Bezienswaardigheden Mexico

Pagina 1 van 8 met 79 resultaten

Antropologiemuseum van Xalapa

Het Antropologiemuseum van Xalapa, de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Veracruz, bevindt zich in een park buiten het stadscentrum. Het bestaat uit zes zalen en drie patio's. Het museum geeft een overzicht van de precolumbiaanse geschiedenis van Veracruz. Het museum werd geopend in 1940 en wordt sindsdien gezien als het beste antropologisch museum van Mexico.

Nationaal Park Volcán Nevado de Colima

Nationaal Park Volcán Nevado de Colima
Nationaal Park Volcán Nevado de Colima
Kaart met locatie Nationaal Park Volcán Nevado de Colima

Nationaal Park Volcán Nevado de Colima is een fantastisch park en ook zeker de moeite waard. In het park liggen twee grote vulkanen, de Nevado de Colima en Volcán de Colima. De Nevado de Colima is 4.330 m hoog maar is niet meer actief. De Volcán de Colima is 3.830 m hoog en is nog wel actief. Regelmatig worden er mensen geëvacueerd vanwege eruptie gevaar.

Voetbal in Mexico

Voetbal in Mexico
Voetbal in Mexico

Voetbal is echt volkssport nummer 1 in Mexico, de inwoners zijn er helemaal gek van. Vaak worden er op straat wedstrijdjes gehouden waarbij iedereen mee mag doen. De meeste Mexicanen zijn erg gedreven in het voetballen, er wordt echt gespeeld om te winnen. De grootste stadions bevinden zich in Mexico-stad (Estadio Azteca en Estadio Olímpico Universitario) en in Guadalajara (Estadio Jalisco).

Calakmul

De ruïnes van de Mayastad Calakmul zijn zeker een bezoek waard. Deze oude stad was ooit een van de grootste nederzettingen van de Maya's en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Omdat deze ruïnes erg geïsoleerd liggen komen er niet veel toeristen zoals bij Chichén Itzá wel het geval is.

Chapultepec Park (Mexico-stad)

Chapultepec Park
Chapultepec Park
Kaart met locatie Chapultepec Park

Chapultepec Park is een groot park in de hoofdstad Mexico-stad waar je de hele dag rond kunt lopen. Er wordt zelfd beweerd dat dit het grootste stadspark ter wereld is. In het park bevindt zich een kasteel waar informatie wordt gegeven over de keizers en dictators die over Mexico hebben geheerst. Ook zijn er verschillende wandelroutes in het park en in de directe omgeving staat het Nationaal Museum voor Antropologie. De meest populaire attractie van het park is de dierentuin, die al sinds 1400 bestaat.

La Lagunilla Market (Mexico-stad)

La Lagunilla Market
La Lagunilla Market
Kaart met locatie La Lagunilla Market

La Lagunilla Market in Mexico-stad is een druk bezochte markt waar het altijd gezellig is. Er zijn drie delen op de markt; een voor kleding, een voor meubels en een voor levensmiddelen. Op zondag is het aantal straatverkopers het grootst en op deze dag worden er veel tweedehands producten verkocht. Pas wel op, aangezien het er erg druk is zijn toeristen een makkelijk doelwit voor criminelen. Breng dan ook geen camera, sieraden of veel contant geld mee naar de markt.

Torre Latino (Mexico-stad)

Torre Latino in de hoofdstad Mexico-stad is een geweldige plek als je geen hoogtevrees hebt. De toren is ongeveer 70 verdiepingen hoog en open voor bezoekers. Je hebt er een geweldig uitzicht over Mexico-stad omdat je bijna 360°C rond kunt kijken.

Catedral Metropolitana (Mexico-stad)

Catedral Metropolitana in Mexico-stad is de oudste en grootste kathedraal van Latijns-Amerika. Het bevindt zich op het belangrijkste plein van de stad, het Zócalo. Het is een imposant bouwwerk. De voltooiing duurde ongeveer 250 jaar, daardoor zie je diverse architectonische stijlen terugkomen in het gebouw. De Spaanse architect Claudio de Arciniega heeft de kathedraal ontworpen en werd geïnspireerd door de gotische kathedralen in Spanje. Bijzonder zijn de twee klokkentorens die in totaal 25 klokken bevatten.

Palacio Municipal (San José del Cabo)

Het statige Palacio Municipal is zeker een bezoekje waard. Alleen van de buitenkant ziet het er al prachtig uit. Het is ooit gebouwd in 1831 met neoklassieke elementen en dit is vooral te zien in de speciale gevel aan de voorkant. Het was in die tijd de huisvesting van Cinsejo Municipal (de gemeenteraad). Het heeft een verhoogde toren met een smeedijzeren balkon en een openbare klok. Ook vind je in het gebouw diverse muurschilderingen met afbeeldingen van hoe de stad er in het verleden uitzag.

Sportvissen (San José del Cabo)

Sportvissen
Sportvissen
Kaart met locatie Sportvissen

San José del Cabo is een zeer populaire bestemming voor de sportvisser. Sportvissers van over heel de wereld komen hierheen om hun favorieten te vangen. Zo vind je er onder andere de Dorade, de Gele-vintonijn en de Marlijn. Ook heeft de stad zijn eigen pangavloot gelegen in La Playita. Populaire visgebieden als Playa de San José Marina liggen ook in de buurt. Dit is het best bewaarde geheim van de stad. Het is namelijk een van de rijkste visgronden van Mexico. De vissers zijn in dit gebied dan ook zeer ervaren. Hun dagelijkse vangst-ratio is een van de beste van Mexico.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende