Bezienswaardigheden MongoliŽ

Pagina 1 van 2 met 17 resultaten

Hustai Nationaal Park

Hustai Nationaal Park
Hustai Nationaal Park

In het Hustai Nationaal Park leven Przewalskipaarden in de vrije natuur. Het park ligt ongeveer 100 km ten zuidwesten van Ulaanbaatar. In het park leven ook andere dieren, zoals de lynx en een aantal roofvogels. Het is handig om een gids mee te nemen naar het park omdat je hier makkelijk kan verdwalen.

GŁn-Galuut Nature Reserve

In het Gün-Galuut Nature Reserve zul je veel verschillende gebieden aantreffen, zoals steppe en bossen. In het park komen veel verschillende diersoorten voor zoals de Manul kat. Dit is een grotere variant van de huiskat. Zijn vacht en brede kop maken hem erg indrukwekkend. Verder komen er in het park 63 soorten zoogdieren, 81 soorten vogels en 38 soorten vissen voor. Meest voorkomende soorten zijn de grijze Wolf, Marmot, Vos en Kikker. Ook leven er veel bedreigde diersoorten zoals Siberische Witte Kraan, Zwarte Gier, Zwaangans, Zwarte Ooievaar en Grote Zilverreiger.

Tsetserleg

Mongolië is het meest dunbevolkte land van de wereld. Het land is circa 40 keer groter dan Nederland, maar heeft een inwonersaantal van slechts 3 miljoen. Het is dan ook niet gek dat Mongolië bekend staat om de natuurlijke landschappen. Het meest verbluffende landschap in Mongolië kun je vinden in de provincie Arkhangai. In deze provincie tref je woeste rivieren aan vol met vis tussen vulkanen en meren door. Het grootste gedeelte van de provincie ligt in de bergketen genaamd Khangai Nuruu. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de provinciale hoofdstad Tsetserleg, dit is een van de weinige mooie steden in Mongolië. In de hoofdstraat van de stad is een tempel, museum en klooster in één gebouw te vinden.

Mongools Nieuwjaar

Mongools Nieuwjaar
Mongools Nieuwjaar

Het Mongools Nieuwjaar wordt, afhankelijk van de maankalender, gevierd in januari of februari. Het valt meestal samen met het Chinees of Tibetaans Nieuwjaar. Het nieuwjaarsfeest duurt een hele maand lang waarbij de maand februari slechts enkele dagen duurt. Tijdens het nieuwjaarsfeest ligt het openbare leven wel een week stil. Ook kennen de Mongoliërs een tamelijk lange voorbereidingsperiode van ongeveer 4 dagen. Naast de lekkere hapjes en de lekkere dranken draait het nieuwjaarsfeest met name om het respect voor ouderen en het socialiseren met de familie en vrienden. Wanneer de jongeren de ouderen bezoeken, dan ondersteunen zij elkaars armen en spreken een rituele groet uit. Voor toeristen is het nieuwjaarsfeest een zeer interessant schouwspel.

  • 1
  • 2
  • Volgende