Bezienswaardigheden Micronesia

Rota Cave Museum

Op Northern Mariana Islands bevindt zich een grot die bijna 10 miljoen jaar oud is, binnen in de grot bevindt zich het Rota Cave Museum. De ingang van het museum vind je aan de achterkant van de grot, maar je moet eerst 250 meter de grot inlopen. De 250 meter naar de ingang toe is al een beleving op zich, hier staan verschillende artefacten en beelden van onder andere de Spaanse inbraak en de Tweede Wereldoorlog. In het museum word je als bezoeker wijs gemaakt in de geschiedenis van de Rota's. De eigenaren van het museum lopen geregeld zelf rond in het museum om je te vertellen over de prachtige collectie.

CNMI Museum

In Saipan ligt bij Sugar King Park het CNMI Museum. Hier kunnen bezoekers de bijzondere en historische artefacten uit het verleden zien. De stukken komen uit de tijd van Chamorro, het Spaanse tijdperk en de Tweede Wereldoorlog. Wanneer je wat wilt leren over de geschiedenis van Saipan moet je het museum zeker een keer bezocht hebben. Het pand waarin het museum gevestigd is was ooit een Japans Ziekenhuis.

Utwa-Walung Marine Park

Het Utwa-Walung Marine Park ligt in Walung en Utwa en is een beschermd gebied. Het park is opgericht door de lokale ecoloog Madison Nena. Zij heeft voor het park verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder in 1999 de Seacology prijs. Het park zelf heeft prachtige ongerepte bossen en harde koralen. Het hoofdkantoor en de ingang van het park bevindt zich dicht bij de plek waar piraat Hayes zijn schip is gezonken.

Bird Island

In Saipan bevindt zich het Bird Island, waar schitterende natuur gecombineerd wordt met geschiedenis in Banadero Cave, waar allerlei restanten uit de Tweede Wereldoorlog gestationeerd zijn. Ook ligt in Saipan het American Memorial park, een populaire picknickspot en Mount Tapochau, het hoogste punt van Saipan.

American Memorial Park

In Garapan richten de bewoners zich vooral op de Japanse toeristen. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er namelijk verschillende Japanners wonen waardoor er nu overal karaokebars en sushi winkels te vinden zijn. Ook veel Japanse filmploegen komen naar de stad om hier opnames te maken voor tv-commercials. Wanneer je even wilt ontsnappen aan al dit Japans 'geweld' kun je naar het American Memorial Park. Iets ten noorden van het strand van Garapan ligt het park waar verschillende gedenktekens te vinden zijn voor de Amerikanen die stierven tijdens de invasies van Saipan Tinian door de Amerikanen.

Mount Tapochau

Het hoogste punt van het eiland Saipan is Mount Tapochau. Je vindt de berg in het midden van het eiland waardoor je bovenop de berg 360 graden uitzicht hebt over het hele eiland. De berg is bijna 475 meter hoog en is bedekt met mangaan erts, koraal kalksteen, fosfaat en zwavel. De top van de berg is een kalksteen formatie. In de Tweede Wereldoorlog was de berg van groot belang doordat hij boven alles uitstak.

Weno

Weno is niet alleen de naam van een stad in Micronesia, maar ook de naam van een gemeente en een eiland. De stad is de hoofdstad van de deelstaat Chuuk en de grootste stad van Micronesia. Toch is de stad niet de hoofdstad van het land, dat is namelijk Palikir op het eiland Pohnpei. Het hoogste punt van de stad ligt op 370 meter boven de zeespiegel en de stad is meer dan 18 km² groot.

Nan Madol

Voor de oostkust van het eiland Pohnpei ligt de verwoeste stad Nan Madol. Tot het jaar 1500 was de stad de hoofdstad van Micronesia, later is dat Palikir geworden. De stad bestaat uit allerlei kleine en kunstmatige eilandjes die met elkaar verbonden zijn door een netwerk van kanalen. Het centrum van de stad wordt ommuurd en bestaat ook uit een aantal kleine eilandjes, wel kun je in het centrum van eiland naar eiland lopen als het eb is.

Winkelen in Micronesia

Het winkelen in Micronesia is anders dan wij westerlingen gewend zijn. Er zijn erg veel winkeltjes, stalletjes en ambachtelijke winkels waar schitterende souvenirs te verkrijgen zijn. Het winkelen in Micronesia is erg eenvoudig maar wel erg fascinerend. Over het algemeen gelden er dezelfde openingstijden door het hele land.

Van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en in het weekend zijn ook veel winkels geopend, weliswaar vrijwel altijd van 08.30 tot 13.30.
Over het algemeen gelden er dezelfde openingstijden door het hele land. Van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en in het weekend zijn ook veel winkels geopend, weliswaar vrijwel altijd van 08.30 tot 13.30.

Nachtleven van Micronesia

Micronesia staat bekend om het levendige nachtleven. Er zijn ontelbaar veel bars, clubs en pubs te vinden door het hele land. Er zijn goede restaurants en een aantal bioscopen te vinden in de grotere steden. In Kolonia zijn de meest uitgebreide videotheken te vinden, wat een belangrijke vorm van entertainment is in het land. In Pohnpei is het drinken van Sakau een zeer veelvoorkomend ritueel en de meest frequente activiteit in de avond. Overal in het land hebben de meeste hotels overigens ook zelf muziek, bars en disco's. Over het algemeen zijn de meeste bars en restaurants geopend tot 22.00 uur.

Sahwartik en Sahwarlap watervallen (Palikir)

Sahwartik en Sahwarlap watervallen
Sahwartik en Sahwarlap watervallen
Kaart met locatie Sahwartik en Sahwarlap watervallen

De watervallen Sahwarlap en Sahwartik bevinden zich op ongeveer een half uur rijden vanaf Palikir. De naam van Sahwarlap betekent ‘schijn helder’ en die van Sahwartik ‘schijn zwak’. Sawartik is de grootste waterval van het eiland Pohnpei van Micronesia, met zijn 20 tot 24 meter grootte. Het water is erg helder, maar ook koud. Sahwarlap is kleiner dan Sahwartik, maar wel breder. Beide watervallen zijn geschikt om een verkoelende duik in te nemen en om een wandeltocht in de omgeving te maken.

Nan Madol (Kolonia)

Nan Madol
Nan Madol
Kaart met locatie Nan Madol

Op historisch gebied is de plaats Nan Madol erg interessant. Het is de meest bekende archeologische plaats van heel Micronesia. Nan Madol is namelijk een zeer oude stad die op zo'n honderd kunstmatige eilandjes is gebouwd. De ruïnes bestaan onder andere uit immense basalten stenen. Die zijn naar de eilandjes gebracht om er daar paden, trappen en tempels van te maken. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf Kolonia.