Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Pagina 1 van 4 met 36 resultaten

Rainbow's End Theme Park

Rainbow's End Theme Park
Rainbow's End Theme Park
Kaart met locatie Rainbow's End Theme Park

Hét pretpark van Nieuw-Zeeland is het Rainbow's End Theme Park in Manukau bij Auckland. In het park zul je geen parades en een hoop tierelantijntjes vinden zoals in bijvoorbeeld Disney, wel vind je in het park veel achtbanen en andere attracties. De populairste attractie van het park is de “invader”, een grote ronde schijf waar je ronddraaiend een halfpipe op en af gaat. Naast deze misselijkmakende attracties zijn er ook voor kleine kinderen een aantal leuke attracties.

National Park Abel Tasman

National Park Abel Tasman
National Park Abel Tasman
Kaart met locatie National Park Abel Tasman

Het kleinste nationale park van heel Nieuw-Zeeland is National Park Abel Tasman. Er zijn prachtige stranden, dichtbegroeide bossen, watervallen, grotten en kloven te vinden die omgeven zijn door de heldere zee. De meeste mensen maken een wandeling door het park. Zo is de Abel Tasman Coastal Track de bekendste route. Deze route is 51 kilometer lang en duurt ongeveer 2 a 3 dagen. De tocht is vrij makkelijk te maken. Een iets moeilijkere route is de Inland Track. Deze duurt 3 a 4 dagen en is wat minder begaanbaar dan de Coastal Track, maar je ziet nog meer van het park en de natuur. Je komt bijvoorbeeld langs de schitterende watervallen van Nelson.

Winkelen in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kun je niet overal winkels vinden doordat er in veel natuurgebieden geen steden zijn. Toch vind je in de meeste dorpen en steden wel winkels. Over het algemeen zijn winkels doordeweeks van 09.00 tot 17.30 geopend. Op zaterdag en zondag zijn vooral in de grote steden de winkels geopend en heb je kans dat in de kleinere steden geen winkels geopend zijn. Op donderdag of vrijdag, afhankelijk van de stad, zijn er koopzondagen tot 21.00 uur. In de stedelijke gebieden zijn veel supermarkten zeven dagen per week geopend tot 21.00 uur.

Wandelen in Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw-Zeeland
Wandelen in Nieuw-Zeeland

Meerdaagse wandeltochten door de natuur is een van de belangrijkste redenen waarom zoveel toeristen naar Nieuw-Zeeland vertrekken. Nieuw-Zeeland is een ideaal wandel- en fietsland. Om het land te verkennen zijn er honderden wandelroutes uitgezet, zo kun je een kwartiertje wandelen naar een waterval, maar ook dagenlang over gletsjers wandelen en klimmen. Nieuw-Zeeland heeft negen Great Walks aangewezen, volgens de inwoners zijn dit de allermooiste wandelroutes van het land.

Forelvissen

Forelvissen
Forelvissen

Een van de favoriete bezigheden van veel Nieuw-Zeelanders en toeristen is forelvissen. Vooral Lake Taupo is een uitstekende locatie voor het beoefenen van de sport. Elk jaar vindt in oktober een forelvistoernooi met de naam Rotorua Trout Festival. Hiermee wordt het begin van het forelvisseizoen aangegeven. Naast zelf vissen kun je ook vissen bekijken, bijvoorbeeld tijdens een walvisexcursie. Deze vertrekken vanaf het Zuidereiland meerdere keren per dag en duren tweeënhalf uur.

Bay of Islands (Noordereiland)

Bay of Islands
Bay of Islands
Kaart met locatie Bay of Islands

Een bijzonder mooi gebied in het Noordereiland is de Bay of Islands. Dit prachtige gebied staat ook wel bekend om zijn pure schoonheid, mooie zandstranden en groene zeewater. Het is dan ook een geliefde plek onder de toeristen. In de omgeving van de Bay of Islands zijn er diverse activiteiten waar je aan kunt deelnemen, zoals duiken, zwemmen, diepzeevissen en zeilen. Ook kun je met georganiseerde boottochten dolfijnen spotten.

Waitomo Glowworm Caves (Noordereiland)

Waitomo Glowworm Caves
Waitomo Glowworm Caves
Kaart met locatie Waitomo Glowworm Caves

Onder de Nieuw-Zeelandse stad Waitomo liggen een gigantische groot grottenstelsel. Dit grottenstelsel wordt ook wel de Waitomo Caves genoemd, wat in Maori-taal 'water dat door een hol stroomt' betekent. De grotten zijn voor een groot deel nog niet ontdekt, maar het deel dat ontdekt is, wordt opengesteld voor bezoekers. Het bijzondere aan deze grot is dat er duizenden gloeiwormen leven die de grotten verlichten. Deze verschijning doet je ook wel denken aan een heldere sterrenhemel. 


Hobbiton Movie Set (Noordereiland)

Hobbiton Movie Set
Hobbiton Movie Set
Kaart met locatie Hobbiton Movie Set

In een pittoresk dorpje vlakbij Matamata ligt de Hobbiton Movie Set. De Hobbiton is ook wel het bekende stadje van de Hobbits in de bekend films 'The Lord of the Rings en The Hobbit'. Op de filmset waan je je ook echt even in een van deze films, omdat de set er precies het zelfde uitziet als de film. Daarnaast kun je de Hobbit-huisjes bezoeken of een van de andere bekende plekken uit de films.
Ook een optie is om een overnachting te nemen in een van deze Hobbit-huisjes.

Abel Tasman National Park (Zuidereiland)

Abel Tasman National Park
Abel Tasman National Park
Kaart met locatie Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park in Nieuw-Zeeland. Je herkent het park vooral aan de vele goudgele zandstranden, watervallen, kloven en rotspartijen. Ondanks dat het park het kleinste van Nieuw-Zeeland is, is er genoeg te beleven. Door de inheemse flora en fauna kijk je je ogen continu uit hier. Daarnaast kun je deelnemen aan een georganiseerde tocht, bijvoorbeeld een zeekajaktocht. Tijdens deze toch kajak je over de prachtige heldere zee en heb je kans om dolfijnen en zeehonden te spotten. 


Lake Tekapo (Zuidereiland)

Lake Tekapo
Lake Tekapo
Kaart met locatie Lake Tekapo

Het Lake Tekapo is zo'n meer dat je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Nieuw-Zeeland. Vanuit de kant heb je een schitterend uitzicht over het meer met een oppervlakte van 88 vierkante kilometer en het prachtige helderblauwe water. Deze heldere kleur heeft die te danken aan duizenden jaren geleden, toen het gletsjermeer is ontstaan. Zo gaan de verhalen dat het meer in de ijstijd is ontstaan en dat er nog kleine deeltjes rots in het water zwerven. Vooral in de zomer is de omgeving van het meer schitterend, doordat de bloemen en planten in bloei staan. Het koude landschap veranderd dan in een groot kleurrijk natuurgebied.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende