Bezienswaardigheden MoldaviŽ

Pagina 1 van 2 met 20 resultaten

Museum Balioz Mansion

Het museum Balioz Mansion in Orhei presenteert vele traditionele ambachten. Het museum is in 1984 opgericht met spullen uit het Nationaal Museum van etnografie en Natural History. Dit is het enige museum waar de traditionele ambachten worden gepresenteerd. Het museum is elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Museum over Michael Mateevici

Het museum over Michael Mateevici bevindt zich in Zaim en is gebouwd door de vader van Michael Mateevici, in de buurt van de dorpskerk. Wanneer je op de binnenplaats komt zul je mooie bomen en bloemen te zien krijgen. Sinds 1990 is het huis een monument voor Alexei Mateevici. Je kunt zien hoe de schrijver leefde en wat hij zowel heeft gemaakt zoals schilderijen, beeldhouwwerken, huishoudelijke artikelen en documenten. Daarnaast vind je er een bibliotheek van zeldzame boeken en antiek meubilair. Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Codrii Nature Reserve

Codrii Nature Reserve
Codrii Nature Reserve
Kaart met locatie Codrii Nature Reserve

Op 40 kilometer afstand van Chisinau ligt het oudste reservaat van Moldavië, het Codrii Nature Reserve. Hier vind je meer dan 1.000 soorten planten, 43 soorten zoogdieren, 145 vogelsoorten, 7 soorten reptielen, 10 soorten vissen en duizenden insectensoorten. Kortom, je kijkt je ogen uit in dit nationale park. Het is een beschermd gebied, maar als toerist kun je op bepaalde plekken toch komen.

Plaiul Fagului

Plaiul Fagului
Plaiul Fagului
Kaart met locatie Plaiul Fagului

Een ander natuurpark is het Plaiul Fagului. Dit park werd opgericht op 12 maart 1992 om de natuur zijn gang te laten gaan. Het park heeft 5.642 hectare grond, waarvan 4.639 bedekt is met bomen zoals beuken, eiken, kalk en nog vele andere soorten. Er leefden eerst herten, beren, rendieren, marters, wolven en wilde zwijnen, maar door de akkerbouw zijn er vele van deze dieren gevlucht. Ook wordt er nog steeds gejaagd op beren, herten en wolven.

Grotten in MoldaviŽ

De grootste grotten ter wereld kun je vinden in het noorden van Moldavië in het dorp Criva. Deze grotten hebben een lengte van 90 km en verschillen erg van niveau. In 1959 werden de grotten ontdekt, doordat er een explosie was geweest. Je moet wel goed de weg weten, want je kunt er makkelijk verdwalen. Verschillende lagen in de grotten hebben allemaal hun eigen kleur. Makkelijk om te herkennen als je het even niet meer weet. Je kunt een rondleiding krijgen door de grotten, maar je moet wel je eigen gids en klimapparatuur meenemen.

Markten in MoldaviŽ

Markten in MoldaviŽ
Markten in MoldaviŽ

In Moldavië zijn diverse markten te vinden waar je heel goed overheen kunt wandelen. Er is genoeg fruit en groenten te koop. De grootste openluchtmarkt is te vinden in Chisinau aan de Calea Mosilor, op slechts 10 minuten van het centrum af verwijderd. Wegens de drukte op de markten wordt er aangeraden om alert te zijn op zakkenrollers.

Winkelen in MoldaviŽ

Je kunt leuk winkelen in Moldavië. De kleinere Moldavische winkels zijn doordeweeks geopend van 09.00 uur 's ochtends tot 17.00 uur 's avonds. De grotere winkels zijn in de ochtend al om 08.00 uur open en sluiten pas om 20.00 uur in de avond.

Orthodoxe kerk van Trebujeni

In Centraal-Moldavië is de bijzondere orthodoxe kerk van Trebujeni gevestigd, vlakbij de oevers van de Raut rivier. Dit dorpje beschikt tevens over resten van menselijke bewoning vanaf de 4e eeuw voor Christus. Daarnaast zijn er ook de Sheihr Gedid ruïnes te vinden in het dorpje, die voortvloeien uit de 13e eeuw. Ongeveer 98% van de Moldavische bevolking is Russisch-orthodox of Roemeens-orthodox.

Het Parcul Valea Morilor (Chisinau)

Het Parcul Valea Morilor
Het Parcul Valea Morilor
Kaart met locatie Het Parcul Valea Morilor

Het Parcul Valea Morilor is een schitterend park met een ongerepte natuur en prachtige landschappen. Er staan populaire esdoorns en kastanjebomen in het park. Ook heeft het het park een mooie omgeving langs de oevers van het meer, wat tegelijkertijd de thuishaven is voor vele eenden. In totaal beslaat het park een hectare van 114. Via vier verschillende ingangen kun je het park bezoeken. In de zomer wordt er altijd een Summer Theater georganiseerd met meer dan 5.000 zitplaatsen. 


Nationaal Historisch Museum van MoldaviŽ (Chisinau)

Het Nationaal Historisch Museum van Moldavië ligt in de hoofdstad Chisinau. Als je gefascineerd bent door de Tweede Wereldoorlog, dan moet je hier een kijkje hebben genomen. Je kunt hier exposities van de (militaire) geschiedenis bekijken. Daarnaast kun je zien hoe het land onafhankelijk werd en wat er allemaal gebeurd is tijdens deze oorlog. Het museum is elke dag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

  • 1
  • 2
  • Volgende