NamibiŽ

Struisvogels
Struisvogels

Namibië ligt in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. Het landschap van Namibië varieert van de Namibwoestijn en de Geraamtekust tot de vruchtbare Caprivistrook. Je kunt in Namibië op safari, kennis maken met de oeroude culturen en/of de koloniale architectuur bewonderen. In Namibië bevinden zich niet alleen de rijkste alluviale diamantvelden ter wereld, maar ook zijn er grote hoeveelheden hoogwaardige halfedelstenen. De architectuur van Namibië heeft Hollandse en Duitse invloeden. Delen van Windhoek en Lüderitz hebben een Beiers uiterlijk, terwijl je in Walvisbaai oer-Hollandse trapgevelhuisjes terugvindt.

Heb je weinig kennis van NamibiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag NamibiŽ
Officiele naam:
ISO:
NA
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Windhoek
Inwoners:
+/- 2000000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Christendom
Tijdzone:
UTC +1
Munteenheid:
Namibische dollar
Klimaat:
woestijnklimaat
Oppervlakte:
824292 km≤
Beste reistijd:
oktober - december
Hoogseizoen:
december - januari

Ervaringen

Heb je ooit NamibiŽ bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

NamibiŽ krijgt gemiddeld een 8,8 uit 10 op basis van 35 ervaringen:

8,8 35 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 12 met 35 resultaten

plaats: Windhoek, reisperiode: januari 2020

Je hoeft er niet voor het strand en het uitgaan heen te gaan, maar de natuur is prachtig. Het land is wel inmens groot en de wegen meestal gravel. Je moet avontuurlijk zijn ingesteld. De mensen zijn erg vriendelijk en het eten prima, wel veel vlees, weinig tot geen vis

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 7
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
plaats: rondreis, reisperiode: november 2019

De natuur in Namibie en Botswana zijn overweldigend. Veel wildparken waar je ook met eigen vervoer in mag rijden. De woestijnen en zandduinen bzijn indrukwekkend. De mensen zijn ontzettend gastvrij en laten graag zien hoe er al eeuwen op traditionele wijze wordt geleefd. Heell veel hoogtepunten zoals o.a. Fish River Canyon, Sossusvlei, Etosha, Victoria watervallen, Okavango delta

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
plaats: Diverse, reisperiode: september 2019

2 prachtige landen met prachtige afwisselende landschappen. Het zelf rijden met de gehuurde auto gaf een enorm vrijheidsgevoel. De mensen zijn lief en zeer behulpzaam. Mijn vriendin en ik hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld. Erg mooie reis die we nooit meer zullen vergeten. Echt een aanrader!!

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van NamibiŽ

Gibeon meteoriet (Windhoek)

Gibeon meteoriet
Gibeon meteoriet
Kaart met locatie Gibeon meteoriet

Stukken van de Gibeon meteoriet liggen al zo'n 600 miljoen jaar in Windhoek en is een favoriete bezienswaardigheid bij toeristen. Namibië claimt dat deze meteorieten naar beneden zijn gekomen tijdens de grootste meteorietenregen ter wereld. De stenen bestaan voornamelijk uit ijzer, kleine hoeveelheden nikkel en kobalt en sporen van andere elementen. Iedere steen heeft een gemiddeld gewicht van bijna 350 kilogram. In totaal zijn er 77 stenen gevonden, waarvan er 33 worden getoond in het centrum van Windhoek (Post Street).

Dune 7 (Walvisbaai)

Dune 7
Dune 7
Kaart met locatie Dune 7

Net buiten de stad ligt Dune 7, wat de hoogste zandduin van het gebied is. Het is erg leuk om de enorme duin te beklimmen, maar ook een uitdaging. Als je eenmaal boven bent heb je wel een adembenemend mooi uitzicht over de omgeving. In het gebied vind je tevens een zeer bijzondere woestijnplant. De Welwitschia Mirabilis kan namelijk wel 2.000 jaar oud worden.

Vogels spotten (Walvisbaai)

Vogels spotten
Vogels spotten
Kaart met locatie Vogels spotten

De omgeving van Walvisbaai is vooral geliefd bij vogelliefhebbers. Er ligt op 50 kilometer afstand van de stad namelijk een waar vogelparadijs. Sandwich Harbour is een plek waar veel vogels te spotten zijn. Ook bij Bird Rock leven erg veel vogels, op het eiland komen wel 200.000 vogels voor. Het beschermde gebied helpt de vogels te overleven met natuurlijke hulpbronnen. Bird Paradise is ook een belangrijke broed- en voedplaats voor vogels. Ook in de Walvis Bay Lagoon, een prachtige lagune, zijn veel bijzondere dieren te vinden als flamingo’s, pinguïns en pelikanen.

Meer bezienswaardigheden

Artikelen

Eten en drinken

De Namibische menukaarten staan vol met Duitse producten terwijl de lokale keuken uit allerlei exotische vleesgerechten bestaat zoals springbok, struisvogel, koedoe en gemsbok. Ook liefhebbers van vis hebben volop keuze. Verse kabeljauw, tong en koningsklip wordt in de Atlantische Oceaan gevangen.

Windhoek Lager is het lokale bier. Er wordt veel thee gedronken, rooibosthee is een van de populairste soorten thee.

Vervoer

Je kunt van Amsterdam naar Windhoek vliegen met KLM maar zij hebben wel een stopover in Johannesburg. De vlucht duurt ongeveer 10 uur. Air Namibia is de nationale luchtvaartmaatschappij, zij vliegen rechtstreeks naar Windhoek vanaf Frankfurt. Vanuit Zuid-Afrika kun je met de trein naar Windhoek.

Het wegennet is redelijk goed ontwikkeld. Naar alle grote steden lopen geasfalteerde wegen. De Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben een goed spoorwegennet achtergelaten. Alleen worden de passagierwagons vaak aan de goederentreinen gekoppeld en dat levert vertraging op. Maar de lage prijzen voor treinkaartjes maken dit wel goed.

Visum

Duurt de vakantie niet langer dan 30 dagen dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Namibië. Wil je langer blijven dan dien je bij de ambassade van Namibië een visum aan te vragen. Hoe lang je er ook verblijft, je paspoort dient te allen tijde nog 6 maanden geldig te zijn bij aankomst.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Namibië ligt lager dan in Nederland. De Namibische dollar is het officiële betaalmiddel in Namibië. Je kunt ook met de Zuid-Afrikaanse rand betalen in Namibië.

Veiligheid

Namibië is een land met naar verhouding weinig misdaad. Kleine diefstal kan een probleem zijn en soms vindt er een meer ernstige misdaad plaats. Vermijdt wel stille en verlaten buurten in Windhoek, vooral in het donker.

Medische informatie

De gezondheidszorg is van een uitstekend niveau. De ziekenhuizen bieden dezelfde goede voorzieningen als in Nederland en de apotheken zijn ruim voorzien. Uiteraard staan de ziekenhuizen in de stedelijke gebieden en niet op het platteland. Houdt daar rekening mee.

Er zijn geen verplichte inentingen nodig maar er worden wel een aantal inentingen aangeraden. Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Kraanwater is in Namibië goed genoeg om te drinken. Maar omdat het drinkwater soms uit zoutwaterbassins wordt gewonnen, kan het raar smaken, maar dat geeft verder niets.

Bevolking

De bevolking is kleurrijk met veel verschillende talen en levensstijlen. Officieel is Namibië een christelijk land. Maar de inheemse bevolkinggroepen hebben elk hun eigen geloof. De Rehobothen zijn nakomelingen van blanke Afrikaners en Nama. Zij vormen de grootste groep van de mensen met een gemengde achtergrond. De blanke bevolking heeft een Duitse, Afrikaanse of Engelse achtergrond. Zij wonen vooral in de steden, op het centrale plateau en aan de kust. Ze hebben duidelijk een stempel gedrukt op de cultuur in het land. De Nama, die in de woestijn wonen, zijn erg afhankelijk van de productie van de narameloen. Deze stekelige vrucht bevat veel vitaminen en natuurlijk het nodige vocht. Sommige wetenschappers geloven dat de aanwezigheid van de narameloen het wonen in de Namibische woestijn voor de eerste bewoners mogelijk heeft gemaakt. Feit is dat de oogst van de meloen gepaard gaat met festiviteiten en dankdiensten in de kerk. De lokale bevolking in Namibië is erg trots op de schoonheid van hun land en willen dit graag in stand houden. Ze zijn erg begaan met de natuur en onderhouden de nationale parken en natuurreservaten zelf.

De taal

Engels is de officiële taal. Afrikaans is de tweede taal. Naast deze 2 talen zijn er nog ongeveer 20 talen die worden erkend. Hoewel Engels de officiële taal is, is minder dan 20% Engelstalig opgevoed. Het Ovambo-dialect is de grootste taal van het land. Het wordt gesproken door ongeveer 680.000 Namibiërs. In het noorden van het land wordt ook veel Portugees gesproken vanwege de vele Angolese vluchtelingen die daar verblijven.

Flora & Fauna

In de zuidelijke steppen, savannen en halfwoestijnen leven ontzettend veel dieren. Olifanten, leeuwen, zebras en jachtluipaarden kun je hier bijvoorbeeld aantreffen. De leeuw is de grootste Afrikaanse roofdier. Daarna komt de luipaard. De zwarte neushoorn en cheetah kent in Namibië een grote populatie en dit aantal groeit nog jaarlijks. Woestijnleeuwen zijn uniek in Namibië en zul je dus nergens anders ter wereld tegenkomen. Het grootste deel van Namibië is niet erg gevarieerd begroeid. De meeste bebossing komt voor in de noordoostelijke Caprivi-strook en langs de rivieren. In de rest van het land is de begroeiing meer zoals op de savanne. Geelbruine tinten afgewisseld met aloë en cactussen. Doordat het land zo dunbevolkt is, heeft de natuur in Namibië een authentiek karakter.

Geschiedenis

Waarschijnlijk woonden er 12 miljoen jaar v.Chr. al mensachtige in het gebied wat nu Namibië heet. Deze mensachtige waren meer dan een aap, maar minder dan een mens. De eerste bewoners van het land waren de San (door de blanken ooit Bosjesmannen genoemd). In de loop van vele eeuwen werden zij verdrongen door de Bantoe-clans vanuit het noorden en de Nama vanuit het zuiden. In de 16e eeuw vestigde zich ook het herdersvolk van de Herero zich in het huidige Namibië. Vanaf de 15e eeuw hebben verschillende Europese volkeren hun sporen in Namibië achtergelaten. Portugese zeevaarders waren de eerste Europeanen die in Namibië arriveerden. Zij bouwden bij het huidige Cape Cross een stenen kruis om het gebied Portugees te verklaren. Een tweede kruis werd gemaakt bij de baai van Angra Pequena, de huidige Lüderitzbaai. In 1723 drongen enkele Nederlanders de regio binnen. Zij bereikten de oever van de Oranjerivier, die nu de Zuidelijke grens van Namibië vormt. In 1806 stichtten Engelse missionarissen een eerste zendingspost in de regio. Vanaf 1884 tot aan de Eerste Wereldoorlog was Duitsland de officiële koloniale overheerser van het toenmalige Zuidwest-Afrika. Gedurende deze periode werden er bloedige strijden gestreden met zowel de Nama als de Herero. In 1904 begonnen de Duitsers een offensief tegen de Herero. Met het neerslaan van de opstand van de Nama, werd het laatste verzet de kop ingedrukt. De overlevenden van de strijd werden gedwongen te werken voor hun koloniale meesters. Op 21 maart 1990 kreeg Namibië als laatste Afrikaanse land zijn onafhankelijkheid.

Heeft u interesse in een reis naar NamibiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat is het huidige reisadvies / kleurcode voor NamibiŽ?

Op dit moment zijn alle landen 'oranje'; ook NamibiŽ.

Wat zijn de beste hotels van NamibiŽ?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in NamibiŽ:
 • 14d PRR NamibiŽ in Vogelvlucht Supe (JI) (0.0 in 0)
 • 14d PRR NamibiŽ in Vogelvlucht Stan (0.0 in 0)
 • 18d PRR Klassiek NamibiŽ Standaard (0.0 in 0)
 • 18d PRR Klassiek NamibiŽ Superior (JI) (0.0 in 0)
 • 16d PRR Klassiek NamibiŽ Standaard (0.0 in 0)

  Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.
 • Kan ik een vakantie boeken naar NamibiŽ i.v.m. Corona?

  Tot half maart 2021 kun je niet op vakantie. Je kunt echter al wel een vakantie boeken voor de periode daarna. Vraag gratis & vrijblijvend een offerte op voor jouw wensen