Bezienswaardigheden Noorwegen

Pagina 3 van 4 met 40 resultaten

Domkirkeruinerna (Hamar)

De overblijfselen van de 12e-eeuwse kathedraal, Domkirkeruinerna, worden beschermd door een glazen koepel. Er werden o.a. steenhouwers uit Italië gehaald om deze kathedraal te bouwen. Sinds 1866 staat in het centrum van Hamar een nieuwe kathedraal, maar deze is minder imposant dan de verloren gegane middeleeuwse voorganger.

Hamar Olympic Amphitheatre (Hamar)

Hamar Olympic Amphitheatre
Hamar Olympic Amphitheatre

Het Olympisch Stadion (Hamar Olympic Amphitheatre) werd voor de Olympische Winterspelen van 1994 gebouwd. Het gebouw ziet eruit als een omgekeerd schip en is nog steeds in gebruik als indoor sporthal waar voornamelijk ijshockey wordt gespeeld.

Jernbanemuseum (Hamar)

Het Jernbanemuseum is het Noorse nationale spoorwegstation. Het museum wordt beheerd door het Noorse National Rail Administration. De belangrijkste tentoonstellingen bevinden zich in het centrum van Hamar.

Gammelveien (Hammerfest)

Gammelveien
Gammelveien

Gammelveien (betekenis is oude manier) is een wandelpad rond de berg Salen. Het was de enige weg naar de stad in vroegere dagen en vandaag de dag een prima pad om de omgeving van Hammerfest te verkennen. De start is in de straat Gammelveien in het centrum van de stad. De route gaat verder richting Storsvingen, vanwaar je uitzicht hebt op de eilanden en in de richting van de Barentszzee. Het gaat verder via de Jansvannskogen tot aan het uitzichtpunt Salen. Een zigzagpad leidt je terug naar het centrum. Je kunt de wandeling onder begeleiding doen, meer informatie hierover vind je bij de VVV in het centrum van de stad.

Gamvik Gjestegård (Hammerfest)

Gamvik Gjestegård
Gamvik Gjestegård

Met een speedboot kun je vanaf Hammerfest naar Gamvik Gjestegård in Akkarfjord. Dit is een schapenboederderij die sinds 2006 gerund wordt door de Belgische familie Smis. Het is een prima uitvalsbasis voor het maken van wandelingen in de overweldigende natuur. Je kunt er ook blijven overnachten als je dat wilt.

Festival Quart (Kristiansand)

Festival Quart wordt ieder jaar in juli gehouden en is een van de belangrijkste festivals van Noorwegen. Het is het grootste muziekfestival wat wordt georganiseerd in het land en duurt maar liefst 5 dagen. Quart staat bekend vanwege het aantrekken van beroemde internationale artiesten maar ook vanwege het vinden van nieuwe jonge talenten, voor wie het optreden tijdens Quart vaak een snelle weg naar roem betekent.

Visserijhaven (Kristiansand)

Visserijhaven
Visserijhaven

De visserijhaven in Kristiansand is veel meer dan alleen een vismarkt. Je vindt er verschillende gezellige restaurants, grachten en plezierboten. Maar natuurlijk ook perfect smakende verse vis, schaaldieren of garnalen. Het is een favoriete plek voor zowel de plaatselijke bevolking als toeristen.

Kristiansand Zoo (Kristiansand)

Kristiansand Zoo
Kristiansand Zoo

Op 12 kilometer van Kristiansand bevindt zich Kristiansand Zoo en Amusement Park. Hier is van alles te beleven voor het hele gezin. Bewonder bijvoorbeeld de tijgers, apen en leeuwen. Of geniet van leuke ritjes in diverse attracties, shows en het waterparadijs.

Maihaugen (Lillehammer)

Maihaugen
Maihaugen

Maihaugen is het grootste openluchtmuseum van Europa en opende zijn deuren in 1904. Hier is te zien hoe mensen vanaf de middeleeuwen tot nu in de vallei Gudbrandsdalen leefden. Anders Sandvig, de oprichter van Maihaugen, bracht oude boerderijen en huizen uit de vallei naar het museum alsmede de Staafkerk van Garmo. Hij begon in zijn achtertuin van alles te verzamelen maar toen de collectie bleef groeien schonk hij alles aan de stad. Het museum laat verschillende periodes zien; de 'bysamlinga' ook wel stadsverzameling genoemd, presenteert een stationsstad rond 1900, met een kapper, bakker en een apotheek. De 'bygdesamlinga' ook wel dorpsverzameling genoemd, laat een typisch dorp uit Gudbrandsdalen zien met een compleet huis, pastorie, een boerderij en de staafkerk.

Oude skischans (Lillehammer)

Oude skischans
Oude skischans

De oude skischans werd omgebouwd voor de Olympische Winterspelen. Er kwam een heel arena omheen en de schans moest voldoen aan veel eisen. Na de Spelen uitgegroeid is deze skischans uitgegroeid tot het icoon van Lillehammer. Vanaf de schans zie je in de zomertijd op een heuvel de Olympische ringen liggen. De grote schans is in 2007 verbouwd omdat het moest voldoen aan de huidige regelgeving. Heel het jaar vind je ski-springers op de schans. Om van beneden naar boven te komen kun je de stoeltjeslift gebruiken. Vanaf de skischans Tower kun je genieten van het mooie uitzicht.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende