Bezienswaardigheden NamibiŽ

Namib-Naukluft

Namib-Naukluft
Namib-Naukluft
Kaart met locatie Namib-Naukluft

Het uitgestrekte Namib-Naukluft is een van de grootste wildreservaten van Afrika. Het is daarnaast een heel veelzijdig park en een populaire bestemming bij toeristen. In het park liggen de Naukluft bergen met hun enorme rotsformaties. Voor geologen is Naukluft dan ook een paradijs. In het gebied leven wilde dieren als de zebra, de steenbok, de luipaard, bavianen, de jakhals, de wilde kat, de vos en de aardwolf.

Etosha National Park

Etosha National Park
Etosha National Park
Kaart met locatie Etosha National Park

Het Etosha National Park is één van de grootste parken van het zuidelijke deel van Afrika en het werd in 1907 gesticht. Een groot deel van het park bestaat uit een enorme zoutpan, die omgeven is door droog bushveld. Er zijn kunstmatig drinkplaatsen aangelegd voor de dieren, om zo de wildpopulatie te helpen. In het Etosha National Park leven onder andere olifanten, neushoorns, leeuwen en inheemse zwartkopimpala's.

Khaudum Game Reserve

Khaudum Game Reserve
Khaudum Game Reserve
Kaart met locatie Khaudum Game Reserve

Het Khaudum Game Reserve is een geïsoleerd natuurpark en ideaal voor kampeerexpedities met een terreinauto. Het ligt in de Kalahari woestijn in het noordoosten van Namibië. Het is een afgelegen park met een camping voor bezoekers. Met de auto kun je onder andere hyena's en leeuwen zien. Dankzij deze parken zijn deze mooie beesten nog in het wild te zien, hier worden ze namelijk goed beschermd.

Waterberg Plateau Nationaal Park

Het Waterberg Plateau Nationaal Park is erg bijzonder om te bezoeken. Het ligt 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari woestijn, op een uitzonderlijke plek. Doordat het park zo hoog ligt en er meer regenval is, vormt zich er een dichte subtropische vegetatie en dat zorgt voor een groot contrast met andere parken. Vanwege het rulle zand in het park kun je hier niet zelf rijden. Het reservaat is omheind en alleen het lokale personeel heeft een sleutel.

Cheetah Conservation Fund

Cheetah Conservation Fund
Cheetah Conservation Fund
Kaart met locatie Cheetah Conservation Fund

Breng in Namibië een bezoekje aan het Cheetah Conservation Fund en kom alles te weten over het snelste landdier ter wereld. In dit centrum kun je van alles leren over de cheeta en over zijn status als bedreigde diersoort. Dit centrum doet ook onderzoek naar de cheeta en wat zijn kansen van overleven zijn. Ook is het centrum betrokken bij veel internationale projecten om de cheeta te redden.

Sesriem Canyon

In Sesriem bevindt zich de Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof die na honderden jaren is uitgeslepen door de Tsauchab Rivier. Je kunt hier schitterende wandelingen maken en afdalen in de kloof. Als er genoeg water staat kun je zelfs zwemmen in de troebele bassins. Vroeger was deze kloof een belangrijke waterplaats voor reizigers en bewoners. Omdat het er zo diep is verdampt het water namelijk nooit helemaal.

Vissen

Vissen
Vissen

Vissen is een populair tijdverdrijf in Namibië. Je kunt diepzeeduiken en brandingvissen in de Atlantische Oceaan of vliegvissen in de zoete wateren van de noordelijke rivieren.

Gibeon meteoriet (Windhoek)

Gibeon meteoriet
Gibeon meteoriet
Kaart met locatie Gibeon meteoriet

Stukken van de Gibeon meteoriet liggen al zo'n 600 miljoen jaar in Windhoek en is een favoriete bezienswaardigheid bij toeristen. Namibië claimt dat deze meteorieten naar beneden zijn gekomen tijdens de grootste meteorietenregen ter wereld. De stenen bestaan voornamelijk uit ijzer, kleine hoeveelheden nikkel en kobalt en sporen van andere elementen. Iedere steen heeft een gemiddeld gewicht van bijna 350 kilogram. In totaal zijn er 77 stenen gevonden, waarvan er 33 worden getoond in het centrum van Windhoek (Post Street).

Windhoek (Windhoek)

Windhoek
Windhoek
Kaart met locatie Windhoek

Windhoek is de grootste stad van Namibie en tevens de hoofdstad. Het ligt midden in het land op zo'n 1.650 meter hoog en heeft 300.000 inwoners. Windhoek heeft veel oude koloniale gebouwen weten te beschermen, een van die gebouwen is 'Die Alte Feste'. Het was ooit een fort maar het is nu een museum die de oude culturen en tradities weergeeft. Ook staat de omgeving rondom Windhoek bekend om de warme bronnen. Een interessante stad om te bezoeken.

Winkelen in Windhoek (Windhoek)

Winkelen in Windhoek
Winkelen in Windhoek
Kaart met locatie Winkelen in Windhoek

In het winkelcentrum Wernhill Park in Windhoek is van alles te koop. Het is een groot winkelcentrum met veel leuke winkels. Bovendien is het centraal gelegen en is er voldoende parkeergelegenheid. Je kunt er daarnaast ook veel souvenirs kopen en je hebt er een apotheek. Er zijn ook een aantal eettentjes waar je iets kunt eten. Afdingen gebeurt zelfs hier in het winkelcentrum.

Swakopmund Museum (Swakopmund)

Swakopmund Museum
Swakopmund Museum
Kaart met locatie Swakopmund Museum

Aan de voet van de vuurtoren op het terrein waar in 1914 een havenwarenhuis stond, bevindt zich het Swakopmund Museum. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van de stad Swakopmund. Ook vind je er informatie over de lokale fauna en flora. Zo kun je leren over de nara melon, deze vrucht werd veel gegeten door de Khoikhoi stam die in Namibië leefden. Daarnaast is er een nagemaakt koloniaal interieur.

National Marine Aquarium (Swakopmund)

National Marine Aquarium
National Marine Aquarium
Kaart met locatie National Marine Aquarium

In het National Marine Aquarium in Swakopmund kun je de meest uiteenlopende vissoorten bekijken. Erg indrukwekkend is de tunnel die door het grootste aquarium heen loopt. Hier zie je de roggen en de haaien wel van heel erg dichtbij. Het voeren van de vissen vindt elke dag om 15.00 uur plaats. Hier kun je bij aanwezig zijn, wat een echte aanrader is.

Craft Market (Swakopmund)

Craft Market
Craft Market
Kaart met locatie Craft Market

Op de Craft Market in Swakopmund kun je terecht voor originele souvenirs. Het is een buitenmarkt waar je veel spullen kunt kopen die moeilijk te vinden zijn in de rest van Namibië. Een bezoek aan de markt is dan ook erg populair bij toeristen.

Vogels spotten (Walvisbaai)

Vogels spotten
Vogels spotten
Kaart met locatie Vogels spotten

De omgeving van Walvisbaai is vooral geliefd bij vogelliefhebbers. Er ligt op 50 kilometer afstand van de stad namelijk een waar vogelparadijs. Sandwich Harbour is een plek waar veel vogels te spotten zijn. Ook bij Bird Rock leven erg veel vogels, op het eiland komen wel 200.000 vogels voor. Het beschermde gebied helpt de vogels te overleven met natuurlijke hulpbronnen. Bird Paradise is ook een belangrijke broed- en voedplaats voor vogels. Ook in de Walvis Bay Lagoon, een prachtige lagune, zijn veel bijzondere dieren te vinden als flamingo’s, pinguïns en pelikanen.

Dune 7 (Walvisbaai)

Dune 7
Dune 7
Kaart met locatie Dune 7

Net buiten de stad ligt Dune 7, wat de hoogste zandduin van het gebied is. Het is erg leuk om de enorme duin te beklimmen, maar ook een uitdaging. Als je eenmaal boven bent heb je wel een adembenemend mooi uitzicht over de omgeving. In het gebied vind je tevens een zeer bijzondere woestijnplant. De Welwitschia Mirabilis kan namelijk wel 2.000 jaar oud worden.

Sossusvlei (Keetmanshoop)

Sossusvlei
Sossusvlei
Kaart met locatie Sossusvlei

De Sossusvlei is een mooie vallei die bestaat uit klei en is centraal gelegen in de woestijn van Namibië, die zich in de regio Hardap bevindt. Verder maakt de vallei onderdeel uit van het Namib-Naukluft National Park. De Sossusvlei is te herkennen aan de rode en hoge zandduinen die om de vallei heen liggen. De planten die er groeien, zoals de acacia, krijgen water als de Tsauchab overstroomt. Dit gebeurt echter niet heel vaak. Vanuit Keetmanshoop ligt de vallei op ongeveer 500 kilometer afstand met de auto. Toch is het zeker de moeite waard om er een bezoek aan te brengen.

Keetmanshoop museum (Keetmanshoop)

Keetmanshoop museum
Keetmanshoop museum
Kaart met locatie Keetmanshoop museum

Het museum van Keetmanshoop is gevestigd in een oude kerk. In 1890 was deze kerk verwoest door een krachtige vloed, maar hij werd later weer opnieuw gebouwd. De kerk heeft nu een monumentale status. Binnenin vind je alle informatie over de geschiedenis van Keetmanshoop. Daarnaast is er in de tuin een ossenwagen met een Nama-hut gebouwd. De openingstijden van het museum zijn maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 12.30 uur en tussen 13.30 uur en 16.30 uur. De entree is gratis.

Keetmanshoop (Keetmanshoop)

Keetmanshoop
Keetmanshoop
Kaart met locatie Keetmanshoop

Keetmanshoop is de hoofdstad van de provincie Karas en ligt in het zuiden van Namibië. Het is daarnaast gelegen op een heuvelrug, tussen de Lüderitz en de Namib-woestijn in. Een bekende bezienswaardigheid in Keetmanschoop is 'De Speeltuin van de Reuzen'. Dit staat bekend om zijn vreemde rotsformaties die er liggen. Het is alsof een reus granieten rotsblokken heeft gegooid. Daarnaast is er een bos met kokerbomen.