Bezienswaardigheden Mexico

Pagina 1 van 8 met 79 resultaten

Antropologiemuseum van Xalapa

Het Antropologiemuseum van Xalapa, de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Veracruz, bevindt zich in een park buiten het stadscentrum. Het bestaat uit zes zalen en drie patio's. Het museum geeft een overzicht van de precolumbiaanse geschiedenis van Veracruz. Het museum werd geopend in 1940 en wordt sindsdien gezien als het beste antropologisch museum van Mexico.

Nationaal Park Volcán Nevado de Colima

Nationaal Park Volcán Nevado de Colima
Nationaal Park Volcán Nevado de Colima
Kaart met locatie Nationaal Park Volcán Nevado de Colima

Nationaal Park Volcán Nevado de Colima is een fantastisch park en ook zeker de moeite waard. In het park liggen twee grote vulkanen, de Nevado de Colima en Volcán de Colima. De Nevado de Colima is 4.330 m hoog maar is niet meer actief. De Volcán de Colima is 3.830 m hoog en is nog wel actief. Regelmatig worden er mensen geëvacueerd vanwege eruptie gevaar.

Voetbal in Mexico

Voetbal in Mexico
Voetbal in Mexico

Voetbal is echt volkssport nummer 1 in Mexico, de inwoners zijn er helemaal gek van. Vaak worden er op straat wedstrijdjes gehouden waarbij iedereen mee mag doen. De meeste Mexicanen zijn erg gedreven in het voetballen, er wordt echt gespeeld om te winnen. De grootste stadions bevinden zich in Mexico-stad (Estadio Azteca en Estadio Olímpico Universitario) en in Guadalajara (Estadio Jalisco).

Calakmul

De ruïnes van de Mayastad Calakmul zijn zeker een bezoek waard. Deze oude stad was ooit een van de grootste nederzettingen van de Maya's en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Omdat deze ruïnes erg geïsoleerd liggen komen er niet veel toeristen zoals bij Chichén Itzá wel het geval is.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende