Bezienswaardigheden MaleisiŽ

Pagina 1 van 4 met 38 resultaten

Nationaal Park Gunung

Nationaal Park Gunung
Nationaal Park Gunung
Kaart met locatie Nationaal Park Gunung

Nationaal Park Gunung staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst. Het park is 52.865 ha groot en bevat drie bergen. In het park vind je veel bekende grotten, zoals de Deer Cave, Clearwater Cave en de Tiger's Cave. In veel van deze grotten leven vleermuizen. Het is een prachtig gezicht om deze dieren uit te zien vliegen. De grootste grot in dit park is de Sarawak Chamber van 600 m.

Winkelen in MaleisiŽ

Winkelen in MaleisiŽ
Winkelen in MaleisiŽ

Met name Kuala Lumpur heeft als hoofdstad vele grote winkelcentra. Het is even wennen om in deze winkelcentra te shoppen in vergelijking met de avondmarkten. Ook is er een wereld van verschil tussen deze winkelcentra en die van Nederland. Er is werkelijk van alles te koop, van de goedkoopste prularia tot de duurste merken. Een echte walhalla voor de shopaholics dus.

Ook op het eiland Penang zul je vele winkelcentra aantreffen waarvan de meesten erg luxe zijn. Deze winkelcentra worden veel bezocht door toeristen maar ook de lokale inwoners zijn niet vies van een dagje shoppen. De meeste winkelcentra liggen in en rondom de stad Georgetown, dat de hoofdstad is van het eiland. Een bezoek aan de Chinatown van Georgetown en de levendige avondmarkten is een echte must.

Nationale Kunstgalerij van MaleisiŽ (Kuala Lumpur)

Nationale Kunstgalerij van MaleisiŽ
Nationale Kunstgalerij van MaleisiŽ
Kaart met locatie Nationale Kunstgalerij van MaleisiŽ

Aan de grote straat Jalan Hishamuddin in Kuala Lumpur ligt de Nationale Kunstgalerij van Maleisië. De kunstgalerij is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In de galerij worden verschillende stijlsoorten tentoongesteld van Maleisische kunstenaars. Er is tevens een tentoonstelling geopend waarbij werken van internationale en nationale beeldende kunstenaars.

Nationaal Planetarium (Kuala Lumpur)

Nationaal Planetarium
Nationaal Planetarium
Kaart met locatie Nationaal Planetarium

Het Nationaal Planetarium in Kuala Lumpur is zeker een bezoekje waard. In het planetarium vind je een interessante tentoonstelling over het zonnestelsel. Ook zijn er een aantal wisselende tentoonstellingen te vinden. Het planetarium is gevestigd op de top van een heuvel in de Lake Gardens. De bouw van het planetarium begon in 1990 en was in 1993 voltooid. De officiële opening volgde op 7 februari 1994.

Taman Tasik Perdana (Kuala Lumpur)

Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Kaart met locatie Taman Tasik Perdana

Taman Tasik Perdana is de lokale naam van het park dat zich dichtbij de binnenstad van Kuala Lumpur bevindt. Officieel heet het Taman Negara Nationaal Park. Het park dateert uit het jaar 1880 en wordt gezien als het groene hart van Maleisië. Het park is zo groot dat het zich uitstrekt over 3 provincies. Doordat de provincies allemaal een eigen wetgeving hebben over de omgang met het park, zorgt dit nog wel eens voor wat problemen. In het park komen veel mooie diersoorten voor. De spinnen zijn in het park ook goed vertegenwoordigd, ga dus nooit zomaar tegen een boom aan staan. Verder komen er een aantal prachtige bloemen en planten voor in het park. Je kunt diverse wandeltochten maken, van een paar uur tot meerdaagse trektochten. Het wordt wel aangeraden om een gids mee te nemen omdat het park zo groot is.

Kuala Lumpur Aquaria (Kuala Lumpur)

Kuala Lumpur Aquaria
Kuala Lumpur Aquaria
Kaart met locatie Kuala Lumpur Aquaria

Breng een bezoekje aan Kuala Lumpur Aquaria en laat je verbazen door de mysteriën van de oceaan. Het Kuala Lumpur Aquaria is ook een belangrijk educatief centrum, de kans is dus erg groot dat je een klas met kinderen tegenkomt. In het centrum kun je vissen, haaien, inktvissen en nog veel meer dieren bekijken die in de oceaan leven.

Central Market Kuala Lumpur (Kuala Lumpur)

Central Market Kuala Lumpur
Central Market Kuala Lumpur
Kaart met locatie Central Market Kuala Lumpur

Central Market in Kuala Lumpur is zeker het bezoeken waard. Vroeger was het een markt waar voornamelijk vis, vlees en groenten werden verkocht. Tegenwoordig is dit anders, nu worden er vooral ambachtelijke producten uit de Filipijnen, Indonesië en Thailand verkocht. Er zijn 130 winkels, 140 marktkramen en 30 eethuisjes te vinden op de markt. Er is ook een gedeelte wat als openluchttheater wordt gebruikt voor voorstellingen.

Chinatown Kuala Lumpur (Kuala Lumpur)

Chinatown Kuala Lumpur
Chinatown Kuala Lumpur
Kaart met locatie Chinatown Kuala Lumpur

Zelfs in Kuala Lumpur is er een Chinatown. Het is er meestal een drukte vanjewelste en het laat zien hoe belangrijk Chinezen zijn in Maleisië. Je kunt hier echt van alles kopen, zoals gedroogde eend of traditionele geneesmiddelen. Tegen de avond wordt de markt gesloten voor al het verkeer. Dan worden er kleding, elektronica en nog vele andere spullen verkocht. Deze markt is zeer geschikt voor mensen die het echte Maleisië willen ervaren.

Sepang International Circuit (Kuala Lumpur)

Sepang International Circuit
Sepang International Circuit
Kaart met locatie Sepang International Circuit

In Maleisië zijn ze gek van autoracen. Op ongeveer 3,5 km afstand van de luchthaven van Kuala Lumpur ligt Sepang International Circuit. Dit werd gebouwd met asfalt dat was overgebleven na de bouw van het vliegveld. De baan is 5,54 km lang en 16 m breed, veel rijders vinden het een indrukwekkende baan. Langs de baan staan grote tribunes zodat je alles goed kunt zien.

Fort Cornwallis (George Town)

Fort Cornwallis
Fort Cornwallis
Kaart met locatie Fort Cornwallis

Het Fort Cornwallis is gebouwd in de 18e eeuw door de ‘Britisch East India Company’. De naam is afkomstig van de gouveneur en generaal van Bengal in India, Charles Cornwallis. Fort Cornwallis is het grootste fort in Maleisië. Ondanks dat er een aantal kanonnen staan, is het fort nooit gebruikt in een strijd. Daarnaast heeft het fort nog een kapel, waar trouwerijen plaatsvinden en een vuurtoren ‘Fort Point Lighthouse’ van 21 meter hoog. Deze vuurtoren is de op twee na grootste van Maleisië.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende