Bezienswaardigheden Mexico

Pagina 2 van 8 met 79 resultaten

El Popo (Tijuana)

El Popo
El Popo

In Tijuana kun je goed winkelen en stappen in typische winkeltjes en cafeetjes. Je kunt bijvoorbeeld naar El Popo. Dit is een kleurrijke markt, waar je kaas, snoep, houten lepels, keukenwaar en groenten kunt kopen. Ook voor kaarsen, zeep, kaneel, fruit etc. kun je op deze markt terecht. Voordat je terug naar huis gaat kun je op deze markt leuke souvenirs kopen bij de typisch Mexicaanse kraampjes.

Sea World (Tijuana)

Sea World
Sea World

Tijdens een uitstapje naar San Diego kun je naar het zee-aquarium Sea World en/of de San Diego Zoo, de dierentuin. Seaworld is een indrukwekkende dierentuin, die zowel aan als in de zee zit. Hier kun je een van de vele shows met zeedieren bekijken, die vaak tot de verbeelding spreken. Bezoek de show met zeeleeuwen, met dolfijnen of met orka's, of bekijk de haaien, schildpadden, flamingo's, ijsberen, vissen en andere dieren.

De dodensprong van de Quebrada (Acapulco)

De dodensprong van de Quebrada
De dodensprong van de Quebrada

De dodensprong van de Quebrada is een bekend fenomeen in Acapulco. Jongens uit de streek springen van de huizenhoge rots, dit wordt ook wel een klifduik genoemd. Tijdens de vrije val krijgen ze een enorme versnelling, in slechts twee seconden gaan ze van 0 naar 100 km/h. Wanneer je landt in het water rem je binnen drie meter weer af. De uitdaging zit in de beheersing. Ze springen op vastgestelde tijden.

Fuerte de San Diego (Acapulco)

Fuerte de San Diego staat op een heuvel en kijkt uit over de haven van Acapulca. Het fort is origineel gebouwd in 1616 en herbouwd tot zijn huidige vorm in 1776. Op dit moment is Fuerte de San Diego een museum dat de belangrijkste historische voorwerpen laat zien uit Acapulco en dan vooral uit de tijd dat de stad werd gesticht. Het fort is van dinsdag tot en met zondag geopend van tien tot zes.

Papagayo Park (Acapulco)

Papagayo Park is populair onder de Mexicaanse families. Er zijn ontzettend veel attracties, waar vooral kinderen veel plezier aan kunnen beleven. Zo ligt er een meer in het park waar je op kunt roeien, is er een trein speciaal voor kinderen en kun je bijkomen in het restaurant. Ook een dierentuin ontbreekt niet in Papagayo Park en mocht je wat sportiever zijn aangelegd, dan is het park ook de perfecte locatie om een rondje te joggen.

Campo de Golf Ixtapa (Ixtapa)

Campo de Golf Ixtapa
Campo de Golf Ixtapa

In Ixtapa zijn mooie golfbanen te vinden, die zeer populair zijn onder de toeristen. De eerste golfbaan is Campo de Golf Ixtapa. Het is een van de beste golfbanen in Mexico en heeft 18 holes. Dit zorgt ervoor dat het een zeer divers assortiment aan banen heeft en er genoeg uitdagingen zijn. Dit varieert van golfen door de lagunes tot aan beboste heuveltoppen. Ook is er een groot clubhuis met een zwembad, restaurant, bar en vijf verlichte tennisbanen aanwezig.

Marina Ixtapa Golf Club (Ixtapa)

Marina Ixtapa Golf Club
Marina Ixtapa Golf Club

De tweede golfbaan van Ixtapa is Marina Ixtapa Golf Club. Dit is de nieuwste baan in Ixtapa en heeft wederom 18 holes. Ook dit wordt gezien als een van de beste banen in Mexico. Het park heeft een aantal zoutwaterinhammen waar je leuk op kunt varen en dit zorgt ook voor water in het spel, op 13 van de 18 holes. Dit ziet er prachtig uit! Ook deze golfclub heeft een clubhuis met twee tennisbanen, een restaurant, bar en een zwembad.

Isla Ixtapa (Ixtapa)

Isla Ixtapa
Isla Ixtapa

In de buurt van Ixtapa ligt het eiland Isla Ixtapa, wat toegankelijk is per watertaxi. Hierbij maak je een rondvaart en vertrekt vanaf Playa Linda. Het eilandje staat vol met restaurants en ook komen er erg veel watersporters op af, maar toch is het zeker aan te raden als je van snorkelen houdt. Als je geluk hebt zie je op het eiland een van de kleine herten die op het eiland leven.

De kathedraal van Morelia (Morelia)

De kathedraal van Morelia
De kathedraal van Morelia

De kathedraal van Morelia is naar zeggen de op 2 na grootste van Latijns-Amerika. De bouw van de kerk begon in 1660, maar werd pas voltooid in 1744, 84 jaar later. De kerk is te herkennen aan de roze kleur en het interieur aan de barokke en neoclassicistische decoratie. De kathedraal is de enige in Mexico die niet georiënteerd is naar het oosten, maar naar het noorden.


Geboortehuis José María Morelos (Morelia)

Het geboortehuis van José María Morelos is nog steeds te bezichtigen. Naar deze onafhankelijkheidsstrijder is de stad vernoemd. Hij was een van de leiders tijdens de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Op zijn 33e werd hij een priester, waarna hij zich in 1810 aansloot bij de rebellen van Miguel Hidalgo. Nadat deze leider werd gedood nam Morelos zijn taken over; en met succes. In 1812 nam hij Oaxaca in en daarop volgde Acapulco.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende