Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Pagina 1 van 4 met 36 resultaten

Rainbow's End Theme Park

Rainbow's End Theme Park
Rainbow's End Theme Park
Kaart met locatie Rainbow's End Theme Park

Hét pretpark van Nieuw-Zeeland is het Rainbow's End Theme Park in Manukau bij Auckland. In het park zul je geen parades en een hoop tierelantijntjes vinden zoals in bijvoorbeeld Disney, wel vind je in het park veel achtbanen en andere attracties. De populairste attractie van het park is de “invader”, een grote ronde schijf waar je ronddraaiend een halfpipe op en af gaat. Naast deze misselijkmakende attracties zijn er ook voor kleine kinderen een aantal leuke attracties.

National Park Abel Tasman

National Park Abel Tasman
National Park Abel Tasman
Kaart met locatie National Park Abel Tasman

Het kleinste nationale park van heel Nieuw-Zeeland is National Park Abel Tasman. Er zijn prachtige stranden, dichtbegroeide bossen, watervallen, grotten en kloven te vinden die omgeven zijn door de heldere zee. De meeste mensen maken een wandeling door het park. Zo is de Abel Tasman Coastal Track de bekendste route. Deze route is 51 kilometer lang en duurt ongeveer 2 a 3 dagen. De tocht is vrij makkelijk te maken. Een iets moeilijkere route is de Inland Track. Deze duurt 3 a 4 dagen en is wat minder begaanbaar dan de Coastal Track, maar je ziet nog meer van het park en de natuur. Je komt bijvoorbeeld langs de schitterende watervallen van Nelson.

Winkelen in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kun je niet overal winkels vinden doordat er in veel natuurgebieden geen steden zijn. Toch vind je in de meeste dorpen en steden wel winkels. Over het algemeen zijn winkels doordeweeks van 09.00 tot 17.30 geopend. Op zaterdag en zondag zijn vooral in de grote steden de winkels geopend en heb je kans dat in de kleinere steden geen winkels geopend zijn. Op donderdag of vrijdag, afhankelijk van de stad, zijn er koopzondagen tot 21.00 uur. In de stedelijke gebieden zijn veel supermarkten zeven dagen per week geopend tot 21.00 uur.

Wandelen in Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw-Zeeland
Wandelen in Nieuw-Zeeland

Meerdaagse wandeltochten door de natuur is een van de belangrijkste redenen waarom zoveel toeristen naar Nieuw-Zeeland vertrekken. Nieuw-Zeeland is een ideaal wandel- en fietsland. Om het land te verkennen zijn er honderden wandelroutes uitgezet, zo kun je een kwartiertje wandelen naar een waterval, maar ook dagenlang over gletsjers wandelen en klimmen. Nieuw-Zeeland heeft negen Great Walks aangewezen, volgens de inwoners zijn dit de allermooiste wandelroutes van het land.

Forelvissen

Forelvissen
Forelvissen

Een van de favoriete bezigheden van veel Nieuw-Zeelanders en toeristen is forelvissen. Vooral Lake Taupo is een uitstekende locatie voor het beoefenen van de sport. Elk jaar vindt in oktober een forelvistoernooi met de naam Rotorua Trout Festival. Hiermee wordt het begin van het forelvisseizoen aangegeven. Naast zelf vissen kun je ook vissen bekijken, bijvoorbeeld tijdens een walvisexcursie. Deze vertrekken vanaf het Zuidereiland meerdere keren per dag en duren tweeënhalf uur.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende