Bezienswaardigheden Marokko

Een vakantie naar Marokko is natuurlijk niet voltooid zonder dat diverse bezienswaardigheden van het land bezocht zijn. Het Noord-Afrikaanse land is een erg geliefde bestemming onder toeristen, mede dankzij de indrukwekkende cultuur, het natuurschoon en de Koningssteden. In het onderstaande overzicht geven wij je een voorproefje van de mooiste bezienswaardigheden van Marokko. Denk hierbij aan de koningsstad Marrakech, maar ook het strand van Agadir en de diverse Kasbah's van het land.

Bezienswaardigheid in Marokko: Kasbah Ait Benhaddou
Bezienswaardigheid in Marokko: Kasbah Ait Benhaddou

Pagina 1 van 4 met 35 resultaten

Toubkal National Park

Toubkal National Park
Toubkal National Park
Kaart met locatie Toubkal National Park

Toubkal National Park is een nationaal park in de bergen van Marokko. Het park is ongeveer 380 km² groot en zeker de moeite waard om te bezoeken. De hoogste berg in het park is de Jbel Toubkal met een hoogte van 4.167 m. In het park komen ook veel verschillende diersoorten voor. Je kunt er goed wandelen en het is er niet zo druk. Toubkal is een prachtig stukje groen in het warme Marokko. In het park kun je heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur.

Winkelen in Marokko

Winkelen in Marokko
Winkelen in Marokko

Winkelen in Marokko staat vooral in het teken van leer. Op de markten of in de souks zijn deze producten echter vaak van mindere kwaliteit. Souvenirs als tapijten, zilver, zeep, slippers, lampen en kruiden zijn hier wel in overvloed te vinden. Op de markten wordt het aangeraden af te dingen, ze willen je namelijk dingen verkopen voor vaak absurd hoge prijzen. In de Villes Nouvelles vind je wat modernere winkels met ook internationale merken. In Casablanca ligt de Morocca Mall, dit is de allergrootste shoppingmall in Noord-Afrika.

Kasbah Agadir (Agadir)

Kasbah Agadir
Kasbah Agadir
Kaart met locatie Kasbah Agadir

In 1540 werd er een citadel gebouwd door Mohammed Cheikh. Hij wilde de stad beschermen tegen de Portugezen. Sultan Moulay Abdallah liet in 1752 de enorme kasba herbouwen en militair versterken. Van de eens zo machtige kasbah in Agadir (Agadir Oufella) is helaas haast niets meer over. Tegenwoordig kan je hier nog de ommuring en de toegangspoort zien. Vanaf de kasbah kan je wel nog steeds genieten van een schitterende panoramisch uitzicht over de stad.

Loubnan Moskee (Agadir)

Midden in de stad Agadir staat de Loubnan Moskee. De witte minaret van deze moskee is een belangrijk herkenningspunt. Rondom de Loubnan Moskee bevinden zich verschillende restaurants, terrasjes, winkels en tevens een winkelcentrum.

Strand van Agadir (Agadir)

Strand van Agadir
Strand van Agadir
Kaart met locatie Strand van Agadir

De topattractie van Agadir is toch wel het strand van bijna 10 kilometer lang. De zon schijnt zo'n 300 dagen per jaar zodat je eigenlijk altijd zeker bent van een vakantie vol zon! Op het fijne goudgele zand kun je heerlijk genieten van de warmte en de zon. Ook het water is zeer aangenaam van temperatuur. In de prachtige baai kom je echt heerlijk tot rust.

Souss-Massa River National Park (Agadir)

Souss-Massa River National Park
Souss-Massa River National Park
Kaart met locatie Souss-Massa River National Park

Souss-Massa River National Park is echt prachtig. Het is het belangrijkste vogelreservaat in heel Marokko. De graslanden, drassige gebieden, uitgestrekte stranden en de steppe trekken namelijk honderden verschillende soorten vogels aan. Vogelliefhebbers kunnen hier genieten van een prachtig vogelzang in de mooie natuur van Marokko. Als laatst is de waterval van Immouzer populair bij toeristen. Er stroomt echter alleen water vanaf in de winter, desondanks is het plaatsje Immouzer ook meer dan de moeite waard. De berberfamilies laten je graag hun eeuwenoude tradities en gewoonten zien.

Paradise Valley (Agadir)

Paradise Valley is een gigantische kloof in een vallei gelegen nabij Agadir. Door de vallei stroomt een rivier waar oleanders en palmen volop groeien aan de oevers. Deze vallei zou volgens de verhalen een helende werking hebben. In de jaren zestig was het een beroemd hippie-verzamelpunt.

Museum of Marrakesh (Marrakech)

Museum of Marrakesh
Museum of Marrakesh
Kaart met locatie Museum of Marrakesh

Het Museum of Marrakesh (Dar Si Said Museum) is echt een bezoekje waard. Het museum is gevestigd in een oud paleis wat er prachtig uitziet. Het gebouw alleen al is een bezoek waard. In het museum vind je veel Marokkaanse kunst en andere prachtige voorwerpen. Ook vind je er veel Berber kunst. Als je wat meer wilt leren over Marokkaanse kunst dan is dit museum een aanrader.

Maison Tiskiwin (Marrakech)

In Marrakech vind je het Maison Tiskiwin. Dit is een fantastisch museum gevestigd in een huis uit begin 20e eeuw. Bert Flint is de eigenaar van het museum, hij is een Nederlander die al sinds 1957 in Marrakech woont. Hij haalde vele prachtige werken naar het museum van verschillende Marokkaanse handwerkers. Hij heeft onder andere de verschillende technieken en materialen van de handwerkers samengebracht. Je kunt er onder andere juwelen, manden, textiel en berberdeuren bezichtigen.

Djeema-el-Fna plein (Marrakech)

Djeema-el-Fna plein
Djeema-el-Fna plein
Kaart met locatie Djeema-el-Fna plein

In Marrakech vindt je het Djeema-El-Fna plein. Dit plein staat bekend om de activiteiten en toneelstukjes die er zijn. Het is naast het belangrijkste en bekendste marktplein, ook het grootste marktplein van Afrika. Het is een echte publiekstrekker door de altijd aanwezige bedrijvigheid. Overdag is er markt, 's avonds zijn er verschillende straatartiesten als muzikanten, slangenbezweerders en acrobaten die het volk amuseren. Rondom het plein zijn talloze gezellige restaurants en cafeetjes te vinden.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende