Bezienswaardigheden Nicaragua

Pagina 2 van 2 met 19 resultaten

San Jerůnimo (Masaya)

Ieder jaar op 19 september begint in Masaya het feest van patroonheilige San Jerónimo. Het feest wordt officieel afgesloten op 31 september, maar op 7 oktober volgt nog een belangrijke processie.

Parque Historico Nacional Loma de Tiscapa (Managua)

Lomo de Tiscapa is een berg van vulkanische oorsprong en Parque Historico Nacional Loma de Tiscapa is een nationaal historisch park op deze berg. Hier vind je een standbeeld van het silhouet van Augusto Sandino. Dit is een van de meest herkenbare monumenten van de stad. Vroeger was dit ook de plek waar het presidentiële paleis was gelegen en waar Sandino en zijn mannen om het leven zijn gekomen in 1934. In het park vind je ook het Monumento Roosevelt, een gedenkteken voor de slachtoffers van de revolutie, met een prachtig uitzicht op het meer. De top van de Loma de Tiscapa is onderdeel van Volcán Tiscapa's kratermeer. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, de kathedralen en Volcán Momotombo.

Huellas de Acahualinca (Managua)

Huellas de Acahualinca, oftewel de voetstappen van Acahualinca, is een interessante bezienswaardigheid in Managua. Deze plek is in 1874 ontdekt door mijnwerkers en hier vind je gefossiliseerde sporen van mensen en dieren. Er werd gespeculeerd dat de voetafdrukken van mensen waren die op vlucht waren voor een vulkaanuitbarsting, maar specialisten hebben uitgewezen dat dit niet het geval was. Op deze locatie zijn ook potten van keramiek en andere artefacten gevonden. Tegenwoordig is er een museum aanwezig waar verschillende vondsten worden tentoongesteld. Een rondleiding in het Spaans is bij een bezoekje aan Huellas de Acahualinca inbegrepen.

Winkelen in Managua (Managua)

Winkelen in Managua
Winkelen in Managua

Winkelen in Managua doe je vooral in een van de grote winkelcentra zoals Metro Centro en Plaza Inter. Ook op de markt kun je goed winkelen, hier vind je vooral traditionele producten.

Palacio Episcopal (Granada)

Palacio Episcopal is een neoclassicistisch paleis gelegen aan de Plaza de la Independencia. Het paleis dateert uit 1913 en werd ontworpen door Marcelo Targa. Vervolgens werd het in 1920 geschonken aan de bisschop van Granada om gebruikt te worden als verblijfplaats. Het gebouw heeft Noord-Amerikaanse invloeden en is gebouwd in een koloniale stijl. Het is een indrukwekkend gebouw van twee verdiepingen, omringd door andere koloniale gebouwen.

Convento y Museo San Francisco (Granada)

Convento y Museo San Francisco is een van de oudste kerken in Amerika. In 1856 werd het verwoest door een brand en vervolgens gerestaureerd. Tegenwoordig dient de kerk als een museum. Bezoekers kunnen hier een mooie verzameling van historische objecten, schilderijen en beelden bewonderen. De vaste collectie van het museum bestaat onder andere uit een verzameling van Pre-Columbiaanse standbeelden gemaakt door de inwoners van het Zapatera eiland. Deze beelden dateren uit de jaren 800 tot 1200 na Christus. 

Lago Nicaragua (Granada)

Lago Nicaragua
Lago Nicaragua

Granada ligt aan het op een na grootste meer van Latijns-Amerika. Het meer van Nicaragua heeft namelijk een oppervlakte van 8.264 km². Door het grote oppervlakte heeft het ook wel de bijnaam de Zoete Zee. In het meer is een belangrijke bezienswaardigheid: Archipiélago las Isletas, een vulkanische archipel met wel 354 vulkaaneilanden. Ook staat het meer in verbinding met de Caribische Zee en verschillende rivieren. Let op: zwemmen in het meer wordt afgeraden vanwege de zoetwaterhaaien die in het meer te vinden zijn.

ChocoMuseo (Granada)

ChocoMuseo
ChocoMuseo

In het ChocoMuseo kun je kennis maken met het overheerlijke product chocolade. Dit museum heeft verschillende vestigingen in Midden-Amerika waaronder in Punta Cana op de Dominicaans Republiek, Cusco en Lima in Peru en in Antigua, Guatemala. In Granada is het museum gelegen in een mooi herenhuis in het centrum van de stad. Hier kun je iedere ochtend een all-you-can-eat-ontbijtbuffet reserveren, ook kun je genieten van een chocolade-massage in de spa. Leer hier alles over de cacaoboom en zijn ecosysteem en cacao als gezond superfood. 

Convento y Museo San Francisco (Granada)

Iglesia San Francisco is de oudste kerk in Midden-Amerika en het meest opvallende gebouw van heel Nicaragua. Vandaag de dag is er een museum gevestigd in dit prachtige gebouw waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van de stad. In Convento y Museo San Francisco staan verschillende Zapatera beeldhouwwerken zoals twee zwarte standbeelden uitgehouwen uit basalt. Er zijn een aantal gidsen die rondleidingen in het Engels geven.

  • Vorige
  • 1
  • 2