Bezienswaardigheden Noorwegen

Pagina 1 van 4 met 40 resultaten

Nationaal Park Hardangervidda

Nationaal Park Hardangervidda
Nationaal Park Hardangervidda
Kaart met locatie Nationaal Park Hardangervidda

In Nationaal Park Hardangervidda leven ongeveer 12.000 wilde rendieren, de grootste kudde ter wereld. Het park is 8.000 km² groot en echt fantastisch om te bezoeken. Het park ligt verdeeld over 3 provincies. In het park kun je heerlijk wandelen door de verschillende gebieden. In een gedeelte van Nationaal Park Hardangervidda leven geen bomen omdat de grond daar niet goed is. In een ander gebied valt wat meer regen en daar komen dan ook meer planten voor. Dit park is geschikt als je eens lekker wilt ontspannen en van de natuur wilt genieten.

National Park Dovre

National Park Dovre
National Park Dovre
Kaart met locatie National Park Dovre

National Park Dovre is echt een prachtig park en is 289 km² groot. Het park bestaat pas sinds 2003 en ligt tussen twee andere grote parken ingeklemd. In het park komen veel rendieren voor. Ook leeft er een kolonie muskusossen, zij werden geïmporteerd in de jaren veertig van de vorige eeuw. Het hoogste punt is de 1.716 m Fokstuguhøin. Je kunt mooie wandelingen maken in het park.

Nationaal Park Jostedalsbreen

Nationaal Park Jostedalsbreen in de provincie Sogn og Fjordane ligt tussen de Sognefjord en de Nordfjord. De Jostedalsgletsjer bevindt zich hier en dit is de grootste gletsjer van het Europese continent met een lengte van maar liefst 80 km. Het park werd opgezet in 1991 en wordt beheerd door het Noorse direktoraat for natuurbeheer (Direktoratet for Naturforvaltning). Ieder jaar komen er meer dan een half miljoen toeristen op bezoek in het park.

Stavkirke

Stavkirke
Stavkirke

Een bezoek aan de typische houten kerken (stavkirke) kan niet ontbreken tijdens je reis door Noorwegen. Het basiselement van de kerk is de stav (paal). De oudste kerken dateren uit het begin van de 11e eeuw. De Urnes Stavkirke is een staafkerk die geheel uit hout bestaat. De kerk heeft een typisch Scandinavische bouwstijl. In Noorwegen zijn er ongeveer 1.000 staafkerken gebouwd, waar er tegenwoordig nog maar 28 van over zijn. Niet alleen zijn staafkerken de oudste houten gebouwen van Noorwegen, ze zijn ook de oudste christelijke kerken.

Noordkaap

Noordkaap
Noordkaap
Kaart met locatie Noordkaap

Aan de Barentszzee vind je de Noordkaap, het wordt gezien als het noordelijkste punt van Europa. Als je vanaf het vasteland door een tunnel naar het eiland Magerøya rijdt dan kom je bij de Noordkaap uit. Vanaf de Noordkaap is het ongeveer 2.000 kilometer naar de Noordpool. Om in de winter de Noordkaap te bezoeken is het mogelijk om met plaatselijke bussen onder begeleiding van een aantal sneeuwruimers te gaan. Je kunt ook met eigen vervoer naar de Noordkaap, maar hiervoor moet een vergunning worden aangevraagd en je kunt er alleen komen met behulp van sneeuwruimers.

Winkelen in Noorwegen

Winkelen in Noorwegen
Winkelen in Noorwegen

In Noorwegen kun je prima winkelen, houdt er alleen wel rekening mee dat de prijzen soms hoger liggen dan in Nederland. De winkels gaan vaak om 10.00 uur open en sluiten alweer om 17.00 uur. In de steden is er meestal 1 koopavond tot 19.00/20.00 uur. Op zaterdag sluiten de winkels vaak al om 15.00/16.00 uur.

Typische souvenirs zijn gebreide Noorse truien, aardewerk, zilverwerk, houtsnijwerk (soms beschilderd), glaswerk en porselein. Ook worden er huiden van geiten en rendieren verkocht.

Bergen

Bergen
Bergen
Kaart met locatie Bergen

Bergen is een van de grootste plaatsen in Noorwegen en bekend om de prachtige haven, de karakteristieke huizen en de ligging tussen de bergen. Niet alleen is Bergen een plaats in Noorwegen, het is ook een gemeente. De gemeente ligt aan de zuidwestkust en staat bekend om de regenval, er valt gemiddeld namelijk ruim 2.200 millimeter per jaar. Bergen viert jaarlijks in oktober het Regenfestival, met een regenjas- en parapluparade. Tot voor kort vond je in verschillende straten van Bergen paraplu-automaten.

Preikestolen

Preikestolen
Preikestolen
Kaart met locatie Preikestolen

De Preikestolen ofwel de preekstoel is een van de bekendste toeristische attracties van Noorwegen. De preekstoel (klif) steekt 604 meter boven de Lysefjord uit en de beste ervaring krijg je erbovenop. Er is een wandelroute van ongeveer 6 km waar je heen en terug ongeveer 4 uur over zult doen, er zijn hoogteverschillen van 350 meter en langs de route is zwemwater en vind je verschillende rustplaatsen, zo kan iedereen op zijn eigen tempo lopen.

Bryggen (Bergen)

Bryggen
Bryggen
Kaart met locatie Bryggen

Bryggen is een reeks Hanze-handelshuizen in de Noorse stad Bergen. De Hanze vestigden hier in 1343 een handelsnederzetting dat al snel uitgroeide tot een werk- en woonwijk. In 1702 werden bijna alle handelshuizen verwoest door een grote brand en ook in 1955 brak er een vernietigende brand uit. Beide keren zijn de huizen heropgebouwd in de oude stijl. Tegenwoordig hebben de huisjes van Bryggen cafeetjes, musea en souvenirshops. Sinds 1979 staan deze vrolijk gekleurde huizen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Fløyen (Fløyfjellet) (Bergen)

Fløyen (Fløyfjellet)
Fløyen (Fløyfjellet)
Kaart met locatie Fløyen (Fløyfjellet)

Fløyen is een van de zeven bergen die rondom Bergen liggen. Er is sinds 1918 een kabelbaan bij de berg, de Fløibanen, die je over een traject van 850 meter van het centrum naar 320 meter hoogte kan brengen. Het is een prachtig uitzichtpunt dat door vele toeristen wordt bezocht. Er is op deze hoogte ook een restaurant sinds 1925. De hoogste top van de berg ligt op 425 meter hoog. Tegen de berg liggen een atletiekbaan en een voetbalveld.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende