Micronesia

Landschap en zee Micronesia
Landschap en zee Micronesia

De Federale Staten van Micronesia, ofwel FSM genoemd, is een land gelegen in Oceanië. FSM is een deel van de subregio Micronesië, een van de grote eilandengroep in de Grote Oceaan. Het land bestaat uit 4 staten, namelijk Yap, Chuuk, Pohnpei en Kosrae. Het land beslaat circa 607 kleine eilanden in de Grote Oceaan. De hoofdstad van de Federale Staten van Micronesia is Palikir met 5.771 inwoners, de grootste stad is Kolonia met 5.095 inwoners, en deze steden zijn beide gelegen op Pohnpei. Het land beslaat zo'n 702 km² en heeft in totaal 107.434 inwoners.

Aanbieders van vakanties naar Micronesia

Vlag Micronesia
Officiele naam:
Federale Staten van Micronesia
ISO:
FM
Ligging:
noord
Hoofdstad:
Palikir
Inwoners:
+/- 107500
Taal:
Engels
Godsdienst:
Rooms-Katholiek
Tijdzone:
UTC +10
Munteenheid:
Dollar
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
702 km≤

Ervaringen

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Micronesia krijgt gemiddeld een uit 10 op basis van 0 ervaringen:

0 ervaringen + Ervaring delen

Er is geen resultaat gevonden

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Micronesia

Sahwartik en Sahwarlap watervallen
Sahwartik en Sahwarlap watervallen

De watervallen Sahwarlap en Sahwartik bevinden zich op ongeveer een half uur rijden vanaf Palikir. De naam van Sahwarlap betekent ‘schijn helder’ en die van Sahwartik ‘schijn zwak’. Sawartik is de grootste waterval van het eiland Pohnpei van Micronesia, met zijn 20 tot 24 meter grootte. Het water is erg helder, maar ook koud. Sahwarlap is kleiner dan Sahwartik, maar wel breder. Beide watervallen zijn geschikt om een verkoelende duik in te nemen en om een wandeltocht in de omgeving te maken.

Nan Madol
Nan Madol

Op historisch gebied is de plaats Nan Madol erg interessant. Het is de meest bekende archeologische plaats van heel Micronesia. Nan Madol is namelijk een zeer oude stad die op zo'n honderd kunstmatige eilandjes is gebouwd. De ruïnes bestaan onder andere uit immense basalten stenen. Die zijn naar de eilandjes gebracht om er daar paden, trappen en tempels van te maken. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf Kolonia.

Micronesia staat bekend om het levendige nachtleven. Er zijn ontelbaar veel bars, clubs en pubs te vinden door het hele land. Er zijn goede restaurants en een aantal bioscopen te vinden in de grotere steden. In Kolonia zijn de meest uitgebreide videotheken te vinden, wat een belangrijke vorm van entertainment is in het land. In Pohnpei is het drinken van Sakau een zeer veelvoorkomend ritueel en de meest frequente activiteit in de avond. Overal in het land hebben de meeste hotels overigens ook zelf muziek, bars en disco's. Over het algemeen zijn de meeste bars en restaurants geopend tot 22.00 uur.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Micronesia

Artikelen

Eten en drinken

Eten vormt een prominent deel van de cultuur van de Federale Staten van Micronesia. Hoofdzakelijk bestaat het menu hier uit zetmeelrijke voedingsmiddelen op basis van koolhydraten, zoals broodvruchten, zoete aardappelen en cassava. Zowel varken als kip en vis zijn een belangrijk onderdeel in de Micronesische keuken. De gewoonte om eten te delen die het eiland kent, symboliseert de sterke banden tussen de eilandbewoners.

Kava is de nationale drank, beter bekend als Sakau op Pohnpei, is een nationaal drankje. Er zijn in het hele land sakau bars te vinden waar men het drankje kan proberen en zien hoe het gemaakt wordt. Alcohol is op Chuuk echter verboden.

Vervoer

Micronesia is het meest eenvoudig te bereiken met het vliegtuig. Vanaf Brussel is de afstand zo'n 13.120 kilometer, en de duur van de vlucht zo'n 16 uur. Er bevinden zich in totaal 6 internationale luchthavens, en één in alle 4 de staten Chuuk, Pohnpei, Yap en Kosrae.

Vliegtuig
Het is mogelijk om de verschillende staten te bezoeken met behulp van binnenlandse vluchten, wat de meest snelle manier is. Vliegmaatschappij Continental Micronesia en Caroline Islands Air zijn hiervoor twee opties.

Taxi
Een taxi is in heel Micronesia beschikbaar en goedkoop. Over het algemeen is er namelijk geen sprake van openbaar vervoer, met uitzondering in Yap, waar twee keer per dag een schoolbus rijdt.

Huren
Het is mogelijk om verschillende vervoersmiddelen als motoren, fietsen en auto's te huren, met name in de omgeving van de vliegvelden.

Visum

Voor een vakantie in Micronesia is het niet nodig van te voren een visum aan te schaffen. Bij aankomst op de luchthaven moet je een visum kopen dat 30 dagen geldig is.

Prijsniveau

De nationale munteenheid van Micronesia is de Amerikaanse Dollar (USD). De basisbehoeften zijn over het algemeen minder duur dan in Europa, en vergelijkbaar met andere landen in de Grote Oceaan.

Veiligheid

Over het algemeen is reizen in Micronesia veilig, maar neem altijd de algemene voorzorgsmaatregelen voor het reizen in een vreemd land in acht. Loop niet te koop met dure spullen en let op zakkenrollers.

Medische informatie

Gezondheidsinstellingen bestaan in Micronesia voornamelijk uit ziekenhuizen op de grote eilanden en een aantal kleinere klinieken verdeeld over het hele land. De kwaliteit varieert ten zeerste. Houd bovendien rekening met het feit dat doktoren en ziekenhuizen kunnen verwachten dat er direct betaald wordt.

Er worden verscheidene vaccinaties geadviseerd voor reizen naar Micronesia. Voor actueel en professioneel advies is het aan te raden contact op te nemen met de GGD, de Tropendokter of TravelClinic.

Het wordt ten alle tijden afgeraden water uit de kraan te drinken. Indien het niet mogelijk is om flessen te kopen, kook dan het water circa 5 minuten. Na het afkoelen kan het water gebruikt worden als drinkwater en verzorging.

Bevolking

Elke staat heeft zijn eigen cultuur en tradities, maar er zijn ook eeuwenoude gemeenschappelijke culturele en economische overeenkomsten. Zo zijn er bijvoorbeeld overal culturele overeenkomsten te vinden zoals het belang van de traditionele familie- en clansystemen.

Het merendeel van de Micronesische bevolking is christen, waarvan ruim 50% aangesloten is bij de Rooms-Katholieke kerk, 40% bij de Congregationalistische kerk en 1% Mormoon. De resterende 7% is atheïst of hangt een ander geloof aan.

Naast de inheemse bevolking, Micronesiërs, leven er veelal Aziaten. Sinds 1990 trekken ook steeds meer Amerikanen, Australiërs, Europeanen en Chinezen naar de eilanden.

De taal

De officiële, nationale taal is het Engels, waarnaast andere erkende talen Chukees, Pohnpeiaans, Yapees en Kosraeaans zijn.

Flora & Fauna

De Federale Staten van Micronesia kent een zeer divers aanbod van natuurlijke ecosystemen, van mangrovebossen tot tropische regenwouden en ongerepte koraalriffen. Voor zowel de professionele als de amateuristische natuuronderzoekers is het een speciale belevenis. Op de eilanden bevinden zich ontzettend veel inheemse en ingevoerde vogelsoorten. Op het platteland kunnen zelfs de vrij zeldzame herten, hagedissen en vleermuizen gespot worden. In de omliggende koraalriffen zijn rijk aan vele verschillende vissen van elke kleur, vorm en formaat. Er zijn bovendien meer dan 600 verschillende soorten flora geteld op Micronesia, waar bomen, bloemen en struiken onder vallen.

Geschiedenis

Circa 2000 jaar voor Christus, vestigden de voorouders van Micronesiërs zich op Micronesia, waar zich een meer gedecentraliseerd systeem ontwikkelde in een meer gecentraliseerd economisch en religieus rijk. Het centrum lag indertijd nog op Yap. De Europeanen bezochten dit deel voor het eerst in de 16e eeuw, die op zoek waren naar Indonesië, ofwel de “Kruideneilanden”. Nadat Spanje vervolgens de soevereiniteit claimden, het later verkochten aan Duitsland en vervolgens werd overgenomen door de Japanners, kwamen er zo'n 100.000 Japanners het land bewonen. Het inheemse inwonertal stond echter op 40.000, en werd daarmee overspoeld. Suikerriet, visserij en mijnbouw werden de belangrijkste economische inkomsten van het land, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog liep deze voorspoed gestaag achteruit en werd het land tijdelijk bezet door de Amerikanen. In 1979 werd het gebied verenigd als de Federatieve Staten van Micronesië (FSM). In 1986 verkreeg het land onafhankelijkheid van de VS.

Heb je interesse in een reis naar Micronesia? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Micronesia, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing