Bezienswaardigheden Nepal

Pagina 1 van 3 met 22 resultaten

Bardiya National Park

Bardiya National Park
Bardiya National Park
Kaart met locatie Bardiya National Park

Het Bardiya National Park is minder goed te bereiken dan Chitwan National Park maar het is zeker zo leuk. Dit park is ook een stuk rustiger dan het Chitwan National Park. Het park ligt in het westen van het land en de makkelijkste manier om er te komen is per vliegtuig. In dit park komen veel tijgers voor maar ook andere dieren zoals de neushoorn, wilde olifant, moerasherten en Ganges dolfijn. Je kunt hier de wildernis verkennen met behulp van een gids.

Stupa Bouddhanath

Bezoek het kleine plaatsje Boudha, vlakbij Kathmandu. Hier kan je een groot boeddhistisch heiligdom bezichtigen. Deze stupa vormt het symbool van het boeddhistische Nepal. Het is dan ook de grootste van het land. Deze stupa is gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet. Toen de boeddhistische monniken uit China werden verdreven, gingen de meeste naar Kathmandu. De wijk waar de Bouddhanath staat heet niet voor niets little Tibet.

Raften in Nepal

Raften in Nepal
Raften in Nepal

In Nepal heb je de mogelijkheid om op bepaalde rivieren te raften. Tijdens het raften vaar je met een bootje snel de rivier af. Houdt er wel rekening mee dat je nat kunt worden, je zit immers op het water.

Langtan National Park

Langtan National Park is gelegen in het centrale deel van de Himalaya. Dit prachtige park ligt in de buurt van Kathmandu en is zeer uitgestrekt. Het park is opgericht in 1970/1971, en was het eerste Himalaya Nationaal Park. Het park is opgericht om de natuur in stand te houden en de lokale bevolking te helpen met het beschermen van hun hulpbronnen. Het park wil ook de traditionele manieren van landgebruik van de lokale bevolking in stand houden.

Sagarmatha (Everest) Nationaal Park

Sagarmatha (Everest) Nationaal Park
Sagarmatha (Everest) Nationaal Park
Kaart met locatie Sagarmatha (Everest) Nationaal Park

Sagarmatha (Everest) Nationaal Park is een prachtig park en ook zeer groot, namelijk 1.148 km². In het park ligt de grootste berg van de wereld, de Mount Everest met een hoogte van 8.848 m. In het park liggen ook een aantal andere bekenden bergen. Het park kreeg de status nationaal park in 1976 en is bedoeld om de natuur te beschermen. Een andere reden waarom het park de status van nationaal park heeft gekregen is omdat de regering de unieke culturele waarden van de bergen veilig wilt stellen.

Chitwan National Park

Chitwan National Park
Chitwan National Park
Kaart met locatie Chitwan National Park

Het Chitwan National Park bestaat sinds 1973 en is 932 km² groot. Vroeger werden er in het park gejaagd op tijgers, soms werden er wel 100 tijgers per expeditie gedood. Daardoor is de populatie flink uitgedund, gelukkig gaat het nu beter en komen er weer steeds meer tijgers in het park.

Markt in Kathmandu (Kathmandu)

Markt in Kathmandu
Markt in Kathmandu
Kaart met locatie Markt in Kathmandu

Door heel Nepal heen vind je lokale markten. In de hoofdstad Kathmandu is iedere dag wel een markt te vinden. Op de verschillende markten kun je werkelijk van alles krijgen. Kleding, groenten, fruit, kruiden en vlees zijn de voornaamste producten die worden verkocht. De markten in Kathmandu meer op toeristen gericht en hier vind je dan ook leuke souvenirs om mee naar huis te nemen.

Durban Square (Kathmandu)

Durban Square
Durban Square
Kaart met locatie Durban Square

Durban Square in Kathmandu beschikt over de belangrijkste trekpleisters van de stad. Op dit Koningsplein vind je paleizen en tempels. Bekijk ook eens de Kasthamandaptempel. Dit plein is tevens een echte ontmoetingsplaats voor iedereen.

National Museum Kathmandu (Kathmandu)

Het National Museum in Kathmandu is echt de moeite waard als je iets wilt leren over de cultuur en het geloof van de inwoners van Nepal. Er zijn veel kamers waar van alles en nog wat tentoongesteld wordt. De meeste kunst is religieus. In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Nepal en het Boeddhisme.

Patan Durbar Square (Patan)

Patan Durbar Square
Patan Durbar Square
Kaart met locatie Patan Durbar Square

Zeker de moeite waard om te bezoeken is de Patan Durbar Square. Het is de residentie van de voormalige Malla heersers van de Pataanse staat. Dit prachtige centrale plein beschikt over zeer indrukwekkende tempels, paleizen en pagodes. De residentie is tegenwoordig omgebouwd tot een museum en wordt veel bezocht door toeristen. Het is de perfecte locatie om de cultuur, historie en de architectuur van Patan te ontdekken.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende