NamibiŽ

Struisvogels
Struisvogels

Namibië ligt in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. Het landschap van Namibië varieert van de Namibwoestijn en de Geraamtekust tot de vruchtbare Caprivistrook. Je kunt in Namibië op safari, kennis maken met de oeroude culturen en/of de koloniale architectuur bewonderen.

In Namibië bevinden zich niet alleen de rijkste alluviale diamantvelden ter wereld, maar ook zijn er grote hoeveelheden hoogwaardige halfedelstenen.

De architectuur van Namibië heeft Hollandse en Duitse invloeden. Delen van Windhoek en Lüderitz hebben een Beiers uiterlijk, terwijl je in Walvisbaai oer-Hollandse trapgevelhuisjes terugvindt.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag NamibiŽ
Officiele naam:
ISO:
NA
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Windhoek
Inwoners:
+/- 2000000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Christendom
Tijdzone:
UTC +1
Munteenheid:
Namibische dollar
Klimaat:
woestijnklimaat
Oppervlakte:
824292 km≤
Beste reistijd:
oktober - december
Hoogseizoen:
december - januari

Ervaringen

Heb je ooit NamibiŽ bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

NamibiŽ krijgt gemiddeld een 8,8 uit 10 op basis van 35 ervaringen:

8,8 35 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 12 met 35 resultaten

plaats: Windhoek, reisperiode: januari 2020

Je hoeft er niet voor het strand en het uitgaan heen te gaan, maar de natuur is prachtig. Het land is wel inmens groot en de wegen meestal gravel. Je moet avontuurlijk zijn ingesteld. De mensen zijn erg vriendelijk en het eten prima, wel veel vlees, weinig tot geen vis

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 7
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
plaats: rondreis, reisperiode: november 2019

De natuur in Namibie en Botswana zijn overweldigend. Veel wildparken waar je ook met eigen vervoer in mag rijden. De woestijnen en zandduinen bzijn indrukwekkend. De mensen zijn ontzettend gastvrij en laten graag zien hoe er al eeuwen op traditionele wijze wordt geleefd. Heell veel hoogtepunten zoals o.a. Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha, Victoria watervallen, Okavango delta

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
plaats: Diverse, reisperiode: september 2019

2 prachtige landen met prachtige afwisselende landschappen. Het zelf rijden met de gehuurde auto gaf een enorm vrijheidsgevoel. De mensen zijn lief en zeer behulpzaam. Mijn vriendin en ik hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld. Erg mooie reis die we nooit meer zullen vergeten. Echt een aanrader!!

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van NamibiŽ

Vissen

Vissen
Vissen

Vissen is een populair tijdverdrijf in Namibië. Je kunt diepzeeduiken en brandingvissen in de Atlantische Oceaan of vliegvissen in de zoete wateren van de noordelijke rivieren.

Sesriem Canyon

In Sesriem bevindt zich de Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof die na honderden jaren is uitgeslepen door de Tsauchab Rivier. Je kunt hier schitterende wandelingen maken en afdalen in de kloof. Als er genoeg water staat kun je zelfs zwemmen in de troebele bassins. Vroeger was deze kloof een belangrijke waterplaats voor reizigers en bewoners. Omdat het er zo diep is verdampt het water namelijk nooit helemaal.

Cheetah Conservation Fund

Cheetah Conservation Fund
Cheetah Conservation Fund
Kaart met locatie Cheetah Conservation Fund

Breng in Namibië een bezoekje aan het Cheetah Conservation Fund en kom alles te weten over het snelste landdier ter wereld. In dit centrum kun je van alles leren over de cheeta en over zijn status als bedreigde diersoort. Dit centrum doet ook onderzoek naar de cheeta en wat zijn kansen van overleven zijn. Ook is het centrum betrokken bij veel internationale projecten om de cheeta te redden.

Waterberg Plateau Nationaal Park

Het Waterberg Plateau Nationaal Park is erg bijzonder om te bezoeken. Het ligt 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari woestijn, op een uitzonderlijke plek. Doordat het park zo hoog ligt en er meer regenval is, vormt zich er een dichte subtropische vegetatie en dat zorgt voor een groot contrast met andere parken. Vanwege het rulle zand in het park kun je hier niet zelf rijden. Het reservaat is omheind en alleen het lokale personeel heeft een sleutel.

Khaudum Game Reserve

Khaudum Game Reserve
Khaudum Game Reserve
Kaart met locatie Khaudum Game Reserve

Het Khaudum Game Reserve is een geïsoleerd natuurpark en ideaal voor kampeerexpedities met een terreinauto. Het ligt in de Kalahari woestijn in het noordoosten van Namibië. Het is een afgelegen park met een camping voor bezoekers. Met de auto kun je onder andere hyena's en leeuwen zien. Dankzij deze parken zijn deze mooie beesten nog in het wild te zien, hier worden ze namelijk goed beschermd.

Etosha National Park

Etosha National Park
Etosha National Park
Kaart met locatie Etosha National Park

Het Etosha National Park is één van de grootste parken van het zuidelijke deel van Afrika en het werd in 1907 gesticht. Een groot deel van het park bestaat uit een enorme zoutpan, die omgeven is door droog bushveld. Er zijn kunstmatig drinkplaatsen aangelegd voor de dieren, om zo de wildpopulatie te helpen. In het Etosha National Park leven onder andere olifanten, neushoorns, leeuwen en inheemse zwartkopimpala's.

Namib-Naukluft

Namib-Naukluft
Namib-Naukluft
Kaart met locatie Namib-Naukluft

Het uitgestrekte Namib-Naukluft is een van de grootste wildreservaten van Afrika. Het is daarnaast een heel veelzijdig park en een populaire bestemming bij toeristen. In het park liggen de Naukluft bergen met hun enorme rotsformaties. Voor geologen is Naukluft dan ook een paradijs. In het gebied leven wilde dieren als de zebra, de steenbok, de luipaard, bavianen, de jakhals, de wilde kat, de vos en de aardwolf.

Artikelen

Eten en drinken

De Namibische menukaarten staan vol met Duitse producten terwijl de lokale keuken uit allerlei exotische vleesgerechten bestaat zoals springbok, struisvogel, koedoe en gemsbok. Ook liefhebbers van vis hebben volop keuze. Verse kabeljauw, tong en koningsklip wordt in de Atlantische Oceaan gevangen.

Windhoek Lager is het lokale bier. Er wordt veel thee gedronken, rooibosthee is een van de populairste soorten thee.

Vervoer

Je kunt van Amsterdam naar Windhoek vliegen met KLM maar zij hebben wel een stopover in Johannesburg. De vlucht duurt ongeveer 10 uur. Air Namibia is de nationale luchtvaartmaatschappij, zij vliegen rechtstreeks naar Windhoek vanaf Frankfurt. Vanuit Zuid-Afrika kun je met de trein naar Windhoek.

Het wegennet is redelijk goed ontwikkeld. Naar alle grote steden lopen geasfalteerde wegen. De Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben een goed spoorwegennet achtergelaten. Alleen worden de passagierwagons vaak aan de goederentreinen gekoppeld en dat levert vertraging op. Maar de lage prijzen voor treinkaartjes maken dit wel goed.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 30 dagen dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Namibië. Wil je langer blijven dan dien je bij de ambassade van Namibië een visum aan te vragen. Hoe lang je er ook verblijft, je paspoort dient te allen tijde nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Namibië ligt lager dan in Nederland. De Namibische dollar is het officiële betaalmiddel in Namibië. Je kunt ook met de Zuid-Afrikaanse rand betalen in Namibië.

Veiligheid

Namibië is een land met naar verhouding weinig misdaad. Kleine diefstal kan een probleem zijn en soms vindt er een meer ernstige misdaad plaats. Vermijdt wel stille en verlaten buurten in Windhoek, vooral in het donker.

Medische informatie

De gezondheidszorg is van een uitstekend niveau. De ziekenhuizen bieden dezelfde goede voorzieningen als in Nederland en de apotheken zijn ruim voorzien. Uiteraard staan de ziekenhuizen in de stedelijke gebieden en niet op het platteland. Houdt daar rekening mee.

Er zijn geen verplichte inentingen nodig maar er worden wel een aantal inentingen aangeraden. Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Kraanwater is in Namibië goed genoeg om te drinken. Maar omdat het drinkwater soms uit zoutwaterbassins wordt gewonnen, kan het raar smaken, maar dat geeft verder niets.

Bevolking

De bevolking is kleurrijk met veel verschillende talen en levensstijlen. Officieel is Namibië een christelijk land. Maar de inheemse bevolkinggroepen hebben elk hun eigen geloof. De Rehobothen zijn nakomelingen van blanke Afrikaners en Nama. Zij vormen de grootste groep van de mensen met een gemengde achtergrond. De blanke bevolking heeft een Duitse, Afrikaanse of Engelse achtergrond. Zij wonen vooral in de steden, op het centrale plateau en aan de kust. Ze hebben duidelijk een stempel gedrukt op de cultuur in het land. De Nama, die in de woestijn wonen, zijn erg afhankelijk van de productie van de narameloen. Deze stekelige vrucht bevat veel vitaminen en natuurlijk het nodige vocht. Sommige wetenschappers geloven dat de aanwezigheid van de narameloen het wonen in de Namibische woestijn voor de eerste bewoners mogelijk heeft gemaakt. Feit is dat de oogst van de meloen gepaard gaat met festiviteiten en dankdiensten in de kerk. De lokale bevolking in Namibië is erg trots op de schoonheid van hun land en willen dit graag in stand houden. Ze zijn erg begaan met de natuur en onderhouden de nationale parken en natuurreservaten zelf.

De taal

Engels is de officiële taal. Afrikaans is de tweede taal. Naast deze 2 talen zijn er nog ongeveer 20 talen die worden erkend. Hoewel Engels de officiële taal is, is minder dan 20% Engelstalig opgevoed. Het Ovambo-dialect is de grootste taal van het land. Het wordt gesproken door ongeveer 680.000 Namibiërs. In het noorden van het land wordt ook veel Portugees gesproken vanwege de vele Angolese vluchtelingen die daar verblijven.

Flora & Fauna

In de zuidelijke steppen, savannen en halfwoestijnen leven ontzettend veel dieren. Olifanten, leeuwen, zebras en jachtluipaarden kun je hier bijvoorbeeld aantreffen. De leeuw is de grootste Afrikaanse roofdier. Daarna komt de luipaard. De zwarte neushoorn en cheetah kent in Namibië een grote populatie en dit aantal groeit nog jaarlijks. Woestijnleeuwen zijn uniek in Namibië en zul je dus nergens anders ter wereld tegenkomen. Het grootste deel van Namibië is niet erg gevarieerd begroeid. De meeste bebossing komt voor in de noordoostelijke Caprivi-strook en langs de rivieren. In de rest van het land is de begroeiing meer zoals op de savanne. Geelbruine tinten afgewisseld met aloë en cactussen. Doordat het land zo dunbevolkt is, heeft de natuur in Namibië een authentiek karakter.

Geschiedenis

Waarschijnlijk woonden er 12 miljoen jaar v.Chr. al mensachtige in het gebied wat nu Namibië heet. Deze mensachtige waren meer dan een aap, maar minder dan een mens. De eerste bewoners van het land waren de San (door de blanken ooit Bosjesmannen genoemd). In de loop van vele eeuwen werden zij verdrongen door de Bantoe-clans vanuit het noorden en de Nama vanuit het zuiden. In de 16e eeuw vestigde zich ook het herdersvolk van de Herero zich in het huidige Namibië. Vanaf de 15e eeuw hebben verschillende Europese volkeren hun sporen in Namibië achtergelaten. Portugese zeevaarders waren de eerste Europeanen die in Namibië arriveerden. Zij bouwden bij het huidige Cape Cross een stenen kruis om het gebied Portugees te verklaren. Een tweede kruis werd gemaakt bij de baai van Angra Pequena, de huidige Lüderitzbaai. In 1723 drongen enkele Nederlanders de regio binnen. Zij bereikten de oever van de Oranjerivier, die nu de Zuidelijke grens van Namibië vormt. In 1806 stichtten Engelse missionarissen een eerste zendingspost in de regio. Vanaf 1884 tot aan de Eerste Wereldoorlog was Duitsland de officiële koloniale overheerser van het toenmalige Zuidwest-Afrika. Gedurende deze periode werden er bloedige strijden gestreden met zowel de Nama als de Herero. In 1904 begonnen de Duitsers een offensief tegen de Herero. Met het neerslaan van de opstand van de Nama, werd het laatste verzet de kop ingedrukt. De overlevenden van de strijd werden gedwongen te werken voor hun koloniale meesters. Op 21 maart 1990 kreeg Namibië als laatste Afrikaanse land zijn onafhankelijkheid.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat is het huidige reisadvies / kleurcode voor NamibiŽ?

Op dit moment zijn alle landen 'oranje'; ook NamibiŽ.

Wat zijn de beste hotels van NamibiŽ?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in NamibiŽ:
 • 14d PRR NamibiŽ in Vogelvlucht Supe (JI) (0.0 in 0)
 • 14d PRR NamibiŽ in Vogelvlucht Stan (0.0 in 0)
 • 18d PRR Klassiek NamibiŽ Standaard (0.0 in 0)
 • 18d PRR Klassiek NamibiŽ Superior (JI) (0.0 in 0)
 • 16d PRR Klassiek NamibiŽ Standaard (0.0 in 0)

  Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.
 • Kan ik een vakantie boeken naar NamibiŽ i.v.m. Corona?

  Per 15 mei 2021 is het generieke reisadvies vervangen. Het reisadvies veranderd per dag. Neem contact met ons op voor de huidige status.