Bezienswaardigheden Nederland

Pagina 1 van 8 met 71 resultaten

De Grote of St. Bavokerk

De Grote of St. Bavokerk
De Grote of St. Bavokerk
Kaart met locatie De Grote of St. Bavokerk

In Haarlem staat de Grote of St. Bavokerk die overal bovenuit torent, het is de belangrijkste blikvanger van de stad. Maar ook van binnen is deze kerk zeker de moeite waard met het befaamde Müller-orgel uit 1738 en graven van beroemdheden uit de stad zoals die van Frans Hals. Er worden regelmatig orgelconcerten gegeven in de kerk die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Teylers Museum

Het Teylers Museum in Haarlem is het oudste museum van Nederland en werd opgericht in 1784. De zakenman Pieter Teyler van der Hulst liet veel van de pronkstukken uit de collectie na toen hij overleed. Naar eigen zeggen is dit museum het best bewaard gebleven openbare kennisinstituut ter wereld voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw. Je vindt er o.a. machines die elektriciteit opwekken tot miljoenen jaren oude fossielen, munten en historische boeken.

Museum het Prinsenhof

Museum het Prinsenhof
Museum het Prinsenhof
Kaart met locatie Museum het Prinsenhof

Museum het Prinsenhof bevindt zich in een voormalige klooster in Delft, waar ook Willem van Oranje verbleef. De twee kogelgaten zijn erg beroemd maar is natuurlijk niet het enige wat het klooster te bieden heeft. In de andere vertrekken zijn prachtige schilderijen en kunstvoorwerpen te bezichtigen.

Nationale Parken in Nederland

Nationale Parken in Nederland
Nationale Parken in Nederland

Nederland kent twintig Nationale Parken. De eerste twee (de Hoge Veluwe en Veluwezoom) zijn in de jaren dertig ontstaan uit particulier initiatief. De andere achttien parken zijn sinds de jaren tachtig officieel ingesteld door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De Nationale Parken zijn bijzondere natuurgebieden in Nederland en hebben ieder hun eigen unieke kenmerken.

Winkelen in Nederland

De winkels in Nederland zijn meestal geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, met een koopavond (donderdag/vrijdag) tot 21.00 uur. Op zaterdag zijn de meeste winkels geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De grote steden hebben meestal de eerste zondag van de maand koopzondag. In Amsterdam zijn de winkels iedere zondag geopend.

Rijksmuseum (Amsterdam)

Na tien jaar verbouwen, renoveren en restaureren vindt de Grand Opening van het nieuwe Rijksmuseum plaats op zaterdag 13 april 2013. De volgende dag, zondag 14 april, opent het Rijksmuseum zijn deuren weer voor het publiek. In het nieuwe Rijksmuseum is ook écht álles nieuw! Bekijk hier bijvoorbeeld de Nachtwacht geschilderd door Rembrandt van Rijn. De Philips vleugel is compleet nieuw ingericht en een lust voor het oog. Het Rijksmuseum heeft niet allen schilderijen maar ook prachtig aardewerk en prachtige zilverwerken. Het Rijksmuseum is straks als eerste toonaangevende museum ter wereld 365 dagen geopend, van 9.00 tot 17.00 uur.

Dierentuin Artis (Amsterdam)

Dierentuin Artis
Dierentuin Artis

Dierentuin Artis ligt in het hart van Amsterdam en is de oudste dierentuin van Nederland, het werd opgericht in 1838. Artis is het hele jaar geopend. Artis herbergt met ruim 900 soorten een wijd scala aan dieren. Van de kleurrijke vlinders in het Vlinderpaviljoen tot grote giraffen op de Savanne. Door het hele park heen staan diverse monumentale bomen en is een Planetarium.

Albert Cuyp markt (Amsterdam)

De Albert Cuyp markt in Amsterdam is een van de bekendste markten van Nederland. De markt is maandag t/m zaterdag geopend vanaf 9.00 uur. Er staan dan 268 kramen waar van alles en nog wat wordt verkocht. Moet je nog boodschappen doen, ga dan naar de Albert Cuyp. Ook voor een leuk cadeau of leuke kleding kun je hier prima terecht.

SEA LIFE (Scheveningen)

SEA LIFE
SEA LIFE
Kaart met locatie SEA LIFE

SEA LIFE is erg geschikt om met kleine kinderen naar toe te gaan. SEA LIFE beschikt over 45 aquariums met de meest uiteenlopende soorten vissen. Dagelijks zijn er presentaties en in de vakanties worden er extra activiteiten voor kinderen georganiseerd. In Typisch Tropisch vind je bijvoorbeeld zwartpunthaaien en hele grote schildpadden.

Pier van Scheveningen (Scheveningen)

Pier van Scheveningen
Pier van Scheveningen
Kaart met locatie Pier van Scheveningen

De Pier van Scheveningen is bij iedereen wel bekend en is echt een icoon voor de badplaats. Het in 1961 geopende gebouw, dat in de plaats kwam voor de oude pier uit 1901, deed dienst als horeca-, winkel- en entertainmentcomplex. De pier werd in oktober 2013 gesloten omdat hij niet meer voldeed aan de brandveiligheidseisen, maar na een grote verbouwing volgde op 18 juli 2015 een gedeeltelijke openstelling. Bij de oplevering van de pier lag het uiterste punt 381 meter in zee maar doordat in 2010 het Scheveningse strand met 50 meter verbreed is, staan grote delen van de pier bij laagwater niet of nauwelijks meer in zee.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende