Bezienswaardigheden Madagaskar

Pagina 1 van 1 met 7 resultaten

Tortoise Village

Tortoise Village
Tortoise Village
Kaart met locatie Tortoise Village

Tortoise Village is een opvangcentrum en werd opgericht ter bescherming van de landschildpadden die op Madagaskar leven. Er wordt hier ook een kweekprogramma uitgevoerd om een aantal soorten schildpadden tegen uitroeiing te beschermen. Twee daarvan, de spinschildpad en de stralenschildpad, zijn inheemse soorten die alleen op Madagaskar voorkomen en dus tot de meest zeldzame landschildpadden ter wereld behoren.

Nationaal Park Montagne d'Abre

Nationaal Park Montagne d'Abre
Nationaal Park Montagne d'Abre
Kaart met locatie Nationaal Park Montagne d'Abre

In Montagne d'Abre, een nationaal park, kun je prachtige orchideeën ontdekken in allerlei kleuren. Het ligt in het heuvelachtige en groene noorden van Madagaskar. Daarbij is het omgeven met prachtige bomen en planten. Montagne d'Abre is beroemd geworden door haar vele orchideeën, maar er leven ook Lemuren. Dichtbij het park liggen de plaatsjes Toamasina, Mahajanga en Antsenarane. Die zijn ook erg leuk om te bezoeken.

Nationaal Park Masoala

Nationaal Park Masoala
Nationaal Park Masoala
Kaart met locatie Nationaal Park Masoala

National Park Masoala is opgericht in 1997 en ruim 2.400 km² groot. In het park komen een aantal prachtige planten voor, ook leven er veel zoogdieren. De rode vari en de vorkstreepmaki zijn twee van de bijzondere dieren die voorkomen in dit park. Daarnaast komen er 14 soorten vleermuizen voor, deze dieren nestelen zich graag in een van de grotten in het park. Ook komen er in het water rond het park een aantal bijzondere diersoorten voor, zoals de langsnuitdolfijn, de bultrug, de tuimelaar en de zuidkarper. In het park komen ook veel vogels voor. De twee meest bijzondere vogels zijn de Madagaskar-slangenarden en de Madagaskar-grasuil. Er komen ook veel reptielen voor in het park.

Nationaal Park Tsingy de Bemaraha

Nationaal Park Tsingy de Bemaraha
Nationaal Park Tsingy de Bemaraha
Kaart met locatie Nationaal Park Tsingy de Bemaraha

Tsingy de Bemaraha is een natuurreservaat in Madagaskar. Dit fantastische natuurreservaat staat al sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst. In het reservaat kom je het karstlandschap tegen. Dit landschap bestaat compleet uit kalkmassief en is helemaal verscheurt waardoor er verschillende grote pieken ontstaan. In het park leven ook 13 soorten maki's en wel 15 soorten vleermuizen.

Fianarantsoa

Fianarantsoa
Fianarantsoa
Kaart met locatie Fianarantsoa

Uit de stad Fianarantsoa komt de grootste wijnproductie van heel Madagaskar. Er worden hier rode en witte wijnen gemaakt. Fianarantsoa ligt ten zuiden van de hoofdstad van Madagaskar. De stad ligt op het winderige hoogland van de voet van de berg de Kianjasao. De berg is 1.374 meter hoog en als je van lekkere wijn houdt moet je zeker naar Fianarantsoa komen. De stad is daarnaast een belangrijk centrum voor rijst en kunstnijverheid. Ook is het de thuisbasis voor een aantal van de oudste protestantse en lutherse kerken op het eiland.

Antsirabe

Antsirabe
Antsirabe

Antsirabe is een mooie en koloniale stad en was vroeger een luxe kuuroord met thermische bronnen en baden. Het stadje ligt op 1.500 meter hoogte en blijkt de koudste stad van Madagaskar te zijn. Daarom is dit een perfecte omgeving om te fietsen en te wandelen. Ook zie je in Antsirabe overal de 'pousse-pousse'. Dit is een looptaxi, die vroeger is meegenomen door de Chinezen naar Madagaskar. Ook staat Antsirabe bekend om haar (half)edelstenen. Op verschillende plekken in de stad kun je het slijpen van de stenen bewonderen en ze ntuurlijk ook kopen.

Winkelen in Madagakar

Winkelen in Madagakar
Winkelen in Madagakar

In Madagaskar kun je vele leuke souvenirs kopen. Erg bekend zijn de mooie houtsnijwerken die in de dorpen rondom Ambositra gemaakt worden. Verder zijn op heel het eiland vele leuke en bijzondere gebruiksvoorwerpen en speelgoed van blik te koop. Ook hebben ze voor de muziekliefhebbers diverse muziekinstrumenten als fluiten, bamboeharpen en trommels. Op het strand verkopen ze mooie schelpen, koop deze echter niet. Ze zijn beschermd en mogen dan ook niet mee naar Nederland genomen worden. Verder zijn er natuurlijk ook gewone supermarkten en winkels. Hier gelden, in vergelijking tot met de markten, gewoon vaste prijzen.

De grote winkels en supermarkten zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur. Vaak rusten ze tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

  • 1