Bezienswaardigheden Malawi

Pagina 1 van 2 met 19 resultaten

Lake Malawi Museum

Het Lake Malawi Museum in Mangochi werd opgezet in een clubhuis door de overheid van Malawi in 1971. In 1976 werd het overgedragen aan het Museum Trustees. De voorwerpen die hier tentoongesteld worden laten vooral de levenswijze en de omgeving van het Malawimeer zien. Verder zijn er etnische, milieu- en historische tentoonstellingen te zien.

Mzuzu Regional Museum

Mzuzu Regional Museum bevindt zich in gehuurde lokalen die van de heer Chenda Mkwandawire waren. Het museum ligt in de stad Mzuzu. In 1985 begon de opzet van het museum. Met een financiële steun van de Canadese Hoge Commissie werd het Mzuzu Regional Museum in 1990 opgericht. De tentoonstellingen zijn gebasseerd op Noord-Malawi; het land en de mensen. Momenteel is het museum gevestigd in het MPICO gebouw.

Liwonde National Park

Liwonde National Park
Liwonde National Park
Kaart met locatie Liwonde National Park

In het Liwonde National Park kun je de Big Five zien; de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en het luipaard. Safaritoeristen zijn in Malawi nog aardig zeldzaam maar er zijn wel veel wilde dieren te bekennen. Dit park is dan ook het nationale park met de meeste wilde dieren. Het natuurgebied heeft een oppervlakte van 550 km². Door Liwonde National Park vaar je in je handgemaakte kano over het water en ondertussen bezichtig je de tientallen beesten.

Nyika National Park

Nyika National Park
Nyika National Park
Kaart met locatie Nyika National Park

In het noorden van Malawi ligt het oudste en grootste park van het land, het Nyika National Park. Hier kun je goed wandelen, maar ook mountainbiken. Het is hier erg rustig met een koele lucht. De Nyika platea ligt namelijk ruim 1.800 meter hoog. Met een oppervlakte van 3.000 km² is het tussen november en april prima vol te houden, terwijl in de rest van het land de lucht de Afrikaanse grond verschroeit. Met de mountainbike kun over de onverharde en heuvelachtige wegen een mooie tocht maken.

Kasungu National Park

Kasungu National Park
Kasungu National Park
Kaart met locatie Kasungu National Park

Kasungu National Park ligt in het westen van Kasungu, 175 kilometer ten noorden van Lilongwe. Het is opgericht in 1970 en met zijn 2.316 km² oppervlakte na Nyika National Park het grootste park in Malawi. De flora bestaat voornamelijk uit Miombo bos, wat plaatselijk bekend staat als Dambos. Door het park stromen rivieren, wat belangrijke plekken voor de hippo's (nijlpaarden) uit het park zijn. Verder staat het park bekend om zijn hoeveelheid olifanten. Andere dieren die je in dit park tegen kunt komen zijn onder andere zebra's, buffels en hyena's.

Lake Malawi National Park

Lake Malawi National Park
Lake Malawi National Park
Kaart met locatie Lake Malawi National Park

Het Lake Malawi National Park is een nationaal park wat aan het zuidelijke eind van het Malawimeer ligt. Het is het enige nationale park in het land dat werd ontworpen om vissen en andere onderwaterdieren te beschermen. Het park heeft een redelijke hoeveelheid grond tot zijn beschikking, inclusief enkele kleine eilandjes in het meer. In het park vind je vooral veel bavianen. Ook een grote baobab-boom die ouder is dan 800 jaar zie je hier. Verder vind je er het graf van de 5 missionarissen.

Malawimeer

Malawimeer
Malawimeer
Kaart met locatie Malawimeer

Een van de grootste en mooiste meren ter wereld is het Malawimeer, ook wel Lake Nyassa genoemd. Je kunt met een boot langzaam afzakken van het noorden naar het zuiden, wat meer toeristisch is. Dit kan natuurlijk ook andersom. Tegenwoordig varen er niet meer elke dag boten van het noorden van Malawi, Chilumba, richting Monkey Bay. Ook is het geen rechtstreekse boottocht en zul je een paar keer moeten overstappen. Het wordt aangeraden om er een meerdaagse boottocht van te maken. Tijdens de tocht is er veel te zien langs de oevers en op het water van het meer.

Cape Maclear

Cape Maclear
Cape Maclear
Kaart met locatie Cape Maclear

Cape Maclear is een vissersdorpje bij het Malawimeer. Het heeft een weg die naar het centrum leidt, hier zijn een aantal hostels, duikwinkels en groente- en fruitverkopers langs de weg te vinden. Het levenstempo is hier zeer traag, mensen leven hier rustig en ontspannen en kennen geen haast. Er wonen ongeveer 10.000 personen en de vissersmannen wonen in het centrum van het dorpje. Cape Maclear is erg geliefd bij toeristen. In de omgeving bevindt zich natuurreservaat Cape McClear.

Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve
Nkhotakota Wildlife Reserve
Kaart met locatie Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve is Malawi's grootste wildreservaat en heeft een grootte van 1.802 km². Het ligt op 115 kilometer afstand van de hoofdstad. Het reservaat werd opgericht in 1954. Er is een groot gebied met wilde dieren en 3 grote rivieren: de Dwanga, de Bua en de Kaombe. Bossen kom je er het meeste tegen. De beesten die hier te zien zijn, zijn onder andere olifanten, elanden, buffels, hippo's, zebra's en bavianen.

Central Market (Lilongwe)

Central Market
Central Market
Kaart met locatie Central Market

Central Market Lilongwe wordt ook wel Lilongwe Food Market genoemd en ligt op Malangala Rd. In het oude stadje Lilongwe is het op het moment van de markt dan ook erg druk. Vroeg in de ochtend worden de gevangen vissen uit het Malawimeer naar de markt gebracht voor de verkoop. Naast de vissen wordt er op de Central Market veel ander Afrikaans eten te koop aangeboden.

  • 1
  • 2
  • Volgende