.

Musée de l'Etat (Luxemburg)

Een van de meest belangrijke musea van Luxemburg is het Musée de l'Etat in Luxemburg-stad. Musée de l'Etat bevat een interessante kunstcollectie en je kunt er kennis maken met de geschiedenis van het land en de hoofdstad.

Historisch Museum van Luxemburg (Luxemburg)

In het Historisch Museum van Luxemburg in Luxemburg-stad kom je alles te weten over de Luxemburgse hoofdstad. Het museum is te vinden in 4 oude herenpanden uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Je hebt in het museum twee delen. Een gedeelte gaat over de ontwikkelingen van de stad op het gebied van architectuur en de staat en is te vinden op de benedenverdieping van het museum. Het tweede gedeelte vind je op de bovenverdieping van het museum, hier zijn tijdelijke exposities over de geschiedenis van Luxemburg. Dit museum is zeer geschikt voor mensen die zich graag verdiepen in de geschiedenis van Luxemburg.

Photothéque Luxemburg-stad (Luxemburg)

De mensen die geïnteresseerd zijn in oude beelden van Luxemburg kunnen goed terecht in het Photothéque. In dit museum, in de hoofdstad Luxemburg-stad, worden meer dan 2 miljoen foto's tentoongesteld. Photothéque is een museum wat opgericht is om alle foto's uit het stadsarchief een plaats te geven. De oudste foto komt uit het jaar 1855. Tegenwoordig wordt de collectie ook regelmatig aangevuld met nieuwe fotoreportages en andere foto's.

Kerstmarkt Luxemburg-stad (Luxemburg)

Kerstmarkt Luxemburg-stad
Kerstmarkt Luxemburg-stad

In Luxemburg-stad is ieder jaar een grote kerstmarkt te vinden op het Place d'Armes. Leuke kraampjes zijn tijdens de decembermaand tevens te vinden op het charmante Place Paris. Op deze kerstmarkt zijn allerlei producten te koop waarbij ieder kraampje wel iets unieks aanbiedt. De meeste producten die verkocht worden zijn op een ambachtelijke manier gemaakt. De kerstartikelen en de duizenden lichtjes maken de sfeer tijdens je vakantie helemaal compleet.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende