MacedoniŽ

Meer van Ohrid, Kerk van St John, Macedonie
Meer van Ohrid, Kerk van St John, Macedonie

Macedonië, ofwel de Republiek Macedonië, is gelegen in het zuidoosten van Europa op de Balkan, en is volledig omsloten door de landen Albanië (west), Kosovo (noord), Servië (noord), Bulgarije (oost) en Griekenland (zuid). Macedonië telt ruim 2 miljoen inwoners op een oppervlakte van 25.713 km². Doordat het noordelijke deel van Griekenland ook de naam Macedonië draagt, is door de VN bepaald dat Macedonië internationaal de naam Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië zal dragen (de Engelse afkorting is F.Y.R.O.M.). De hoofdstad van Macedonië is Skopje, welke 506.926 inwoners telt. Bitola, Kumanovo en Prilep zijn de daaropvolgende grootste steden. Macedonië bestaat voornamelijk uit een bergachtige omgeving, en wordt op de grens met Albanië door bergketens afgesloten, met de Golem Korab van 2753 meter als hoogste punt. De mijnbouw en de industrie zijn op dit moment een van de belangrijkste vormen van inkomsten voor Macedonië, waaronder de metaalverwerkende-, textiel- en chemische industrie. Tabak, granen, katoen, fruit en wijndruiven vormen de kern van de agrarische sector van Macedonië. Ook het toerisme groeit, met name rondom het meer van Ohrid en diens omgeving. Ook ontwikkelingen op het gebied van wintersportaccommodaties bieden daarnaast nieuwe mogelijkheden voor het toerisme.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar MacedoniŽ. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar MacedoniŽ, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Bekende plaatsen

Vlag MacedoniŽ
Officiele naam:
Republiek MacedoniŽ
ISO:
MK
Ligging:
oost
Hoofdstad:
Skopje
Inwoners:
+/- 2067000
Taal:
Macedonisch
Godsdienst:
Orthodox
Tijdzone:
UTC +1
Munteenheid:
Denar
Klimaat:
Continentaal
Oppervlakte:
26000 km≤

Ervaringen

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

MacedoniŽ krijgt gemiddeld een 8,1 uit 10 op basis van 66 ervaringen:

8,1 66 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 22 met 66 resultaten

plaats: Skopje, reisperiode: september 2018

overal wordt je bedondert zelfs aan de grens stelen ze geld van je. Appartementen wat was geboekt was prachtig op foto maar zijn aftands en te vies om ook maar 1 nacht te verblijven

 • Algemeen 5
 • Inwoners 5
 • Ligging 5
plaats: Ohrid, reisperiode: augustus 2018

Fantastische vakantie gehad.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
plaats: Ohrid, reisperiode: augustus 2018

Wij zaten buiten Ohrid aan het meer, Ohrid zelf straalt vakantie uit. Sfeer en bezienswaardigheden in 1 plaats. Zeker een aanrader!

 • Algemeen 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van MacedoniŽ

Heraclea Lyncestis
Heraclea Lyncestis

Heraclea Lyncestis was vroeger een Griekse stad gevestigd in Macedonië. Op deze plek komt de geschiedenis tot leven, je vindt hier oude ruïnes en een eeuwen oud amfitheater. Toentertijd was Heraclea een belangrijk stad, hij werd in de vierde eeuw gesticht door Philippus II van Macedonië. De overblijfselen wat hier zijn gevonden, stammen bijna allemaal uit de Romeinse tijd. Het amfitheater is wel nog goed in tact gebleven. In de zomer wordt het vaak gebruikt als openluchttheater. Deboj Bath
Deboj Bath

Deboj Bath is een Turks badhuis. Je kunt hier terecht voor verschillende massages en hamam. Ook bij dit gebouw is het onbekend wanneer het gebouwd werd. Een aantal jaar geleden raakte het badhuis ernstig beschadigd, maar nadat het werd opgeknapt heeft het zijn oude verschijning weer terug. Het heeft een schitterende voorgevel, twee schitterende grote koepels en een aantal kleinere koepels.

De klokkentoren van Bitola
De klokkentoren van Bitola

Wanneer de klokkentoren van Bitola is gebouwd is nooit bekend geworden. De theorieën verschillen, sommige bronnen zeggen rond 1830 en andere zeggen in 1600. De toren is van de Ottomanen, een islamitisch rijk, en is ongeveer 30 meter hoog. Het is een simpele toren met een hele geschiedenis. De klokkentoren bevindt zich in de omgeving van een mooi park en bovenaan de toren bevinden zich vier grote klokken. In 2009 is de toren nog gerestitueerd.Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in MacedoniŽ

Artikelen

Eten en drinken

De Macedonische keuken is te omschrijven als erg uitgebreid en gevarieerd. Er wordt alleen met verse groenten gewerkt, wat een belangrijk onderdeel uitmaakt van de maaltijd. De keuken is een mix van de Mediterrane- Balkan- en Turkse keuken.

Een groot deel van de agrarische sector houdt zich bezig met de wijndruiven teelt, en deze wijnen behoren dan ook tot de top van Europa.

Vervoer

De afstand tussen Amsterdam en Macedonië is ongeveer 1700 km. De vliegduur vanaf Schiphol is ca. 2,5 uur. Macedonië is ook met de auto te bereiken, daarvoor zijn de volgende documenten vereist: – Nederlands Rijbewijs – Kentekenbewijs – APK-keuringsbewijs – Groene Kaart (WA-verzekering) Wanneer er met een aanhanger of caravan gereisd wordt zijn de volgende documenten vereist: – De WA-verzekering moet ook geldig zijn voor de aanhanger of caravan – Eerste aankoopbewijs inclusief BTW vermeld, of identiteits- of registratiebewijs met aanvullingsblad bij kentekenbewijs met op deel 1 het max. trekgewicht vermeld – Inventarisatielijst kostbare bezittingen – Voorzie de auto, caravan, aanhanger e.d. van een NL sticker Let op: een geldig paspoort is ten alle tijde een vereiste, een Europese Identiteitskaart voldoet niet.

Het openbaar vervoer in Macedonië is redelijk ontwikkeld. Er rijden regelmatig bussen van Skopje naar Ohrid en Bitola, de grootste steden van Macedonië. Voor busreizen dienen van tevoren wel altijd zitplaatsen gereserveerd te worden. Het is ook voordelig om gebruik te maken van taxi's. Van tevoren dient er met de taxichauffeur overlegd te worden hoeveel de rit gaat kosten. In Ohrid is zelfs de mogelijkheid om gebruik te maken van taxi bootjes.

Visum

Voor een vakantie in Macedonië dien je te beschikken over een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Er is geen visum nodig.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Macedonië ligt lager dan in Nederland. De munteenheid van Macedonië is de Macedonische Denar (MKD).

Veiligheid

Macedonië is een veilig land om te reizen, de inwoners zijn erg vriendelijk en hebben veel respect voor reizigers en diens eigendommen. Er moet wel opgelet worden voor zakkenrollers en het wordt geadviseerd om demonstraties en opstootjes te vermijden.

Medische informatie

De kwaliteit van de gezondheidzorg in Macedonië is redelijk.

Inentingen zijn niet verplicht, maar de DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A worden geadviseerd. Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het drinken van kraanwater in Macedonië wordt afgeraden.

Bevolking

Macedonië heeft ca. 2,05 miljoen inwoners, en is vrij dunbevolkt. Een aantal bevolkingsgroepen leven samen in Macedonië, waarvan de meerderheid Macedoniërs zijn, maar ook Albanezen, Turken, Roma en Serven. Omdat meer van de helft van de inwoners van Macedonië Orthodox is, worden er veel Orthodoxe feestdagen gehouden. Ook is een groot aantal inwoners Moslim, welke ook nationaal gevierd worden. In Macedonië wordt, net als in andere Oost Europese landen, op 7 januari Orthodox Kerstmis gevierd. De Orthodoxe kerk volgt een andere kalender, namelijk de Juliaanse, waardoor feesten en vieringen 14 dagen later plaatsvinden dan volgens de Westerse kalender. Macedonië bezit een rijk erfgoed in kunst, architectuur, poëzie en muziek.

De taal

Macedonisch is de officiële en meest gesproken taal van Macedonië. Doordat Macedonië voorheen bij Joegoslavië hoorde, spreken de meeste inwoners ook Servisch. Ook de talen Turks, Romani, Albanees, worden lokaal gesproken wat de etnische diversiteit van Macedonië reflecteert.

Flora & Fauna

Macedonië bestaat veelal uit bergachtige streken, en door de ligging is Macedonië in het bezit van een zeer gevarieerde flora en fauna. Er zijn acht beschermde diersoorten te vinden in Macedonië. Ook zijn er drie nationale parken in Macedonië en een aantal natuurreservaten.

Geschiedenis

Eeuwenlang is Macedonië beïnvloedt door andere landen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Macedonië grotendeels bezet door Italië en Bulgarije, en werden de grenzen hersteld zoals ze voor de oorlog waren. Van 1945 tot 1991 maakte Macedonië als één van de zes republieken als “Volksrepubliek Macedonie” deel uit van de Federatieve Volksrepubliek Joegoslavië, welke later “Socialistische Federale Republiek Joegoslavië” (SFRJ) heette. Na het uiteenvallen van Joegoslavië riep Macedonië de onafhankelijkheid uit op 17 september 1991.

Heb je interesse in een reis naar MacedoniŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar MacedoniŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing