Bezienswaardigheden Nederland

Pagina 2 van 8 met 71 resultaten

Het Binnenhof (Den Haag)

Het Binnenhof
Het Binnenhof

Den Haag dankt haar bestaan aan het Binnenhof, als centrum van de Nederlandse politiek. Verschillende onderdelen zijn de Ridderzaal (waar jaarlijks de troonrede wordt uitgesproken), de Hofkapel, de Mauritstoren, het Keurhuis, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het Torentje (de werkplek van de minister-president). In het eeuwenoude complex is de mogelijkheid een rondleiding te volgen of bijvoorbeeld een openbare vergadering te bezoeken in de Tweede Kamer. Deze vergaderingen vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag.

Madurodam (Den Haag)

Madurodam
Madurodam

Madurodam is een miniatuurstad, dat weergeeft hoe de Nederlandse stad en samenleving eruitziet. Het bestaat uit ruim 700 maquettes op een schaal van 1 op 25. De "stad" is onderverdeeld in 3 rijken: het waterrijk, het stedenrijk en "Vindingrijk" (innovaties door Nederland). Het is gemaakt met een 'glimlach': situaties uit het dagelijkse straatleven worden uitgebeeld en deze zijn vaak komisch om te zien.

Paleis Noordeinde (Den Haag)

Paleis Noordeinde
Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is een van de bekendste kenmerken van Den Haag. Het is de werkplaats van Koning Willem-Alexander. Ieder jaar op Prinsjesdag vertrekt vanaf dit paleis de koninklijke stoet naar de Ridderzaal, waarna de koninklijke familie nog even het balkon op komt. Achter Paleis Noordeinde ligt de Paleistuin, welke voor het grootste deel toegankelijk is voor bezoekers. De achterzijde van de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Huisarchief zijn daarentegen niet zomaar te bereiken.

Burgers' Zoo (Arnhem)

Burgers' Zoo
Burgers' Zoo

Honderd jaar geleden, op 30 maart 1913, opende Faisanterie Buitenlust haar deuren voor het publiek. Dit was de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers' Zoo. Sinds de oprichting door Johan Burgers, de eerste eigenaar en naamgever van het Arnhemse dierenpark, is het park altijd een echt familiebedrijf gebleven. Bezoekers die Burgers’ Zoo eens vanuit een andere hoek willen zien kunnen deelnemen aan themawandelingen.

Museum Arnhem (Arnhem)

Museum Arnhem
Museum Arnhem

Museum Arnhem bestond voorheen uit Gemeentemuseum Arnhem en Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Hier vind je moderne kunst, hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving in Nederland. Het museum heeft het gehele jaar door wisselende tentoonstellingen. Dit kunnen tentoonstellingen zijn van bekendere kunstenaars, maar ook van de nieuwe generatie kunstenaars. Om het gebouw heen ligt een prachtige beeldentuin die ook echt een bezoek waard is. Het museum is een van de belangrijkste instellingen in Nederland die zich bezighoudt met het verzamelen en tentoonstellen van werk van sieraadontwerpers.

Openluchtmuseum (Arnhem)

Openluchtmuseum
Openluchtmuseum

Laat je meenemen in het verleden van Nederland in het Openluchtmuseum in Arnhem. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Het Vrijthof (Maastricht)

Het Vrijthof
Het Vrijthof

Het Vrijthof is het grootste en bekendste plein van Maastricht. Hier zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden zoals de (deels) Romaanse Sint-Servaasbasiliek, de Sint-Janskerk, de oude militaire Hoofdwacht, het Spaans Gouvernement (nu: museum) en het Generaalshuis (nu: Theater aan het Vrijthof). Daarnaast kun je er ook lekker genieten van een drankje op een van de vele caféterrassen of de leuke evenementen bezoeken die er regelmatig georganiseerd worden. Onder het Vrijthof bevindt zich een parkeergarage voor auto's en fietsen.

Onze Lieve Vrouweplein (Maastricht)

Onze Lieve Vrouweplein
Onze Lieve Vrouweplein

Het Onze-Lieve-Vrouweplein is een gezellig plein in de binnenstad van Maastricht. Het is vernoemd naar de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek waarin het Genadebeeld van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee te vinden is. Rondom het plein vind je veel leuke terrassen en winkelstraten waar je erg goed kunt shoppen.

Sint Pietersberg (Maastricht)

Sint Pietersberg
Sint Pietersberg

Sint Pietersberg is een bekende bezienswaardigheid van Maastricht met de uitgestrekte onderaardse kalksteengroeves (ten onrechte aangeduid als de grotten), waarvan de Zonneberg en het Noordelijk Gangenstelsel voor toeristen te bezichtigen zijn. Lichtenberg is een ruïne gelegen op de Sint Pietersberg. Het was vroeger een van de weinige hoogteburchten van de Noordelijke Nederlanden. Vanaf de op de berg gelegen toren heeft men een prachtig uitzicht over het Maasdal bij Maastricht.

Het strand van Egmond aan Zee (Egmond aan Zee)

Het strand van Egmond aan Zee
Het strand van Egmond aan Zee

Het strand van Egmond is erg ruim en breed en gaat over in het strand van Bergen aan Zee. De vuurtoren van Jan van Speijck is een herkenbaar symbool voor het strand. Er is een gezellige boulevard en er zijn mogelijkheden om een watersport te beoefenen of een mooie wandeling te maken. Het strand wordt elke dag netjes opgeruimd en er is een reddingsbrigade en EHBO-post aanwezig zodat je onbezorgd kunt genieten van de omgeving.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende