Bezienswaardigheden Noorwegen

Pagina 2 van 4 met 40 resultaten

Hanzemuseum (Bergen)

Hanzemuseum
Hanzemuseum

Als je meer wilt weten over Bergen als Hanzestad, moet je een kijkje gaan nemen bij het Hanzemuseum. Het is gelegen bij de bekende handelshuizen Bryggen. De inrichting van het museum stamt uit de 18eeuw, waardoor je echt een reis terug in de tijd maakt. Er werd gedurende het Hanzeverbond vooral gehandeld in graan en stokvis. Combineer je bezoek aan het Handelsmuseum bijvoorbeeld met de Schøtstuene, de oude vergaderzalen van het Hanzegilde.

Noorse Folkemuseum (Oslo)

Noorse Folkemuseum
Noorse Folkemuseum

Het Noorse Folkemuseum ligt in Oslo en is het grootste museum met culturele historie van Noorwegen. Het museum laat zien hoe de inwoners van Noorwegen leefden vanaf het jaar 1500 tot het heden. Ook zijn er in het museum collecties van kunstenaars uit het hele land. Het is een openluchtmuseum en er staan 150 gebouwen die de verschillende regio's en tijdperiodes en het verschil tussen het platteland en de stad in Noorwegen moeten voorstellen. Naast deze 150 gebouwen staan er ook vijf middeleeuwse gebouwen, waaronder de staafkerk uit het jaar 1200.

Munchmuseum (Oslo)

In Oslo bevindt zich het prachtige Munchmuseum. In dit museum staan veel werken van Edvard Munch tentoongesteld. Het museum bestaat sinds 1963. De collectie bestaat uit stukken die door Edvard aan de gemeente zijn geschonken en stukken die zijn zus Inger in haar bezit had. In totaal zijn er 1.100 schilderijen, 15.500 prenten, 500 etsen, 6 sculpturen en tal van voorwerpen en boeken.

Nobel Peace Centre in Oslo (Oslo)

Het Nobel Peace Centre in Oslo is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het museum is open sinds 2005 en trekt jaarlijks veel bezoekers. In dit museum leer je alles over de Nobelprijs voor de Vrede en Alfred Nobel, de bedenker van de bekende en gewaardeerde Nobelprijs. Het museum is in een oud treinstation gevestigd en ligt dicht bij het stadhuis. Dit omdat de Nobelprijs ieder jaar op het stadhuis wordt uitgereikt.

Markt in Oslo (Oslo)

Mensen die ervan houden om markten af te struinen, zijn in Oslo aan het goed adres. Dagelijks wordt er op het Stortogetplein een grote openluchtmarkt gehouden. Dit is een toeristische markt waar voornamelijk souvenirs worden verkopen.

Kathedraal van Oslo (Oslo)

Een van de hoogtepunten van Oslo is de kathedraal van Oslo. De kathedraal staat er al sinds 1697 maar is nog steeds in erg goede staat. De ramen zijn ontworpen door Vigeland, een aantal andere werken van deze kunstenaar zijn te bewonderen in het Vigelandpark. In de kerk kun je luisteren naar schitterende orgelmuziek. De muren van de kathedraal werden tussen 1950 en 1963 gerestaureerd, ze waren toen in een niet al te beste staat. Toen de Noorse Haakon (kroonprins) en zijn Mette-Marit trouwden in de kathedraal kwam deze volop in het nieuws.

Det Kongelige Slott (Oslo)

Det Kongelige Slott is één van de fraaiste bouwwerken die Oslo rijk is. Dit schitterende koninklijke paleis werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd als onderkomen van de Zweeds-Noorse koning Karel III. Deze traditie is jarenlang voorgezet, want tegenwoordig is het paleis de officiële woonplaats van de huidige Noorse koning Harald V. Sinds 2002 wordt het gebouw iedere zomer opengesteld voor publiek en heb je de gelegenheid een rondleiding te volgen die je door de mooiste kamers van het paleis voert! Bovendien zijn de tuinen, die heden ten dag een stadspark vormen, ook de moeite van het bezichtigen waard.

Hvaler (Fredrikstad)

Hvaler
Hvaler

Het Hvaler archipel ligt voor de kust van Fredrikstad en bestaat uit vele eilandjes. Je kunt hier leuk eilandhoppen en de culturele en artistieke bezienswaardigheden bezoeken. Het park is in totaal 354 km² groot en het thuis van veel verschillende vogelsoorten, hagedissen, slangen, insecten en spinnen. Je kunt er prachtige wandelingen en vaartochten maken en in de zomer is het ook leuk om er te zwemmen, te zonnen en zelfs te windsurfen.

Kongsten Fort (Fredrikstad)

Als je van geschiedenis houdt, moet je een bezoekje brengen aan het Kongston Fort als je in Fredrikstad bent. Vijfhonderd meter ten oosten van de oude stad vind dit oude fort. Deze is gebouwd rond 1680 onder leiding van de militaire ingenieur Johan Caspar von Cicignon op een kleine rotswand van Galgeberget. De criminelen uit de stad werden opgehangen aan de galg, die op de heuvel stond. Vandaar dat deze plek de naam Galgeberget heeft (Gallows Hill) gekregen. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht over de omgeving.

De Oude Stad (Fredrikstad)

De Oude Stad
De Oude Stad

Het oude centrum van Fredrikstad is de best bewaard gebleven vestingstad van Scandinavië. Je vindt er mooie bouwwerken uit de 18e eeuw, verdedigingswerken, bruggen en grachten uit de 17e eeuw. Het oude centrum van 450 jaar oud heeft de vorm van een ster. Je vindt verder in Fredrikstad de Oude Gevangenis, het oude Proviandhuis, het standbeeld van Frederik II en het Fredrikstad Museum.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende