Bezienswaardigheden MacedoniŽ

Wil je op vakantie naar Macedonië, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij een overzicht gemaakt van de beste bezienswaardigheden van het land. Bezoek bijvoorbeeld de interessante musea, de prachtige nationale parken, de oude markten en de bijzondere gebouwen. Wist je bijvoorbeeld dat Macedonië drie nationale parken heeft? Dat er qua cultuur heel veel te zien is in de mooie stad Skopje? En dat het meer van Ohrid een grote toeristische trekpleister is? Laat je hieronder inspireren.

Fontein in Skopje
Fontein in Skopje

Pagina 1 van 2 met 15 resultaten

Musea in MacedoniŽ

Musea in MacedoniŽ
Musea in MacedoniŽ

Kunstliefhebbers kunnen hun hart in Macedonië ophalen. De rijke geschiedenis die dit land herbergt wordt in de vele musea tentoongesteld. Zo kun je in Kale de geschiedenis van Macedonië bekijken. Het archeologisch museum van Macedonië laat de geschiedenis herleven door de goed opgeborgen schatten. In het Macedonische museum van de natuurlijke geschiedenis in Skopje, kun je de geschiedenis tot duizenden jaren geleden bekijken.

Nationale parken in MacedoniŽ

Nationale parken in MacedoniŽ
Nationale parken in MacedoniŽ

Macedonië is zeer rijk aan natuur, en is daar ook erg zuinig op. Zo zijn er drie nationale parken Pelister, Galicica en Mavrovo. Deze zijn dan ook beslist een bezoek waard. Een gids kan alle beste, mooiste en speciale plekken laten zien die er zijn. Er zijn ook vele meren te vinden door het hele land, zoals Ohrid en de Dojran, maar het meer van Ohrid is wel echt een zeer bijzondere plek; het is een van de oudste en diepste meren van Europa. Er zwemmen zelfs nog prehistorische vissen in de Ohrid.

Winkelen in MacedoniŽ

Winkelen in MacedoniŽ
Winkelen in MacedoniŽ

Voor shopaholics kan de lol niet op in Macedonië. De hoeveelheid winkels en de lage prijzen maken Macedonië tot één groot winkel-Walhalla. Vele ambachtslieden bieden hun werken te koop aan, maar er zijn ook voldoende grote winkelketens in het hele land. Eten is te koop in zowel de kleine lokale winkels als in grote supermarkten.

Normale winkeltijden in Macedonië zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 's ochtends tot 20.00 uur in de avond, en op zaterdag van 08.00 tot 15.00 uur.

Uitgaan in MacedoniŽ

Uitgaan in MacedoniŽ
Uitgaan in MacedoniŽ

Het uitgaansleven bevindt zich voornamelijk in de toeristische centra om en rond het meer van Ohrid en andere grotere steden zoals Pestani. De prijzen in Macedonië worden over het algemeen door toeristen als goedkoop beschouwd dus voor weinig geld kun je genieten van een hapje en drankje in een van de vele bars, clubs en restaurants.

  • 1
  • 2
  • Volgende